Deși puține persoane știu ce reprezintă legumele crucifere, majoritatea le consumă aproape zilnic. Însă știați care este secretul care se află în spatele acestora?
Aflați din rândurile următoare ce înseamnă mai exact aceste legume crucifere, dar și care sunt beneficiile acestora. În plus, vă recomandăm chiar și o rețetă ușoară care conține anumite astfel de legume, pentru a le încerca.
Ce înseamnă legume crucifere
Legumele crucifere sunt reprezentate de florile sale, care cresc în formă de cruce, de aici și numele acestora.
Un alt beneficiu, odată ce veți consuma aceste legume crucifere, ține de faptul că pot elimina substanțele nocive aflate în organismul nostru, pentru că dețin un conținut ridicat de enzime.
Printre legumele de acest tip, se numără și broccoli, conopidă, varza de Bruxelles, hrean, gulie, muștar, nap, năsturel, ridiche, rucola, varză chinezească și cea furajeră. Odată cu momentul în care le veți adăuga în alimentația de zi cu zi, veți fi mai puțin predispus la apariția cancerului, datorită sursei mari de vitamină C, betacaroten, acid folic, potasiu
și fibre pe care acestea le dețin. Puteți consuma cel puțin trei porții din aceste legume crucifere, pe săptămână.Citeste si: Cum se face maioneza. Care este secretul unei maioneze gustoase
Beneficiile consumului de legume crucifere
Broccoli
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Această legumă conține glucosinolat. Acesta din urmă se transformă în suforafan, având efecte care se observă în oprirea înmulțirii celulelor canceroase din corp. Totodată, acesta poate să îndepărteze toxinele din celulele pulmonare (fumul de țigară sau agenții poluanți). Datorită acestui conținut, poate distruge și bacterie Helicobacter Pylori, care duce la apariția gastritei și a ulcerului gastric. Se recomandă prepararea acestei legume la aburi sau opărită.
Conopida
Conopida poate reduce apariția formelor de afecțiuni maligne. Odată ce o veți consuma, va scădea și riscul apariției cancerului de colon, prostată, sân sau vezică. Totodată, conopida poate să prevină și afecțiunile cardiovasculare și reduce nivelul colesterolului din corp. Conține o sursă destul de mare de vitamină C, vitamine din complexul B și vitamina K, toate acestea având o contribuție mare asupra fortificației organismului nostru, dar și la vitalitate.
Hrean
Acesta este bogat în vitamina C, săruri minerale, enzime, aminoacizi și carotenoizi. Hreanul poate avea efecte foarte benefice asupra tractului respirator, proprietăți antibiotice, poate stimula metabolismul, glandele suprarenale, iar totodată poate scădea până la nivelul normal, tensiunea arterială. Se recomandă mai ales pentru persoanele care suferă de astm bronșic, alergii, infecții urinare, dar și oboseală.
Citeste si: BANANA BREAD: Un chec pufos cu banane. Pregatește un desert gustos pentru întreaga familie
Rețetă de Roșii umplute cu legume crucifere
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: un castron de conopidă, un castron de broccoli, ardei capia (2 bucăți), roșii (4 bucăți), o bucată de praz, un sfert de castron de semințe de floarea-soarelui, o legătură de pătrunjel verde, o lămâie, ulei de nucă presat la rece (3 linguri), sare (după gust) și peperoncini (după gust).
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să lăsați la hidratat, înainte de toate, semințele de floarea-soarelu i, timp de aproximativ opt ore. Apoi veți mărunți foarte bine conopida și broccoli-ul. Puteți utiliza un robot de bucătărie, dacă doriți. Separat, tot folosind robotul de bucătărie, veți mărunți și ardeii, prazul, pătrunjelul verde și semințele de floarea-soarelui. Următorul pas este reprezentat de adăugarea tuturor acestor ingrediente într-un bol (fără roșii) și le amestecați foarte bine.
Tăiați apoi capacele la roșii și scoateți conținutul, păstrând doar peretele, pentru a le umple. După ce ați terminat de amestecat ingredientele și ați obținut o pastă de legume, mai mult sau mai puțin, puteți umple roșiile cu aceasta și le puteți consuma numai decât. De asemenea, dacă doriți, le puteți consuma cu smântână.
Citeste si: Cu ce se mănâncă urzicile. Pregătește cea mai gustoasă mâncare de urzici cu ou