Ce legume introducem bebeluşilor la 6 luni

ce legume introducem la 6 luni
Ce legume introducem bebeluşilor la 6 luni

Odată cu trecerea timpului, bebelușul crește și tot crește, având nevoie de alte alimente în hrana sa. Însă știați care sunt legumele introduse la 6 luni?

Aflați din rândurile următoare ce reprezintă diversificarea care are loc la 6 luni și de ce este benefică exact la aceasta vârstă. Totul începe de la piureul de legume.

 

Ce este diversificarea de la 6 luni

Înainte ca bebelușul să ajungă la 6 luni, acesta primește toți nutrienții necesari, din laptele matern sau laptele formulă.

Astfel, cel mic se dezvoltă sănătos. Abia după această perioadă, când ajunge la 6 luni este nevoie să introduceți în alimentația lui, alimente solide, pentru a începe diversificarea.

Această diversificare ține de etapa în care introduceți în hrana bebelușului și altceva decât laptele matern sau formulă. Chiar dacă acesta va mânca destul de puțin la început, nu trebuie să renunțați, pentru că e nevoie să îl obișnuiți cu ideea de a mânca și altceva, mai exact alimente solide.

În cazul celui mic, alimentele solide se referă la piureuri special preparate pentru ca el să le poată consuma.

Chiar dacă această etapă a început, nu trebuie să vă opriți din a-i da lapte, fie el matern sau formulă, pentru că acesta îi oferă în continuare nutrienții de care cel mic are nevoie, fiind o parte esențială din primul său an de viață.

diversificarea la 6 luni

Citeste si: DESCOPERĂ: Metode de adormit copii de 2 ani

De ce trebuie ca diversificarea să aibă loc la 6 luni

Este nevoie ca această diversificare să aibă loc exact la vârsta de 6 luni a bebelușului, nici mai devreme, nici mai târziu. Acest lucru este necesar pentru că așa numitele „depozite” cu nutrienți importanți (fierul) pe care le are bebelușul în organismul său, trebuie să fie iar umplute.

Pe de altă parte, dacă întârziați cu începerea acestei diversificări, odată cu trecerea timpului, bebelușului îi va fi din ce în ce mai greu să accepte diferitele alimente, arome și texturi pe care veți încerca să le introduceți în alimentația lui.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

daca incep diversificarea ii mai dau si lapte

Citeste si: Infecțiile respiratorii superioare la bebeluși sunt stresante pentru părinți

Beneficiile diversificării de la 6 luni

Datorită faptului că bebelușul are nevoie de anumite vitamine și minerale, pentru a se dezvolta cât mai sănătos și să fie cât mai puternic, este necesar la vârstă de 6 luni să înceapă consumarea alimentelor solide.

Însă trebuie ca aceste alimente să fie alese exact pentru a-i asigura celui mic aceste vitamine și minerale de care are nevoie.

Dacă ne referim la alimentele și băuturile pe care le veți oferi bebelușului, acestea se numesc „alimente complementare”. Pe lângă acestea, se va continua consumul laptelui pentru a te asigura că încă primește vitamine și minerale, în cazul în care nu va primi din prima, noile alimente introduse în alimentația lui.

can se incepe diversificarea la bebelusi

Citeste si: Pepe va deveni tată pentru a treia oară! Yasmine este însărcinată în șapte luni

Ce legume introducem la 6 luni

Legumele pe care le introduceți în alimentația bebelușului de 6 luni, odată cu începerea diversificării, se recomandă să fie cât mai proaspete cu putință. În lista acestor alimente se regăsește: morcovul, păstârnacul, pătrunjelul rădăcina, țelina rădăcina, cartoful dulce, cartoful românesc, fasolea verde păstăi, spanacul, roșiile normale (curățate de coajă și semințe) sau roșiile cherry, broccoli, dovlecelul verde (zucchini) și dovleacul de plăcintă.

Dacă alegeți să preparați legumele la abur, apoi le puteți pasa fie într-un blender, fie într-un vas de plastic și le condimentați. Aceste condimente se referă la ierburi aromatice, pătrunjel, mărar, țelină, puse și acestea la abur într-un săculeț special odată cu legumele. Aceste condimente nu se prepară în piureul de legume și le veți îndepărta. Înainte de a-l servi pe cel mic, puteți adăuga o linguriță de ulei de măsline extravirgin, presat la rece.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

diversificare bebelusi

Citeste si: CITEȘTE: În cât timp poți rămâne însărcinată

Alimente de evitat în alimentația de diversificare de la 6 luni

Mierea – acest aliment poate cauza toxiinfecție alimentară destul de gravă în cazul bebelușului care este mai mic de 12 luni. Prin urmare, este total interzisă la 6 luni.

Băuturi și alimente nepasteurizate – aici pot intra sucurile de fructe, laptele, iaurtul și brânzeturile. Toate acestea și nu numai, pot aduce un risc ridicat de infecție cu E. coli. Bacteria periculoasă care duce la diaree severă în cazul bebelușilor.

Lapte de vacă îmbogățit cu anumiți nutrienți – cu desăvârșire trebuie evitat acest tip de lapte, pentru că poate avea efecte grave asupra bebelușului. Este vorba despre sângerări intestinale pentru că acesta conține atât proteine, cât și minerale, ceea ce îl afectează pe cel mic la nivelul rinichilor, care nu îl pot procesa eficient.

piure de legume pentru bebelusi

Citeste si: Sierra Dawn Thomas este însărcinată! Vedeta și soțul ei, Joe Anglim, vor deveni părinți pentru a doua oară



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

7 semne că ești însărcinată în prima lună. Care sunt primele simptome

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

În cât timp poți rămâne însărcinată

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies