Ce înseamnă postul negru. Care sunt cele mai importante reguli

Ce înseamnă postul negru. Care sunt cele mai importante reguli
Ce înseamnă postul negru

Postul negru se referă la restricționarea anumitor alimente sau obiceiuri. Află din rândurile de mai jos ce înseamnă postul negru!

Doctorul Anca Hâncu a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre ce tot ce trebuie să știi despre postul negru.

Beneficii ale postului negru

Postul negru are numeroase beneficii asupra sănătății fizice și mentale. În momentul în care se ține post negru, corpul începe să folosească depozitele de țesut adipos din grăsime, astfel că poate fi foarte utilă pauza alimentară. Cu ajutorul postului negru, oamenii pot scădea în greutate și se pot autodisciplina atunci când vine vorba de orele de mâncat.

De asemenea, postul negru stimulează detoxifierea organismului, îmbunătățește starea mentală și crește nivelul de energie deoarece oamenii nu mai consumă alimente procesate, bogate în carbohidrați și zaharuri. Postul negru ar putea ajuta, totodată, la evitarea anumitor afecțiuni precum cancerul și tulburările neurodegenerative.

”În interiorul corpului, noi vom începe să utilizăm depozitele de țesut adipos de grăsime, și atunci poate fi util să avem această pauză. Principalul mecanism prin care putem scădea în greutate, dar vom avea și beneficii nutriționale și de sănătate vor fi restricția calorică, până la urmă.

Practic, dacă știm că nu avem voie să mâncăm până la un anumit interval, oamenii reușesc să scadă în greutate cu beneficii pe sănătate.”, a spus doctorul.

Citește și: Ce se întâmplă dacă femeile nu se spovedesc și nu se împărtăsesc înainte de Paște. Sunt considerate esențiale pentru pregătirea sufletească?

Ce înseamnă postul negru[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Contraindicații ale postului negru

Deși are multe beneficii, postul negru are și câteva contraindicații. Astfel, nu este recomandat să țină post negru persoanele care se confruntă cu o patologie cronică, precum cele care suferă de diabet și care sunt tratate, în special, cu insulină, deoarece pot face hipoglicemie periculoasă și își pot pune în pericol viața. Totodată, postul negru este de evitat pentru femeile însărcinate și copiii sub 14 ani.

Mai mult decât atât, postul negru nu este recomandat sub nicio formă persoanelor cu diverse afecțiuni medicale, precum gastrita, ulcerul, tulburări intestinale sau sindromul de intestin iritabil.

”N-ar fi indicat să țină post negru cei care au o patologie cronică, și aici sunt persoanele cu diabet, mai ales cei tratați cu insulină care pot face hipoglicemie periculoasă și care le poate afecta chiar viața. Nu pot ține post femeile însărcinate, copii sub 14 ani.

De asemenea, nu e indicat postul pentru persoanele cu gastrită, cu ulcere, cu tulburări intestinale, sindrom de intestin iritabil.”, a mai explicat aceasta.

Citește și: Care sunt alimentele care dau energie organismului. Ce trebuie să faceți pentru a vă menține sănătatea și nivelul de energie

Ce înseamnă postul negru[Sursa foto: freepik]

Care sunt cele mai importante reguli ale postului negru

O regulă importantă atunci când se ține post negru este consumul de apă cât mai des posibil pentru hidratare, și pentru a ajuta corpul să elimine toxinele și alte substanțe nocive. Apa este vitală atât pentru corp, cât și pentru procesele enzimatice, metabolice și tot ce are loc în organism. De asemenea, se poate consuma și ceai sau cafea, deoarece postul negru nu este chiar atât de strict.

Citește și: VIDEO| Cunoașterea dintre Robi și Teodora e pe cale să se termine?! „Dacă nu interveneau apropiații tăi...”. Aflați răspunsul în noul episod din „Casa iubirii” de vineri, 20 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Totodată, multe persoane tind să prelungească durata postului, însă acest lucru este extrem de grav deoarece totul poate duce la deficiențe nutriționale și poate afecta negativ sănătatea. Dacă o persoană ține post negru timp de 15 zile, spre exemplu, va avea obiceiul să mănânce peste măsură și să aibă nevoie în permanență de un nutriționist. De obicei, postul negru se ține timp de 24 și 72 de ore, iar acesta trebuie încheiat treptat, pentru a oferi o mână de ajutor corpului pentru a se adapta la schimbările de alimentație și pentru a evita efectele secundare. 

”Apa este obligatorie, nu există recomandare de post negru fără apă. Trebuie să bem apă, ea este vitală pentru corpul nostru, toate procesele enzimatice, metabolice pentru tot ce are loc în corpul nostru. În cadrul postului putem să bem un ceai, o cafea, nu este chiar atât de strict.”, a încheiat ea.

Ce înseamnă postul negru[Sursa foto: freepik]

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Când poți să te împărtășești de Paște și care este semnificația acestui ritual

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies