Ce jucării să-i cumperi copilului tău?

Ce jucării să-i cumperi copilului tău?
Ce jucării să-i cumperi copilului tău?

Copii iubesc jucăriile, iar dacă ai dubii în privința acestui lucru, du un copil într-un magazin de specialitate. În calitate de părinte, poate fi copleșitor să încerci să găsești ceva potrivit pentru copii tăi printre numeroasele opțiuni disponibile.

Atât de multe jucării sunt comercializate ca fiind educative sau benefice, într-un fel sau altul, pentru dezvoltarea copiilor. Cu toate acestea, părinții nu pot fi siguri de validitatea acestor informații. Cum determină aceștia care sunt jucăriile care promovează cu adevărat dezvoltarea sau care sunt cele care vor menține atenția copilului mai mult de cinci minute?

Care sunt cele 4 tipuri de jucării pe care le poți achiziționa pentru copilul tău?

  1.   Jucării simple - pentru a le dezvolta creativitatea

 Cu cât o jucărie este mai simplă, cu atât copiii trebuie să își folosească mai mult imaginația și capacitatea de a rezolva probleme, pentru a determina cum să se joace cu ea. De exemplu, un simplu bloc de lemn poate fi folosit în mai multe feluri, în timp ce un telefon imaginar poate fi folosit într-un singur mod.

    2.  Jucăriile ‘’ open-ended’’

O jucărie deschisă este una care poate fi folosită în moduri diferite și care nu le sugerează copiilor cum anume să o folosească. Printre exemplele de jucării deschise se numără figurinele, blocurile, trenulețele și mașinile de jucărie. Acestea îi inspiră pe cei mici să fie mai creativi și mai flexibili. De asemenea, ele tind să rețină atenția copiilor pentru perioade mai lungi de timp. Găsești diverse jucării de la babymatters pentru copilul tău, acestea fiind o alegere pe care nu o vei regreta.

    3.  Jucăriile nerealiste

 O jucărie nerealistă este un tip de jucărie care nu seamănă cu ceva din lumea reală. Acestea forțează copilașii să folosească mai multă creativitate și să își dezvolte abilitățile de rezolvare de probleme. De asemenea, ele le cer copiilor să poarte conversații cu ceilalți despre ce este obiectul și despre utilizarea acestuia. De exemplu, un unicorn de pluș poate stimula multe conversații despre ceea ce pot face aceste creaturi mitice, comparativ cu un cal ori un caine.

    4.  Jucăriile educaționale

Când copilul tău împlinește vârsta de 2-3 ani, se poate vorbi deja despre jucăriile educaționale. Acestea sunt extrem de diverse. În momentul în care copilașii încep să învețe literele, poți încerca să îl înveți și o altă limbă, pe lângă cea maternă. Poate fi un start pentru lucrurile pe care copilul tău le va cunoaște la grădiniță sau școală și, în plus, îi vei dezvolta capacitatea de înțelegere și memorare.

Prin urmare, copii pot învăța foarte mult din joacă. Când îi oferi copilului tău atenția cuvenită, acesta va putea învața și se va putea dezvolta, iar relația voastră va deveni mai strânsă. Cel mai important este să petreci mult timp cu el, indiferent de prezența sau absența jucăriilor.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Andreea Esca a vorbit despre momentul când a rămas însărcinată și care este relația cu cei doi copii în prezent. „Cred că din educația vremurilor respective.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies