Ce jucării să-i cumperi copilului tău?

Ce jucării să-i cumperi copilului tău?
Ce jucării să-i cumperi copilului tău?

Copii iubesc jucăriile, iar dacă ai dubii în privința acestui lucru, du un copil într-un magazin de specialitate. În calitate de părinte, poate fi copleșitor să încerci să găsești ceva potrivit pentru copii tăi printre numeroasele opțiuni disponibile.

Atât de multe jucării sunt comercializate ca fiind educative sau benefice, într-un fel sau altul, pentru dezvoltarea copiilor. Cu toate acestea, părinții nu pot fi siguri de validitatea acestor informații. Cum determină aceștia care sunt jucăriile care promovează cu adevărat dezvoltarea sau care sunt cele care vor menține atenția copilului mai mult de cinci minute?

Care sunt cele 4 tipuri de jucării pe care le poți achiziționa pentru copilul tău?

  1.   Jucării simple - pentru a le dezvolta creativitatea

 Cu cât o jucărie este mai simplă, cu atât copiii trebuie să își folosească mai mult imaginația și capacitatea de a rezolva probleme, pentru a determina cum să se joace cu ea. De exemplu, un simplu bloc de lemn poate fi folosit în mai multe feluri, în timp ce un telefon imaginar poate fi folosit într-un singur mod.

    2.  Jucăriile ‘’ open-ended’’

O jucărie deschisă este una care poate fi folosită în moduri diferite și care nu le sugerează copiilor cum anume să o folosească. Printre exemplele de jucării deschise se numără figurinele, blocurile, trenulețele și mașinile de jucărie. Acestea îi inspiră pe cei mici să fie mai creativi și mai flexibili. De asemenea, ele tind să rețină atenția copiilor pentru perioade mai lungi de timp. Găsești diverse jucării de la babymatters pentru copilul tău, acestea fiind o alegere pe care nu o vei regreta.

    3.  Jucăriile nerealiste

 O jucărie nerealistă este un tip de jucărie care nu seamănă cu ceva din lumea reală. Acestea forțează copilașii să folosească mai multă creativitate și să își dezvolte abilitățile de rezolvare de probleme. De asemenea, ele le cer copiilor să poarte conversații cu ceilalți despre ce este obiectul și despre utilizarea acestuia. De exemplu, un unicorn de pluș poate stimula multe conversații despre ceea ce pot face aceste creaturi mitice, comparativ cu un cal ori un caine.

    4.  Jucăriile educaționale

Când copilul tău împlinește vârsta de 2-3 ani, se poate vorbi deja despre jucăriile educaționale. Acestea sunt extrem de diverse. În momentul în care copilașii încep să învețe literele, poți încerca să îl înveți și o altă limbă, pe lângă cea maternă. Poate fi un start pentru lucrurile pe care copilul tău le va cunoaște la grădiniță sau școală și, în plus, îi vei dezvolta capacitatea de înțelegere și memorare.

Prin urmare, copii pot învăța foarte mult din joacă. Când îi oferi copilului tău atenția cuvenită, acesta va putea învața și se va putea dezvolta, iar relația voastră va deveni mai strânsă. Cel mai important este să petreci mult timp cu el, indiferent de prezența sau absența jucăriilor.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies