Poftele alimentare sunt modalitatea prin care corpul nostru ne semnaleaza ca anumite substante lipsesc din organism, iar trimiterea unor astfel de “mesaje” are rolul de a restabili echilibrul de minerale, vitamine sau nivelul de energie al organismului, sustine nutriţionista Shona Wilkinson, care a “decodat” pentru revista Hello! semnificatia a cinci pofte alimentare des intalnite
Pofta de ceva dulce inseamna deficienta de crom
In timpul mesei, nivelul de zahar din sange creste si se elibereaza insulina. Daca se consuma zahar rafinat, acesta va ajunge rapid in sange si va cauza un dezechilibru, iar corpul va elibera mai multa insulina pentru a face fata acestei cresteri rapide. Odata eliberata aceasta cantitate de insulina, nivelul de zahar din sange va scadea. Insa deoarece s-a eliberat atat de multa insulina, nivelul de zahar va scadea prea mult, si in curand reapare nevoia de a consuma un baton de ciocolata.
Un mic dejun sanatos, cu proteine si carbohidrati (spre exemplu omleta cu paine de secara), si legume pe parcursul zilei ajuta la mentinerea unui flux constant de zahar in sange, recomanda specialista.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Pentru a combate pofta de zahar, se recomanda consumul de alimente bogate in crom — un mineral care ajuta la mentinerea in echilibru a nivelului de insulina
Pofta de ciocolata inseamna deficienta de magneziu
O alta pofta alimentara pe care majoritatea o experimenteaza zilnic este cea de ciocolata, insa, de fapt, ceea ce ne dorim si avem nevoie este magneziul, absent din dieta zilnica a aproximativ 80% dintre persoane.
Sursa: www.doctorulzilei.ro