Atunci când vine vorba despre arta manichiurii, aceasta poate deveni rapid dintr-o pasiune, o meserie. Însă știați ce înseamnă mai exact tehnician de unghii cu gel?
Aflați din rândurile următoare ce înseamnă mai exact meseria de tehnician de unghii cu gel, dar și care este diferența dintre aceasta și un simplu manichiurist.
Atunci când vine vorba despre extensiile cu gel, aceasta este una dintre cele mai populare modalități de a avea unghii lungi și puternice, abordată foarte des în zilele noastre. Scopul acestor extensii cu gel ține de faptul că ne dorim vârfuri cât lungi și puternice. Aceasta este tehnica de prelungire a unghiilor atunci când ne dorim să ne înfrumusețăm unghiile, însă uneori poate avea atât avantaje, cât și dezavantaje.
Extensiile cu gel pot dura, la fel ca unghiile acrilice (aceasta fiind una dintre primele metode aprobate de saloane), cu până la patru săptămâni, însă înainte de toate, este foarte important să înțelegem ce sunt acestea, înainte de a le încerca.
Acesta este și motivul pentru care multe persoane aleg să transforme din această pasiune, o meserie, însă mai multe ne va spune trainerul Gabriela Manole, cea care a fost prezentă în cadrul emisiunii Dimineața cu Noi, de la Kanal D.
Citeste si: Cum să obții coafuri lejere și în același timp elegante pe timpul verii cu placa de păr Dyson Corrale
Ce înseamnă manichiurist
„ Atunci când vine vorba despre manichiurist, ne rezumăm doar la o manichiură clasică, îndepărtat cuticula clasic, cu forfecuță, nu capetele de freză, prin înmuiere.”, ne-a explicat trainerul Gabriela Manole, în cadrul emisiunii Dimineața cu Noi, de la Kanal D.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Vedete din România care își serbează onomastica de Sânziene
Ce înseamnă tehnician de unghii cu gel
„ Tehnicianul de unghii aplică oja semi-permanentă, construcții cu gel, cu șablon, cu smart forms, având lungimi mai mari. Cam asta ar face tehnicianul în plus, față de un simplu manichiurist.”, a completat trainerul Gabriela Manole, în cadrul emisiunii Dimineața cu Noi, de la Kanal D.
Citeste si: Semne că ai un ten deshidratat. Diferența între un ten deshidratat și unul uscat
Ce trebuie să știi dacă îți dorești această meserie
„ Din punctul meu de vedere trebuie să ai puțină înclinație pentru meserie. Talentul prima dată și apoi foarte multe cursuri. Eu personal am urmat cam 70-80, poate chiar și mai multe cursuri. Un curs pentru începători, unde se oferă și diplomă acreditată, durează 10 zile și are un preț, undeva la 2900 de lei. Se lucrează în jur de 8-12 ore pe zi, iar modelul se împarte la două cursante.
După ce ai ieșit dintr-un curs de bază, automat nu ai cum să sări direct într-un salon. Recomand fetelor să exerseze acasă și apoi să meargă să se angajeze, pentru că timpul de lucru este unul destul de mare, imediat după curs. În momentul în care se duc într-un salon, depinde și de zona în care se află, dacă vorbim despre salariu.”, a adăugat trainerul Gabriela Manole, în cadrul emisiunii Dimineața cu Noi, de la Kanal D.
Citeste si: Semne că ai un ten deshidratat. Diferența între un ten deshidratat și unul uscat
Reguli de baz ă pe care ar trebui să le urmeze fiecare tehnician de unghii
- Sterilizarea
- Curățenia
- Dezinfectarea tuturor instrumentelor după fiecare clientă
- Folosirea mănușilor
Unul dintre avantajele acestei meserii, ține de faptul că este o meserie din care se câștigă destul de bine dacă muncești cu drag și pasiune, însă unul dintre dezavantaje este că se va ajunge la o durere lombară și cervicală accentuată, din cauza poziției incomode pe care o veți avea.
Citeste si: Machiajul pentru ochi căprui. Cum să te machiezi pentru a-ți pune în evidență culoarea ochilor
Tehnică de alungire cu gel
Atunci când vine vorba despre începerea unei astfel de meserii, ar trebui să vă achiziționați, pentru început, o cutie de extensii de unghii cu gel prefabricate. Cu toate acestea, ați putea să vă apucați de crearea acestora, însă mai întâi, ca orice tehnician de unghii, ar trebui să pregătiți unghiile, mai exact să le ștergeți, să le curățați și să le lustruiți.
Abia apoi, tehnicianul va aplica o formă de lungime sub unghia naturală, în același timp cu un gel builder, gel primer și gel top coat, apoi le va lăsa să se usuce sub o lampă LED sau UV.
Citeste si: Hidratarea tenului acneic. Ce soluții există și cum puteți ascunde imperfecțiunile pielii