Perioada postului este una a purificarii trupului si a spiritului, insa din punct de vedere nutritional lucrurile nu stau chiar atat de simplu.
Prima regula se refera la asigurarea aportului de proteine in post. Pentru a acoperi necesarul zilnic de proteine, trebuie sa consumam in post linte, naut, mazare, tofu si tempeh, migdale si nuci, spanac si broccoli, orez integral, quinoa si cereale integrale neprocesate – ovaz, secara precum si mei, hrisca, amaranth. Proteine mai gasim si in derivatele acestor produse – lapte de soia, de migdale etc.
A doua regula se refera la consumul ridicat de legume – aceasta ar trebui sa reprezinte baza alimentatiei in post si nu numai.
În aceasta grupa ar trebui sa se regaseasca legumele fibroase – morcov, telina, pastarnac, patrunjel, ridichi, sfecla, gulii, napi, cartofi dulci, precum si ardei, rosii, pentru salate, legume verzi – urzici, untisor, loboda, macris, leurda, spanac, broccoli precum si alte legume – ciuperci, praz, sparanghel etc.
A treia regula se refera la o serie de alimente care ar trebui scoase din alimentatia de post – este vorba despre produsele ultra-procesate de post, cum sunt unele pate-uri de soia, crenvusti de soia, cascavalul vegetal si alte asemenea.
A patra regula se refera la numarul de mese si organizarea zilnica a activitatii. Trebuie sa mancam 3 mese principale si 1-3 gustari, pentru a preveni aparitia senzatiei de foame. Ideal este sa consumam cerealele integrale – si includem aici nu doar cerealele ca atare ci si derivatele – painea, pestele in prima parte a zilei, la micul dejun si pranz. Iar pentru cina si gustarea de seara sa consumam legume, nuci si seminte si eventual o portie de lapte de soia/migdale.
A cincea si ultima regula se refera la hidratare – e foarte important sa bem cel putin 2 litri de apa pe zi, pentru a reduce riscul de tulburari ale tranzitului digestiv.
Citeste continuarea pe Cori.ro.
Prima regula se refera la asigurarea aportului de proteine in post. Pentru a acoperi necesarul zilnic de proteine, trebuie sa consumam in post linte, naut, mazare, tofu si tempeh, migdale si nuci, spanac si broccoli, orez integral, quinoa si cereale integrale neprocesate – ovaz, secara precum si mei, hrisca, amaranth.
Proteine mai gasim si in derivatele acestor produse – lapte de soia, de migdale etc.
A doua regula se refera la consumul ridicat de legume – aceasta ar trebui sa reprezinte baza alimentatiei in post si nu numai. În aceasta grupa ar trebui sa se regaseasca legumele fibroase – morcov, telina, pastarnac, patrunjel, ridichi, sfecla, gulii, napi, cartofi dulci, precum si ardei, rosii, pentru salate, legume verzi – urzici, untisor, loboda, macris, leurda, spanac, broccoli precum si alte legume – ciuperci, praz, sparanghel etc.
A treia regula se refera la o serie de alimente care ar trebui scoase din alimentatia de post – este vorba despre produsele ultra-procesate de post, cum sunt unele pate-uri de soia, crenvusti de soia, cascavalul vegetal si alte asemenea.
A patra regula se refera la numarul de mese si organizarea zilnica a activitatii. Trebuie sa mancam 3 mese principale si 1-3 gustari, pentru a preveni aparitia senzatiei de foame. Ideal este sa consumam cerealele integrale – si includem aici nu doar cerealele ca atare ci si derivatele – painea, pestele in prima parte a zilei, la micul dejun si pranz. Iar pentru cina si gustarea de seara sa consumam legume, nuci si seminte si eventual o portie de lapte de soia/migdale.
A cincea si ultima regula se refera la hidratare – e foarte important sa bem cel putin 2 litri de apa pe zi, pentru a reduce riscul de tulburari ale tranzitului digestiv.
Citeste continuarea pe Cori.ro. Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro