Unghiile cu gel rămân în continuare la modă. Puteți să vi le faceți și acasă, dacă nu vreți să mergeți la salon. Vă trebuie doar câteva accesorii.
Manichiura cu gel este elegantă, dar și rezistentă, în același timp. Chiar și după ani de zile de când a apărut, aceasta este în continuare la mare căutare. Vestea bună este că nu mai trebuie să vă duceți neapărat la salon, pentru a obține acest gen de manichiură. Puteți s-o realizați chiar acasă la dumneavoastră.
Accesorii pentru manichiura cu gel
Pandemia de coronavirus a dat peste cap viețile tuturor. Printre persoanele care au avut foarte mult de suferit au fost și cele care lucrează în saloanele de înfrumusețare. Chiar dacă acestea s-au deschis, femeile nu mai vin în număr la fel de mare și au învățat, din necesitate, să se îngrijească și acasă.
În perioada în care în România a fost decretată stare de urgență, doamnele și domnișoarele au suferit cel mai mult la capitolul manichiură, în special cele care aveau unghii cu gel. Iată că acum nu mai este nevoie să
Chiar dacă sunteți începătoare, nu aveți motive de îngrijorare. Trebuie doar să vă achiziționați câteva accesorii și puteți să vă apucați de treabă. Ideal ar fi să vă comandați un kit, care să conțină tot ce aveți nevoie. Iată ce accesorii sunt necesare:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- set de pile, de mai multe tipuri
- baza de unghii
- finish de unghii
- lampa UV
- oje speciale pentru manichiura cu gel
- ulei de cuticule, dar și bețișoare pentru a împinge cuticulele
- soluție degresantă pentru unghii
- clește pentru scurtarea unghiilor
- perie pentru îndepărtarea reziduurilor
Cum îți faci singură manichiura cu gel
După ce v-ați cumpărat tot ce aveți nevoie, înarmați-vă cu răbdare și începeți să vă faceți singure manichiura cu gel. Înainte să vă apucați de unghia propriu-zisă, aveți grijă la cuticule. Se știe că o manichiură perfectă trebuie să includă și îngrijirea corectă a cuticulelor.
Ideal ar fi să nu le tăiați, pentru că acele pielițe țin bacteriile la distanță de unghie și astfel o feresc de diferite boli.
După aceea, degresați-vă foarte bine unghiile cu o soluție specială. Dacă săriți peste acest pas, gelul nu se va lipi foarte bine de unghie și astfel manichiura nu va rezista la fel de mult timp.
Fiți foarte atentă la tipul de pilă pe care o folosiți. Pe ambalaj este scris cât de abrazivă este o pilă. Astfel, cu cât numărul trecut este mai mic, cu atât pila este mai abrazivă. Dacă vreți să vă scurtați unghiile din pilă, trebuie să folosiți una cu duritate medie, adică o pilă de 180 sau de 240.
Atunci când vreți să dați luciu unghiei, folosiți o pilă de 400 sau de 600. Dacă aveți gel pe unghie și trebuie să-l dați jos, luați o pilă de 80. După ce ați terminat cu pilitul, aplicați un primer pe unghie. Acesta protejează și nivelează unghia, pentru ca gelul să se aplice uniform. După aceea, puneți pe unghie gelul, iar apoi culoarea dorită.
La final, după ce unghia se pilește încă o dată, pentru ca stratul de gel să nu fie foarte gros, se aplică și finish, pentru a da luciu și pentru a întări manichiura.
Un alt amănunt important este lampa UV. Încercați să vă luați una cu becuri LED, pentru că rezistă mai mult. De asemenea, ar fi bine să aibă și timer, ca să vă fie mai ușor să știți când s-a uscat gelul.