Află din acest articol ce înseamnă SPF 30 și 50, dar și cum se aplică și care este diferența dintre cele două tipuri de produse.
Protecția solară ar trebui introdusă în rutina noastră de zi cu zi în fiecare anotimp, pentru a ne feri de apariția ridurilor și a petelor pigmentare.
Ce înseamnă SPF 30 sau 50. Diferența dintre ele
Citește și: Unde să îți faci vacanța în România?
Citește și: Produsele de care ai nevoie pentru un machiaj de plajă. Iată cum să faci față transpirației și umidității
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
SPF-ul reprezintă indicatorul eficienței unei creme de protecție solară împotriva razelor ultraviolete B (UVB), care provoacă arsuri solare și contribuie la diverse afecțiuni de la nivelul pielii. Așadar, factorul de protecție solară sugerează perioada de timp în care crema de protecție solară îți va proteja pielea de razele UV. Fie că vorbim de creme sau spray-uri cu protecție solară, acestea au inscripționate numere, cel mai adesea: 20, 30 și 50.
Când se aplică SPF 50
Toate femeile își doresc un bronz frumos și uniform, însă trebuie să știm că acest efect este estetic, dar și năucitor. Așadar, este esențial să ne ferim cât putem de razele nocive ale soarelui. Este obligatoriu să folosim produse cu SPF 50, dacă știm că ne vom expune soarelui între cele mai dăunătoare ore: 13-15, indiferent dacă stăm la plajă sau pur și simplu ne plimbăm prin oraș. De asemenea, un factor de protecție ridicat este recomandat și persoanelor cu ten sensibil, deoarece pielea este mai mai sensibilă la deteriorare, factorul 50 oferind o protecție mai puternică. De asemenea, este vital ca persoanele cu pielea matură să folosească produse cu SPF 50, deoarece odată cu înaintarea în vârstă, pielea devine mai fragilă. În cazul în care vei face activități acvatice este recomandat să folosești produse cu factor de protecție 50. Astfel, SPF 50 rămâne opțiunea cea mai sigură pentru a preveni daunele provocate de soare.
De ce este importantă protecția UV
Protecția UV este esențială din mai multe motive. În primul rând, expunerea necontrolată la razele UV este unul dintre factorii principali în dezvoltarea bolilor de piele. Mai mult, razele UV contribuie la fotoîmbătrânire, ceea ce duce la apariția ridurilor, pierderea elasticității pielii și pete pigmentare. Un alt motiv pentru care protecția împotriva razelor UV este importantă deoarece ne ajută să nu ne confruntăm cu arsuri solare, care sunt nu doar dureroase și inestetice, ci și dăunătoare pentru sănătate.