Ce legume introducem bebeluşilor la 6 luni

Ce legume introducem bebeluşilor la 6 luni

Odată cu trecerea timpului, bebelușul crește și tot crește, având nevoie de alte alimente în hrana sa. Însă știați care sunt legumele introduse la 6 luni?

Aflați din rândurile următoare ce reprezintă diversificarea care are loc la 6 luni și de ce este benefică exact la aceasta vârstă. Totul începe de la piureul de legume.

 

Ce este diversificarea de la 6 luni

Înainte ca bebelușul să ajungă la 6 luni, acesta primește toți nutrienții necesari, din laptele matern sau laptele formulă. Astfel, cel mic se dezvoltă sănătos. Abia după această perioadă, când ajunge la 6 luni este nevoie să introduceți în alimentația lui, alimente solide, pentru a începe diversificarea.

Această diversificare ține de etapa în care introduceți în hrana bebelușului și altceva decât laptele matern sau formulă. Chiar dacă acesta va mânca destul de puțin la început, nu trebuie să renunțați, pentru că e nevoie să îl obișnuiți cu ideea de a mânca și altceva, mai exact alimente solide. În cazul celui mic, alimentele solide se referă la piureuri special preparate pentru ca el să le poată consuma.

Chiar dacă această etapă a început, nu trebuie să vă opriți din a-i da lapte, fie el matern sau formulă, pentru că acesta îi oferă în continuare nutrienții de care cel mic are nevoie, fiind o parte esențială din primul său an de viață.

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: DESCOPERĂ: Metode de adormit copii de 2 ani

De ce trebuie ca diversificarea să aibă loc la 6 luni

Este nevoie ca această diversificare să aibă loc exact la vârsta de 6 luni a bebelușului, nici mai devreme, nici mai târziu. Acest lucru este necesar pentru că așa numitele „depozite” cu nutrienți importanți (fierul) pe care le are bebelușul în organismul său, trebuie să fie iar umplute.

Pe de altă parte, dacă întârziați cu începerea acestei diversificări, odată cu trecerea timpului, bebelușului îi va fi din ce în ce mai greu să accepte diferitele alimente, arome și texturi pe care veți încerca să le introduceți în alimentația lui.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Infecțiile respiratorii superioare la bebeluși sunt stresante pentru părinți

Beneficiile diversificării de la 6 luni

Datorită faptului că bebelușul are nevoie de anumite vitamine și minerale, pentru a se dezvolta cât mai sănătos și să fie cât mai puternic, este necesar la vârstă de 6 luni să înceapă consumarea alimentelor solide. Însă trebuie ca aceste alimente să fie alese exact pentru a-i asigura celui mic aceste vitamine și minerale de care are nevoie.

Dacă ne referim la alimentele și băuturile pe care le veți oferi bebelușului, acestea se numesc „alimente complementare”. Pe lângă acestea, se va continua consumul laptelui pentru a te asigura că încă primește vitamine și minerale, în cazul în care nu va primi din prima, noile alimente introduse în alimentația lui.

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Pepe va deveni tată pentru a treia oară! Yasmine este însărcinată în șapte luni

Ce legume introducem la 6 luni

Legumele pe care le introduceți în alimentația bebelușului de 6 luni, odată cu începerea diversificării, se recomandă să fie cât mai proaspete cu putință. În lista acestor alimente se regăsește: morcovul, păstârnacul, pătrunjelul rădăcina, țelina rădăcina, cartoful dulce, cartoful românesc, fasolea verde păstăi, spanacul, roșiile normale (curățate de coajă și semințe) sau roșiile cherry, broccoli, dovlecelul verde (zucchini) și dovleacul de plăcintă.

Dacă alegeți să preparați legumele la abur, apoi le puteți pasa fie într-un blender, fie într-un vas de plastic și le condimentați. Aceste condimente se referă la ierburi aromatice, pătrunjel, mărar, țelină, puse și acestea la abur într-un săculeț special odată cu legumele. Aceste condimente nu se prepară în piureul de legume și le veți îndepărta. Înainte de a-l servi pe cel mic, puteți adăuga o linguriță de ulei de măsline extravirgin, presat la rece.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: CITEȘTE: În cât timp poți rămâne însărcinată

Alimente de evitat în alimentația de diversificare de la 6 luni

Mierea – acest aliment poate cauza toxiinfecție alimentară destul de gravă în cazul bebelușului care este mai mic de 12 luni. Prin urmare, este total interzisă la 6 luni.

Băuturi și alimente nepasteurizate – aici pot intra sucurile de fructe, laptele, iaurtul și brânzeturile. Toate acestea și nu numai, pot aduce un risc ridicat de infecție cu E. coli. Bacteria periculoasă care duce la diaree severă în cazul bebelușilor.

Lapte de vacă îmbogățit cu anumiți nutrienți – cu desăvârșire trebuie evitat acest tip de lapte, pentru că poate avea efecte grave asupra bebelușului. Este vorba despre sângerări intestinale pentru că acesta conține atât proteine, cât și minerale, ceea ce îl afectează pe cel mic la nivelul rinichilor, care nu îl pot procesa eficient.

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Sierra Dawn Thomas este însărcinată! Vedeta și soțul ei, Joe Anglim, vor deveni părinți pentru a doua oară



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

7 semne că ești însărcinată în prima lună. Care sunt primele simptome

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."