Ce înseamnă o relație deschisă? 8 reguli pentru a fi fericită și împlinită

Reguli relație deschisă
Reguli relație deschisă

Iată 8 reguli pentru a fi fericită și împlinită în relația ta deschisă.

Dragostea este un lucru minunat, iar aceasta vine în toate formele și dimensiunile sale, ducându-te imediat de la extaz la tristețe în doar câteva momente, dacă nu contribuiți împreună și nu acceptat anumite situații care se întâmplă între voi. Cu toate acestea, există persoane care doresc să experimenteze o relație deschisă, aceasta fiind atunci când tu și partenerul tău sunteți de acord să explorați conexiunile cu alte persoane, menținând în același timp parteneriatul principal.

Un fel de relație cu o latură de dragoste suplimentară, însă aici trebuie să fiți de acord amândoi în această situație.

Fiți deschiși 100% cu partenerul vostru

Citește și: 10 fapte amuzante de Ziua Îndrăgostiților care te vor face să vezi această zi specială, într-o lumină nouă

Ce trebuie să știi înainte de o relație deschisă
Ce trebuie să știi înainte de o relație deschisă[Sursa foto: freepik]

Citește și: 8 semne care îți arată că ești pe locul doi într-o relație

Pentru a avea o astfel de relație deschisă este foarte important să fii sincer cu partenerul tău, dar, cel mai important, să fii deschis cu tine însuți și să fii conștient de situația în care te afli, prin înțelegerea anumitor perspective și clarificarea nivelurilor de angajament dintre voi pentru a evita gelozia și lupta de putere. Comunicarea deschisă este esențială pentru ca acest timp de angajament să funcționeze.

Aveți limite adecvate unul față de celălalt

Reguli relație deschisă
Reguli relație deschisă[Sursa foto: freepik]

Stabilirea limitelor este importantă în relațiile deschise, deoarece înseamnă să decizi ce este bine și ce nu vă face fericiți dacă vă implicați într-o astfel de relație. Vorbiți deschis despre sex și despre emoții și discutați despre aspecte specifice din afara barierelor pe care vi le-ați pus. Emoțiile contează, de asemenea, astfel că vorbiți despre interacțiunile sociale, iar consimțământul într-o astfel de situație este crucial.

Stabilirea unor limite sănătoase previne gelozia și construiește încrederea în cuplu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Sexul protejat, important într-o relație deschisă

Ce trebuie să știi înainte de o relație deschisă
Ce trebuie să știi înainte de o relație deschisă[Sursa foto: freepik]

Atunci când vine vorba de relațiile intime, unul dintre cele mai importante lucruri este să acordați prioritate sexului protejat, mai ales când treceți de la o relație exclusivă la una deschisă.

În timp ce s-ar putea să fii încântat să explorezi situații noi, nu uita de ce este important pentru fiecare dintre voi, astfel că nu trebuie să evitați discuția despre utilizarea protecției, testarea regulată și sinceritatea cu privire la sănătatea voastră sexuală. Chiar dacă sunteți entuziasmați de tot ceea ce se întâmplă, faceți alegeri sigure pentru a vă bucura de relația deschisă.

Recunoaște dacă ești afectat de gelozia din noua relație

Ce trebuie să știi înainte de o relație deschisă
Ce trebuie să știi înainte de o relație deschisă[Sursa foto: freepik]

Gelozia este un lucru real, chiar și în relațiile deschise, chiar dacă tu consideri că angajamentul în care te afli este unul puternic. Cuplurile care au o relație deschisă știu că gestionarea mai multe parteneri și emoții poate deveni dezorientată și este important să nu minimalizați gelozia. Dacă vă simțiți gelos sau trist dintr-un anumit motiv, nu vă prefaceți și nu încercați să ascundeți faptul că sunteți afectați, deoarece vor apărea problemele dintre voi.

Respectă sentimentele partenerului tău

Reguli relație deschisă
Reguli relație deschisă[Sursa foto: freepik]

Una dintre cele mai importante reguli ale unor relații deschise este să respecți sentimentele tuturor partenerilor. Chiar dacă ai un partener principal, asta nu înseamnă că ar trebui să ignori emoțiile celorlalți parteneri de lângă tine. Relațiile deschise înseamnă să fii onest cu toți cei implicați și să vă asigurați că vă comunicați clar intențiile și dorințele încă de la început, indiferent dacă sunteți în căutarea unei legături ocazionale sau a unei relații mai serioase. Sensibilitatea este punctul forte în orice relație.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Înfruntă nesiguranțele din cuplu

Reguli relație deschisă
Reguli relație deschisă[Sursa foto: freepik]

Chiar dacă uneori te simți nesigur de tot ceea ce se întâmplă în jurul tău, este normal și firesc să ai o mulțime de trăiri, însă, cu toate acestea, este important să vă confruntați și să discutați aceste nesiguranțe înainte de a intra într-o relație deschisă. Vorbiți cu partenerul despre anumite aspecte care se pot întâmpla pe viitor, iar cuplurile care își iau acest angajament trebuie să știe foarte bine ceea ce se află în mintea omului de lângă. Fii sincer și transparent cu privire la sentimentele și nesiguranțele tale, deoarece dacă nu există încredere în voi, aceasta se va destrăma și mai tare în momentul în care alegeți să vă îndreptați pașii către alte persoane.

Luați totul încet, nu fiți impulsivi atunci când vă exprimați ideile

Reguli relație deschisă
Reguli relație deschisă[Sursa foto: freepik]

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vine vorba de o relație deschisă este înțelegerea constantă pe care trebuie să o arătați unul celuilalt. Trebuie să știți că impulsivitatea nu va face bine nici în relația stabilă, nici în cea deschisă și trebuie să recunoașteți atunci când partenerul poate avea anumite rezerve foarte serioase. Graba în anumite lucruri poate duce la probleme, deci este foarte important să luați lucrurile încet și să acordați timp pentru ceea ce se întâmplă între voi. Acordă partenerului tău suficient spațiu pentru a se adapta și a fi confortabil cu această idee.

Dacă lucrurile nu funcționeaă, nu vă fie frică să vă retrageți

Ce trebuie să știi înainte de o relație deschisă
Ce trebuie să știi înainte de o relație deschisă[Sursa foto: freepik]

Relațiile deschise nu sunt pentru toată lumea, așa că este complet în regulă să nu fi de acord cu ceea ce-și dorește partenerul tău sau să nu încercați acest tip de relație, dacă unul dintre voi nu se simte confortabil. Dacă te afli în această situație și observi că lucrurile nu mai funcționează, cel mai corect ar fi să te retragi, deoarece intrarea într-o relație deschisă este cu o dinamică mult mai mare față de ceea ce ai trăit până acum. Făceți-vă timp să revizuiți ideea împreună și să împărtășiți sentimentele exact așa cum le simțiți în această perioadă. Înainte să îți faci o relație deschisă, nu trebuie să fie condus de ideea că este “la modă” ceea ce se întâmplă, ci trebuie să știți cu adevărat ceea ce vă doriți de la voi și de la partenerul vostru, iar închiderea unei relații de acest gen te va ajuta pe tine și îți va arăta aspecte pe care nu le știai, ajutându-te pe viitor în relația cu partenerul de viață. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

8 semne care îți arată că ești pe locul doi într-o relație

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies