Pentru ca are foarte putina grasime si colesterol deloc, fasolea este foarte indicata in regimul diabeticilor. O portie de fasole in fiecare zi ii ajuta pe cei care au diabet de tip 2 sa tina sub control nivelurile de zaharuri din sange si reduce riscul de infarct.
”Aceasta leguma este recomandata diabeticilor. deoarece are un indice glicemic scazut, dar si carbohidrati benefici, cu proteine slabe si fibre solubile”, spune dr.Daniela Stan, medic de familie din Calarasi. De altfel, fasolea mai este cunoscuta si sub denumirea de “mancator de zahar”, pentru ca este foarte bogata in fibre vegetale, care impiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina. Continutul bogat de substante nutritive o face un produs alimentar foarte sanatos.
Ingredientul secret care face din salata ta un preparat sanatos si satios
Fasolea contine o varietate de vitamine si minerale, inclusiv calciu, fosfor, potasiu, acid folic, magneziu si fier. Calciul si fosforul joaca un rol vital in sanatatea oaselor. Potasiul actioneaza impreuna cu sodiul pentru a mentine o tensiune arteriala sanatoasa.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Vrei sa scapi de burta? Bea asta!
Citeste continuarea aici.