Ce mâncăm de post dimineața. Şase alimente pe care le poţi consuma la micul dejun

ce mancam de post dimineata
Ce mâncăm de post dimineața. Şase alimente pe care le poţi consuma la micul dejun

Poate vă gândiți că în timpul postului nu puteți consuma diverse alimente care vă plac în mod deosebit. Insă ce ați spune dacă există alte alimente delicioase pe care le puteți consuma?

Micul dejun reprezintă cea mai importantă masă a zilei, iar atunci când suntem în post, trebuie să găsim alimente... de post. Aflați din rândurile următoare ce alimente de post putem mânca dimineața.

 

Ce mâncăm de post dimineața

Majoritatea persoanelor care țin post, trebuie să găsească un înlocuitor al diverselor produse, precum: carne și lactate.

Lactatele sunt cele care se consumă de obicei dimineața. Prin urmare, vă sugerăm câteva alimente pe care le puteți consuma la micul dejun.

alimente care se pot consuma in post

Citeste si: DESCOPERĂ: Măncarea de regim după operație

Terci de ovăz cu fructe și miere

Dacă de dimineață obișnuiați să mâncați griș cu lapte, în perioada postului, acest lucru trebuie să fie înlocuit.

Astfel, terciul de ovăz cu fructe și miere reprezintă o alternativă mult mai sănătoasă pentru masa de dimineață. Terciul de ovăz îl puteți amesteca cu diverse fructe proaspete, în funcție de preferințele voastre și adăugați în plus, miere. Iar în locul laptelui obișnuit, pe care îl consumați de obicei, folosiți lapte vegetal din soia (sau migdale) sau chiar apă.  

Salată de legume proaspete și tofu

Masa de la începtul zilei este cea mai importantă și trebuie să fie cea mai solidă în alimente. Prin urmare, puteți opta la micul dejun să consumați câteva legume proaspete precum ardei, roșii, salată verde, morcov și ce alte legume vă mai plac, pentru a realiza o salată fresh și absolut delicioasă. Peste, puteți adăuga câteva bucățele de brânză tofu.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

postul pastelui

Citeste si: DESCOPERĂ: Câte MIGDALE ai voie să mănânci pe zi

Pâine prăjită cu pastă de hummus

Pentru un mic dejun ușor, puteți consuma hummus fie pe pâine prăjită, fie în sandwich-uri cu legume. Hummus-ul este o pastă care seamănă foarte mult cu pateul, însă deține în compoziția sa substanțe nutritive care oferă organismului nostru un surplus de energie pentru întreaga zi.

Smoothie din fructe și legume

Smoothie-ul reprezintă băutura care vă va ajuta să înlocuiți micul dejun, iar totodată veți observa că nu veți simți nevoia de mâncare, datorită ingredientelor pe care le conține. Puteți folosi 2 morcovi, o bucată de ghimbir, 2 frunze de varză kale, 2 tulpini de apio, o pară fără coajă și tăiată cubulețe, 240 de grame de spanac crud și o lingură de semințe de chia.

Prima dată veți pune în blender varza, para și spanacul, iar apoi treptat și morcovii, apio și ghimbirul. Se amestecă până se formează o pastă omogenă, apoi mutați conținutul într-un pahar, iar pe deasupra presărați câteva semințe de chia. Îl mai lăsați încă aproximativ 10-15 minute, iar apoi îl puteți consuma. 

postul craciunului

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se înlocuiește UNTUL

Omletă din tofu

Așa cum majoritatea persoanelor consumă la micul dejun ouă preparate în diferite feluri, așa ți-ai dori să o consumi și în timpul postului, însă acest lucru nu este posibil. Prin urmare, iată cum poți consuma o omletă de post. În locul oului, veți folosi tofu. Aveți nevoie de roșii, ardei, ceapă și tofu pe care le veți amesteca foarte bine, până se vor încorpora și puneți într-o tigaie tot conținutul la foc mic, pentru câteva minute. Veți vedea cât de delicioasă poate să fie!

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

Pastă de avocado – guacamole

Avocado este un aliment care se recomandă în dietele de slăbire, dar și în perioada postului. Pentru a prepara pasta de avocado, veți avea nevoie de un avocado, busuioc, un cățel de usturoi, sucul de la o jumătate de lămâie, sare și piper. Primul pas este să pasați foarte bine avocado-ul, iar apoi adăugați peste el toate celelalte ingrediente. Se recomandă servirea pe o felie de pâine prăjită.

mancare de post

Citeste si: CITEȘTE: Ce nu ai voie să faci înainte de împărtășanie

Bruschete

Dacă vă plac bruschetele, acum este momentul potrivit pentru a le consuma. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: roșii cherry, 2 căței de usturoi, măsline negre, sare, piper, ulei de măsline și busuioc verde. Tăiați mărunt roșiile și amestecați-le cu restul ingredientelor și ați terminat! Se recomandă servirea pe o felie de pâine neagră cu semințe, pentru ca gustul să fie irezistibil de bun.

Salată de fructe cu semințe

Datorită fructelor vă veți putea bucura de un mic dejun copios. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați fructe proaspete, precum: o banană, o portocală (mandarină) și puțin grepfrut. Adăugați peste câteva semințe crude, pentru ca salata să fie mai sățioasă, iar apoi asta este tot.

post

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se înlocuiește vinul în mâncare



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce poți să mănânci când te doare stomacul

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies