Ce înseamnă, de fapt, Regina Consoartă. Care este titlul primit de Camilla după moartea Reginei Elisabeta a II-a și care va fi rolul soției lui Charles în următoarea perioadă

ce inseamna regina consoarta
Ce înseamnă regină consoartă

În anul 2022, Regatul Unit a suferit pierderea emblemei naționale, fiindcă Regina Elisabeta a II-a s-a stins, pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Cu toate că acest eveniment a fost unul trist, a reprezentat șansa ca fiul reginei, Charles al III-lea, să devină rege.

Așadar, Marea Britanie va sărbători încoronarea unui nou rege, care va avea rolul de a proteja și reprezenta națiunea. Alături de acesta, un rol important a primit și partenera lui de viață, Camilla Parker.

Ce reprezintă titlul de Regină Consoartă?

regina consoarta
Ce rol va avea soția lui Charles al III-lea[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Secretul Regelui Charles pentru o viață mai lungă. Ce consumă în mod constant fiul Reginei Elisabeta a II-a

În urmă cu doar câteva luni înainte să se stingă, Regina Elisabeta a II-a a făcut un anunț prin care a transmis faptul că după ce ea nu va mai fi în viață, soția fiului ei cei mare va primi titlul de Regină Consoartă. În acest mod, Camilla Parker se bucură de acest titlu, odată cu venirea lui Charles la tronul Marii Britanii. În trecut, cea de a doua soție a lui Charles a avut mai multe titluri, precum: Ducesă de Cornwall, Ducesă de Rothesay și Contesă de Chester, însă cel mai adesea era asociată cu titulatura de Ducesă de

Cornwall.

„Când, la plinătatea timpului, fiul meu Charles va deveni rege, știu că îi vei oferi lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ai oferit și mie dorința mea sinceră este ca, când va veni momentul, Camilla să fie cunoscută. în calitate de Regina Consort în timp ce își continuă propriul serviciu loial”, a declarat Regina Elisabeta a II-a, în timpul ceremoniei de celebrare a 70 de ani de domnie.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Chiar dacă este soția regelui, Camilla nu va fi denumită „Regină”, deoarece doar prin moștenire se primește acest titlu. Aceeași situație a fost și în cazul Reginei Elisabeta a II-a și a soțului ei, Philip, care nu a fost niciodată intitulat rege. Dar, atunci când o femeie este monarh, soțul va fi prinț, fără să primească un titlul care este asociat cu denumirea de rege.

regina consoarta camilla
Cine este soția lui Charles al III-lea[Sursa foto: shutterstock]

Cu toate acestea, soția lui Charles se bucură de o intitulatură extrem de importantă, aceea de „Regină Consoartă”. Diferența dintre titulatura de „Regină” și cea de „Regină consoartă” constă în atribuțiile fiecărui rol. Regele are statut de monarh conducător, în timp ce denumirea cealaltă i se atribuie partenerei de viață a conducătorului. Chiar dacă titlul primit de Camilla este unul cu o mare însemnătate, puterea ei de decizie nu va fi atât de valoroasă.

De asemenea, Regina Consoartă nu va putea deveni niciodată monarhul statului, acest rol fiind atribuit doar moștenitorilor casei regale. Camilla își va însoți soțul la evenimentele importante și va avea și ea parte de o ceremonie, pentru a își lua noul titlu, pe lângă cele pe care le avea până în prezent.

Cine este Camilla Parker

Camilla Parker s-a născut în urmă cu 75 de ani, într-o familie nobilă.

Încă din tinerețe, ea și Charles au trait o frumoasă poveste de dragoste, însă pentru mulți ani, aceasta a fost interzisă. Fiecare dintre aceștia s-au căsătorit cu persoane pe care nu le iubeau așa mult, fiind obligați de către familie. Charles s-a căsătorit cu Diana Spancer, iar Camilla cu un ofițer de armată. În timpul căsniciei cu Prințesa de Wales, fiul Reginei Elisabeta a II-a a păstrat legătura cu Camilla, având o relație extraconjugală.
În acest mod, femeia a devenit un personaj extrem de mediatizat și criticat, deoarece fiind amanta lui Charles, a fost considerată principalul motiv pentru suferința prințesei Diana.

Citește și: Primele imagini de la nunta Monicăi Bârlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Cine au fost vedetele invitate la marele eveniment| VIDEO- kanald.ro

Citește și: "De data asta nu mai scapi"- Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de un vecin...- stirilekanald.ro

camilla parker
Ce atribuții va avea Camilla Parker[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: 8 Reguli de protocol din Familia Regală Britanică. Femeile poartă greutăți în tivul rochiilor

Pe măsură ce mariajul se destrăma, Charles devenea tot mai apropiat de marea lui iubire, Camilla. La câțiva ani după moartea prințesei, Camilla și Charles își continua relația și într-un mod oficial, căsătorindu-se. Așadar, în anul 2005, Camilla Parfer a devenit Ducesă de Cornwall.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cine este Rose Hanbury, presupusa amantă a prințului William

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Festin regal la Palatul Snagov! Cum au fost răsfățați invitații la nunta Monicăi Bîrlădeanu și a lui Valeriu Gheorghiță

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”

"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial


Cookies