Ce înseamnă dacă ți se face ”pielea de găină” atunci când asculți muzică. Nu îți va veni să crezi

Ce înseamnă dacă ți se face ”pielea de găină” atunci când asculți muzică. Nu îți va veni să crezi
Ce înseamnă dacă ți se face ”pielea de găină” atunci când asculți muzică. Nu îți va veni să crezi

Ce înseamnă dacă ți se face ”pielea de găină” atunci când asculți muzică. Nu îți va veni să crezi

Matthew Sachs, absolvent al Facultății Harvard, a studiat persoanele care se înfioară la auzul muzicii, dorind să descopere motivul apariției pielii de găină.

Studiul a fost efectuat pe 20 de studenți, dintre care 10 erau foarte sensibili la sunete, pe când ceilalți 10 nu aveau nicio reacție, scrie Indy100.com.

Sachs a concluzionat că cei care reacționau emoțional și se înfiorau aveau o altă structură a creierului, comparativ cu cei care rămâneau impasibili.

Citeste si: Serialul toamnei, „Lacrimi la Marea Neagra”, are premiera luni, 2 septembrie, de la ora 20:00, la Kanal D

Citeste si: O supervedetă din România a născut la 46 de ani! A ținut sarcina secretă timp de 8 luni!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Vestea zilei în showbizz-ul din România! A devenit mămică din nou! Tăticul este și el celebru!

Studiul relevă că la cei mai sensibili există o rețea mai densă de conexiuni între creier, cili și zonele care procesează emoțiile, adică, pot comunica mai bine. Rezultatele lui Sachs au fost publicate pe Oxford Academic și menționate pe Neuroscience: ”O rețea mai densă face o conexiune mai bună cu creierul, deci există o comunicare productivă.”

Asta înseamnă că dacă muzica vă dă fiori, este cel mai probabil din cauză că simțiți mai intens, emoțiile dv. sunt mult mai puternice decât ale celorlalți.

Emoțiile apar și la amintiri! Amintirea unei melodii stârnește trăiri intense unei persoane sensibile.

Deși studiul a fost efectuat pe un grup restrâns de oameni, Sachs încă cercetează activitatea cerebrală a oamenilor atunci când ascultă melodii care le stârnesc anumite reacții.

El speră să descopere care sunt cauzele neurologice care duc la aceste reacții, afirmând că elucidarea acestui aspect ar fi de folos pentru descoperirea noilor modalități de tratament ale tulburărilor psihologice..

Depresia duce la imposibilitatea de a mai găsi plăcere în lucruri cotidiene. Dar, cu ajutorul unui psihoterapeut, te poți folosi de muzică pentru a explora sentimente.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies