Ce meniu trebuie să aibă femeile care doresc să țină dieta flexitariană

Dieta flexitariană
Dieta flexitariană

Află din rândurile următoare ce presupune o dietă flexitariană și ce trebuie să mănânci în cazul în care vrei să adopți acest model alimentar.

Dieta flexitariană este un model alimentar prietenos pentru întreaga familie și ușor de adaptat. Aceasta presupune introducerea treptată a legumelor și înlocuirea proteinei animale cu cea vegetală.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Anca Hâncu, medic generalist și doctor în nutriție a vorbit despre dieta flexitariană, ce presupune aceasta, care sunt beneficiile pe care le are asupra sănătății și ce trebuie să conțină un meniu adaptat la acest model alimentar.

Ce presupune dieta flexitariană

Citește și: Dieta cu pomelo. „Sucul de citrice întăreşte sistemul imunitar şi ne ajută să ne fortificăm organismul"

Dieta flexitariană
Dieta flexitariană[Sursa foto: pexels]

Meniu dieta flexitariană

Potrivit specialistului în domeniu, dieta flexitariană este un model alimentar flexibil și vegetarian, care nu exclude proteina animală, ci o înlocuiește cu alte tipuri de proteine în încercarea de a adopta un stil de viață sănătos.

Este un model alimentar care nu exclude, ci aduce lucruri variate. Nu mai mâncăm numai carne, mai aducem și surse de proteină din vegetale. Combinăm și aducem mult mai multe. Toate combinate cu gusturi plăcute și vesele, astfel încât modelul alimentar este potrivit pentru întreaga familie .”, spune specialistul în domeniu.   

Astfel, proteina din carne ar trebui redusă gradual și în locul ei trebuie să ne aducem proteinele și grăsimile corecte.

Înseamnă introducerea treptată a legumelor, a vegetalelor și adăugarea unor condimente prin diverse verdețuri. Bucuria și veselia acestui model provine din foarte multe condimente, de la ceapă, usturoi, mărar, busuioc, toate fiind de sezon .”, a explicat specialistul în domeniu. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Care sunt beneficiile dietei flexitariană pentru sănătate

Citește și: Află ce alimente trebuie neapărat să eviți pentru a avea un abdomen plat. „Numai o linguriță de maioneză are peste 100 de calorii.”

Dieta flexitariană
Dieta flexitariană[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, există numeroase studii care vorbesc despre beneficiile acestei diete pentru sănătate. Pornind de la scăderea inflamației prin rolul acelor ponifelori cu efect antioxidant, până la scăderea în greutate, dieta flexitariană ale numeroase beneficii atât asupra sănătății noastre, cât și a stilului nostru de viață.

O meta-analiză a 15 studii epidemiologice a arătat pe termen lung o scădere în greutate în momentul în care începem să înlocuim din cale cu vegetale. Scăderea în greutate este bună pe termen lung, iar pe termen scurt, în 6 săptămâni cam -5 kg .”, spune specialistul în domeniu.

Pe lângă toate acestea, dieta flexitariană este cunoscută și pentru beneficiile cardiovasculare pe care le aduce organismului nostru.

Astfel, s-a dovedit științific faptul că acest model alimentar scade colesterolul și tensiunea arterială. De asemenea, are numeroase beneficii și asupra diabetului zaharat.

 „ Acest model alimentar a primit locul trei pentru sănătate și pentru diabet zaharat .”, a precizat specialistul în domeniu.

Ce meniu trebuie să aibă femeile care doresc să țină dieta flexitariană

Citește și: Dieta cu apă caldă. Slăbește 5 kilograme în 7 zile. "Dacă nu bem suficiente lichide există riscul să ne scadă ușor tensiunea arterială"

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Dieta flexitariană
Dieta flexitariană[Sursa foto: pexels]

Așadar, un meniu potrivit pentru acest tip de model alimentar presupune multe leguminoase, oleaginoase și toate vegetalele posibile.

Deși eliminăm în mod gradul carnea, acest lucru nu înseamnă că renunțăm la toate produsele de origine animală.

Astfel, putem să mâncăm în continuare ouă, brânzeturi, iar specialistul în domeniu ne încurajează să mâncăm din când în când și pește.

De asemenea, pâinea și cerealele integrale vor face parte în continuare din meniul nostru, dar cu moderație în funcție de obiectivul pe care vrem să îl atingem în vederea scăderii în greutate.

Potrivit specialistului în domeniu, secretul unui astfel de model alimentar constă în savoarea și gustul pe care îl dăm mâncării, astfel încât să nu simțim faptul că depunem un efort prea mare ca să nu mâncăm carne, ci că este o adevărată plăcere pentru că mâncăm o mâncare gustoasă și sănătoasă cate ne ajută să ne dezvoltăm într-un mod armonios și are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră.

Totodată, nivelul de proteine din corp nu scade, pentru că vom consuma diferite tipuri de proteină vegetală, cum ar fi mazărea, năutul, lintea și alte leguminoase menite să ne ofere senzația de sațietate.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie și de ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies