Ce își doresc femeile de la partenerul lor. De ce anume trebuie să ținem cont atunci când iubim?

Ce își doresc femeile de la partenerul lor
Ce își doresc femeile de la partenerul lor

Bărbații trebuie să fie foarte atenți cu cele cu care sunt într-o relație, iar de multe ori, nu știu ce să facă, deoarece nu înțeleg care este mesajul transmis de femeie. Dacă te afli în această situație, în rândurile de mai jos vei găsi ce trebuie să faci pentru o relație bună.

Oana Nicolau, psihoterapeut, a vorbit, în cadrul unei emisiuni, despre ce anume trebuie să ținem cont atunci când avem o relație, dar și despre ce își doresc femeile de la partenerul lor.

Citește și: Cum își pot organiza femeile biroul? Ce recomandări face specialistul

Ce își doresc femeile de la partenerul lor
Ce își doresc femeile de la partenerul lor[Sursa foto: freepik]

Ce își doresc femeile de la partenerul lor

Psihoterapeutul a spus că siguranța este pe primul plan și consideră că esența mesajului este legată de siguranță. Dacă partenera spune că nu se simte în siguranță acest lucru poate avea legătură cu încrederea, deoarece siguranța și încrederea au o legătură destul de strânsă.

„Aș pune siguranță pe primul plan, pentru că dincolo de ceea ce spunem noi femeile, cred că esența mesajului este de fapt legată de siguranță, să ne simțim în siguranță și protejați și cu atât mai mult o femeie are nevoie să se simtă protejată și că este în siguranță

alături de partenerul ei. Dacă partenera îți spune că nu se simte în siguranță poate să aibă legătură cu încrederea, deoarece siguranța are legătură cu încrederea, nu are încredere că bărbatul îi poate satisface nevoile pe care le are sau să îi ofere lucrurile de care are ea nevoie, moment în care se dezechilibrează această siguranță”, a spus specialistul.

Femeia își dorește să se simtă în siguranță alături de partenerul său și își dorește să simtă că acesta este mereu lângă ea și că poate comunica orice cu el.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

„De aceea spuneam că lucrurile pe care noi ni le dorim sau de care avem nevoie au legătură cu acest sentiment de siguranță, da, comunicarea, vreau să mă simt în siguranță că pot să îți comunic lucruri, vreau să mă simt în siguranță că atunci când am nevoie de atenția ta o primesc.

Mă simt în siguranță că tu ești deschis să facem lucrurile acestea”,
a mai adăugat specialistul.

Ce își doresc femeile de la partenerul lor
Ce își doresc femeile de la partenerul lor[Sursa foto: freepik]

Ce înseamnă când femeia spune că are nevoie de atenție

Femeia vrea ca partenerul său să fie atent la spusele ei, mai ales în momentele în care vine epuizată după o zi lungă de muncă. Aceasta vrea să fie ascultată de cel cu care are o relație, iar acesta să înțeleagă ce a vrut de fapt să transmită prin ceea ce i-a spus.

„Uite, îți dau un exemplu concret, vin de la birou, sunt obosită, am avut o zi stresantă și ajung acasă. Ceea ce am eu în mintea mea este că vreau să ajung, să mă odihnesc, să mă relaxez, să fac o baie, apoi vin și îți spun că am avut o zi grea astăzi la birou și sunt obosită și reacția pe care o ai tu poate fi că vrei să ne apucăm să gătim sau să facem alte lucruri.

Ei bine, reacția aceasta, poate însemna pentru mine că nu ai fost atent la ceea ce am spus”, a mai declarat psihoterapeutul.

Orice femeie are nevoie de timp, atât personal, cât și cu partenerul. În momentul în care o femeie spune că își dorește timp singură, acest lucru înseamnă că vrea să se relaxeze, să citească o carte sau poate să iasă la o cafea cu o prietenă.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

În egală măsură femeia are nevoie de timp și cu partenerul, deoarece activitățile de cuplu sunt la fel de importante și benefice pentru a ține o relație în picioare.

„Femeile au nevoie de timp și există două variante de care au nevoie. Au nevoie de timp personal, adică eu dacă merg să îi spun partenerului meu că am nevoie de timp, el poate înțelege multe lucruri, și eu pot să mă gândesc la multe lucruri, cum ar fi, am nevoie de timp pentru mine, să ies cu o prietenă la cafea, să citesc o carte, să mă relaxez, să merg la culcare mai devreme sau pot să mă gândesc de fapt că am nevoie și îmi doresc să avem mai mult timp noi doi împreună, pentru că sunt două aspecte ale acestui timp. Amândouă variantele sunt importante, atât timpul personal, cât și timpul pentru cuplu”, a mai spus specialistul.

Ce își doresc femeile de la partenerul lor
Ce își doresc femeile de la partenerul lor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Metode de adormit copii de 2 ani



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

„Am un flash cu mama mea, tata o bătuse cu un baros, arăta ca un dalmațian. Am chemat salvarea pentru că era inconștientă." Oana Lis, mărturisiri despre copilăria nefericită

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies