Ce înseamnă măsurile 90-60-90 și de unde a apărut acest standard în frumusețe

Indiferent de eră, doamnele și-au dorit să se încadreze în standardele de frumusețe spefice vremii, să aibă un trup de invidiat, astfel încât hainele să arate splendid atunci când sunt purtate. De-a lungul timpului, standardul 90 60 90 s-a bucurat de o popularitate din ce în ce mai mare și a fost un reper pentru femei, în special în lumea modei.

 

Descoperă în rândurile de mai jos ce înseamnă măsurile 90 60 90, de unde au apărut și de ce se bucură de o popularitate atât de mare, chiar și după mult timp.

Ce reprezintă măsurile 90 60 90

Citește și: Cele mai bune coafuri de interviu pentru femei pe care să le încerce în 2024

Ce înseamnă 90 60 90 [Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Cum să te îmbraci pentru un interviu

În fiecare perioadă a istoriei, frumusețea a arătat diferit, iar termenul de perfecțiune s-a modificat, odată cu trecerea timpului și cu schimările de la nivel social. Spre exemplu, în 1600 femeia perfectă era considerate cea cu forme, mai plinuță. Odată cu evoluția lumii și a societății, ideea de a fi frumos s-a schimbat. Standardul de frumusețe 90 60 90 este o măsurătoare a proporțiilor corporale feminine, reprezentând circumferința bustului, taliei și șoldurilor.  Astfel, se consideră că femeia perfectă are circumferința bustului de 90, a taliei de 60 și a șoldurilor de 90. Cu toate că este destul de dificil ca o doamnă să se încadreze în aceste măsurători, se pare că sunt considerate de mulți ca fiind o formă ideală a proporțiilor feminine.

De ce au devenit dimensiunile perfecțiunii și cine le-a popularizat

istoria 90 60 90 [Sursa foto: Freepik]

Cu mii de ani în urmă, sculpturile și operele de artă înfățișau siluete curbate și plinuțe. În Grecia antică, Afrodita, zeița frumuseții a fost adesea asociată cu o înfățișare cu forme. Artiștii au continuat să o înfățișeze pe femeia „ideală” ca fiind voluptoasă până în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea. Cu toate acestea, talia îngustă și șoldurile mari deveniseră populare, așa că cel mai popular accesoriu era corsetul. Rolul femeii în societate s-a schimbat de-a lungul timpului și asta s-a întâmplat și cu modul în care aceasta era percepută ca fiind perfectă. Odată cu secolul al XX-lea, corpul mai atletic a devenit mai râvnit. Originea standardului 90 60 90 este dificil de stabilit precis, deoarece a fost influențat de numeroși factori culturali și sociali de-a lungul timpului. Cu toate acestea, a câștigat popularitate în special în lumea modei și a industriei de divertisment. Pe măsură ce corpurile zvelte ale femeilor au început să apară în reviste, la mijlocul anilor 1920, o epidemie de tulburări de alimentație a avut loc în rândul mai multor femei.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Ce este 90 60 90 [Sursa foto: Freepik]

Modelele, actrițele și persoanele publice au început să adopte un stil mai strict de alimentație, aspirând la standardul 90 60 90. Această teorie a femeii perfecte a devenit și mai populară odată cu începutul anilor 90’ ,atunci când modelele din marile reviste de modă și lifestyle și cele ce apăreau la prezentări de modă, aveau un trup slab, care se încadra în aceste măsurători. Apărând astfel de femei în lumea mass-mediei, a modei, a filmului și a reclamelor, publicului i s-a întipărit în minte că femeia perfectă se încadrează în aceste norme. În majoritatea reclamelor de la acea vreme, ale marilor branduri, vom observa femei slabe, care se încadrează în măsurătoarea 90 60 90. Cu toate acestea, este important de știut că nu oricine poate ajunge să arate în acest mod, deoarece conformația joacă un rol important în felul în care arată corpul. De asemenea, pentru a atinge acest standard al perfecțiunii, impus de societate, multe vedete și alte femei au recurs la metode nesănătoase de a slăbi sau chiar la intervenții estetice. Din fericire, în ultimii ani se promovează în social media și frumusețea naturală, dar și ideea de a ne simți bine în corpul nostru, oricum am arăta.  

Te invităm și mâine, pe Kfetele.ro, pentru a descoperi universul nostru de fashion, de la podiumurile de modă globale până la străzile metropolelor, suntem mereu conectați la cele mai recente tendințe.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Modă pentru femei peste 50 de ani. Idei de ținute și sfaturi pentru garderobă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte