Ce înseamnă postul intermitent. „Poate să-ți facă bine, dacă medicul îți recomandă!”

post intermitent
Ce înseamnă postul intermitent

Postul intermitent ajută nenumărate persoane să ajungă la forma fizică dorită. Însă știați în ce constă acesta mai exact?

Aflați din rândurile următoare ce înseamnă mai exact postul intermitent, care sunt avantajele sale, dar și care sunt persoanele cărora nu le este permis să țină acest tip de post. În plus, descoperiți și alte aspecte la fel de interesante, chiar de la unul dintre cei mai buni doctori în științe medicale din țară, Ovidiu Peneș, invitat la emisiunea “Teo Show”, de la Kanal D.

 

emisiunea teo show
Ce înseamnă postul intermitent[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Câte sporturi este bine să facă un copil mic. „Cu cât va ajunge să stăpânească mai multe lucruri, cu atât îi va fi mai bine!”

 

Ce înseamnă postul intermitent

Postul constă în reducerea semnificativă a caloriilor pe care obișnuiați să le consumați, pentru o perioadă scurtă.

Datorită faptului că organismul nostru are capacitatea de a se adapta ușor, senzația de foame care va apărea la începutul acestui post, va dispărea treptat. Ba chiar mai mult de atât, persoanele care se hotărăsc să adopte acest stil de alimentație, se vor sătura după ce vor consuma porții mici. Postul intermitent poate să reprezinte unul dintre cele mai bune moduri în care se vor elimina alimentele bogate în calorii goale, a celor rafinate, dar și a zahărului.

Cu toate acestea, așa cum ne spune și doctorul în științe medicale, Ovidiu Peneș, înainte de a începe orice post intermitent, ar trebuie să ne sfătuim cu medicul pe care îl avem, fără să ne documentăm din diverse surse de pe internet, din simplul fapt că din cauza unor afecțiuni de care suferim, postul intermitent ne poate face mai mult rău decât bine, ceea ce nu ne dorim.

Întotdeauna când începeți o astfel de dietă, trebuie să mergeți la medicul dvs. curent, nu citim de pe internet și începem să aplicăm, pentru că poți să ai o serie întreagă de boli sau pur și simplu, metabolismul tău poate să nu fie cel potrivit.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

În momentul în care tu începi să nu mănânci, dacă tu ai dus până atunci un regim de viață foarte greșit, cu masă, grăsimi, cu abuzuri alimentare și în special grăsimi, animale și volum mare, automat în momentul când tu începi să ai pauză alimentară și să lași tubul digestiv să se liniștească și să nu mai proceseze atât nici ficatul, nici rinichii, ca toată mâncarea pe care noi o mâncăm trebuie să fie procesată de metabolismul nostru.

Atunci, dintr-o dată, ușurezi și începi să folosești din rezerve, până într-un punct. Într-o primă etapă este foarte interesant și e benefic, mai ales pentru oamenii care au dus o viață foarte greșită până în momentul respectiv. Pentru cei care au dus-o foarte echilibrat, postul intermitent nu o să prezinte atât de multe avantaje, pentru că ei erau deja obișnuiți și mâncau corect. ”,

a explicat doctorul în științe medicale, Ovidiu Peneș.

ce inseamna postul intermitent
Ce înseamnă postul intermitent[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Ce putem face dacă copilul trece printr-o perioadă dificilă. „Încrederea și iubirea necondiționată, rămân întotdeauna esențiale pentru ei!”

 

Care sunt avantajele postului intermitent

Odată ce medicul ți-a dat permisiunea de a începe acest post, denumit și intermitent, apoi te poți asigura că vei beneficia de mai multe avantaje, printre care se numără și faptul că vei slăbi, acesta fiind principalul avantaj al acestui post, dar și faptul că se vor reduce inflamațiile, se vor elimina toxinele din corp, se va reduce zahărul din sânge și nu numai.

Din momentul acela, dacă tu extinzi foarte mult acest post intermitent, încep niște hormoni să se regleze, să pornească metabolismul grăsimilor, după care, încep să intre într-o panică, pentru că, corpul nu mai primește de mâncare. Încep niște sisteme de protecție care protejează grăsimea și tu începi să-ți mănânci mușchii. Și în loc să beneficiezi de partea asta inițială, care ar fi bună, pentru că s-ar secreta niște hormoni, s-ar seta glanda din creier și ar determina și ea producție de hormoni de creștere, ar regla un pic glicemia, că s-ar sensibiliza celulele la zahăr, dintr-o dată, dacă treci la o anumită etapă care este specifică fiecărui om în parte, s-a schimbat totul și începe să devină rău.

Tu începi să secreți din aceste glande de deasupra rinichiului, suprarenale, numite cortizon, totul intră într-o hibernare. Deci dacă e prea lungă perioada de foame, în loc să-ți faci bine, îți faci mai mult rău. Se recomandă post, pauză, post, dacă neapărat vrei să ai acest stil de viață și atenție, trebuie să te consulți cu medicul tău: ce tip de astfel de post intermitent ți se potrivește, câte ore să faci pauză etc..”, a mărturisit Ovidiu Peneș, la emisiunea „ Teo Show".

post intermitent avantaje
Ce înseamnă postul intermitent[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Ce facem când copilul nostru este afectat de bullying. „De cele mai multe ori, cei care fac aceste lucruri sunt copii neînțeleși!”

 

Cine nu are voie să țină postul intermitent

Așa cum am menționat încă de la început, postul intermitent  trebuie să fie aprobat de medicul de familie, pentru a te asigura că îl începi în condiții potrivite. Prin urmare, dacă te afli printre persoanele care suferă de problemele enumerate mai jos, ar trebui să renunți complet la ideea acestui tip de post.

Dacă ai o serie întreagă de probleme de ficat, o serie întreagă de probleme de rinichi, o serie întreagă de probleme metabolice, ai diabet deja instalat sau un sindrom metabolic, trebuie să ai foarte mare grijă că aici poți să-ți declanșezi niște lucruri.

Poate să-ți facă bine dacă medicul îți recomandă într-un anumit fel. Ca să aplici principiile astea, poate ar fi mai indicat să nu faci o foame completă, ci să faci restricția anumitor principii alimentare, adică să renunți pentru o perioadă de multe ore, de exemplu, la grăsimi și carbohidrați și să mănânci doar niște mese cu proteine. Adică să mănânci corect la mesele pe care ți le dorești, după care să începi de la ora X, să nu mai mănânci dulciuri și corpul simte. ”, a declarat doctorul Ovidiu Peneș.

post intermitent dezavantaje
Ce înseamnă postul intermitent[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Cum putem să impunem un lucru unui copil. „Copiii sunt mult mai dispuși să accepte aceste reguli dintr-o carte, decât de la noi, părinții!”



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce putem face dacă copilul trece printr-o perioadă dificilă. „Încrederea și iubirea necondiționată, rămân întotdeauna esențiale pentru ei!”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies