Ce inseamna videochatul? 5 mituri spulberate

Ce inseamna videochatul? 5 mituri spulberate
Ce inseamna videochatul? 5 mituri spulberate

Ce inseamna videochatul? 5 mituri spulberate

Ca orice activitate neconventionala, si videochatul a adunat in jur o multime de mituri. E normal. Nu multi stiu exact ce inseamna videochat, daca este sau nu legal, cati bani poti castiga si ce trebuie sa faci, de fapt, pentru niste venituri care sa-ti permita sa fii independenta financiar. Oamenii au inceput sa presupuna tot felul de lucruri, iar cateva dintre acestea s-au perpetuat de-a lungul ultimilor ani. 

Astazi, cand suntem lideri globali ai industriei de profil, persista in mentalul colectiv cateva mituri care, nu de putine ori, reusesc sa sperie doamnele si domnisoarele interesate de o cariera in videochat. 

Hai sa vedem care sunt cele mai populare dintre acestea si sa le spulberam cu informatii corecte si fara preconceptii. 

Mitul nr. 1: Familia si prietenii vor afla cu ce ma ocup

In primul rand, trebuie sa stii ca studiourile de videochat profesioniste din Romania colaboreaza doar cu site-uri restrictionate la noi in tara. Nu exista riscul sa fii vazuta de prieteni, de vecini sau de rudele care locuiesc in Romania, iar daca nici nu tu nu discuti despre ocupatia ta, nimeni nu va sti ce faci. 

In al doilea rand, atata vreme cat pastrezi discretia absoluta cand interactionezi cu utilizatorii platformelor de videochat, si nu dezvalui datele personale sau adresa, confidentialitatea ta va fi asigurata. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Mitul nr. 2: Nu am timp sa fac si videochat, si sa merg si la cursuri 

Daca esti studenta, daca ai un job part-time la care nu vrei sa renunti sau daca esti, pur si simplu, ocupata in majoritatea timpului cu diversele aspecte ale vietii de familie, videochatul este solutia care impaca atat nevoile tale financiare, cat si programul incarcat. 

Da, poti face bani in timpul liber, fie ca optezi pentru colaborarea cu un studio profesionist, fie ca alegi sa faci videochat de acasa. In prima varianta iti vei putea alege turele in care sa lucrezi, in asa fel incat sa-ti ramana timp pentru celelalte activitati, iar in a doua varianta vei fi propria ta sefa si iti vei face singura programul. 

Mitul nr. 3: Modelele de videochat nu platesc taxe

Cand colaborezi cu un studio profesionist de videochat, vei avea platite la zi toate taxele si contributiile sociale. Ba chiar vei putea verifica statusul acestora accesand online site-ul ANAF, ori de cate ori vrei. Studioul se ocupa de virarea sumelor datorate catre stat, iar tu lucrezi cat se poate de legal, la fel ca oricare alt angajat. 

Daca alegi sa fii model independent si sa lucrezi de acasa, te vei ocupa singura de completarea si depunerea declaratiilor de venit, la fel ca oricare alt contribuabil care inregistreaza venituri din activitati independente. 

Citește și: Cine este actorul care îi dă viață lui Yaman, protagonistul din „Inimă rebelă”. Acesta a câștigat inimile telespectatorilor în serialul „Totul pentru familia mea”- kanald.ro

Citește și: Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor- stirilekanald.ro

Mitul nr. 4: Trebuie sa ma dezbrac ca sa am succes

Si acest mit este fals. Exista videochat adult, care implica nuditate, si videochat nonadult, in care conteaza abilitatile tale de comunicare, empatia, carisma personala si o excelenta cunoastere a limbii engleze. Daca esti organizata, constiincioasa si serioasa, poti avea succes si venituri mari in oricare dintre cele doua activitati. 

Mitul nr. 5: Nu pot sa fac videochat daca am prieten sau sunt maritata

Daca partenerul tau se simte confortabil cu ideea si intelege ca videochatul nu inseamna ca il inseli, nu ai niciun motiv sa renunti la visul tau. Ba chiar il poti ruga sa se implice si sa te ajute cu aspectele tehnice sau cu decorul camerei, daca lucrezi de acasa. 

Oricum, la fel cum unele cupluri prefera sa nu discute prea mult despre ce fac la birou, nici voi nu trebuie sa o faceti daca nu vreti. Important este sa stii ca numeroase modele de videochat au relatii sanatoase si pline de dragoste cu partenerii lor, iar multe dintre ele sunt chiar casatorite. 

Exista multe prejudecati legate de videochat, dar daca te informezi putin, vei vedea imediat cat de de departe sunt de adevar. Nu uita ca, in activitatea de model de videochat, tu decizi fiecare miscare: pastreaza o atitudine pozitiva, urmareste-ti scopurile si nu lasa mituri precum cele de mai sus sa stea in calea visului tau. 



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

“Inimă rebelă”, din 2 octombrie, la Kanal D!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Drama neștiută a lui Tily Niculae! Fiica sa a suferit un accident vascular cerebral la 12 ani: ”A căzut în cadă”

Ministrul Muncii, anunț pentru pensionarele din țară! Ce perioadă nu se ia în calcul la stabilirea pensiei

Moneda cu chipul lui Cristiano Ronaldo! Portugalia va lansa moneda de 7 euro cu chipul fotbalistului | Foto

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies