Ce nu ai voie să faci de Acoperământul Maicii Domnului

Ce nu ai voie să faci de Acoperământul Maicii Domnului
Ce nu ai voie să faci de Acoperământul Maicii Domnului

Ce nu ai voie să faci în data de 1 octombrie 2022 pentru a-ți merge bine tot anul.

În fiecare an pe data de 1 octombrie, creștinii ortodocși celebrează Acoperământul Maicii Domnului. Această sărbătoare este inscripționată cu cruce roșie și are o importanță semnificativă pentru creștinii ortodocși.

Acoperământul Maicii Domnului este unul dintre Praznicele dedicate Fecioarei Maria pe care Biserica Ortodoxă le prăznuiește.

Astfel, creștinii ortodocși de pretutindeni cinstesc una dintre aparițiile Maicii Domnului care a avut loc în Biserica din Vlaherne.

Fecioara Maria a apărut în fața credincioșilor la primele ore ale dimineții, rugându-se pentru salvarea cetății asediate. Sfânta Fecioară a ținut Sfântul Acoperământ peste capetele credincioșilor și s-a rugat alături de aceștia cu ochii în lacrimi.

Maica Domnului este un simbol al iubirii pure pentru Dumnezeu și a credinței. Totodată, este și ocrotitoarea tuturor mamelor și pruncilor aflați la ananghie. Credincioșii îi cer adesea ajutorul Maicii Sfinte de fiecare dată când întâmpină un necaz, iar Fecioara nu încetează să le ofere ajutorul atunci când au nevoie.

Ce nu ai voie să faci de Acoperământul Maicii Domnului

Citeste si: Calendar ortodox 1 octombrie 2022. Ce sărbătoare este sâmbătă?

Ce nu ai voie să faci de Acoperământul Maicii Domnului
Ce nu ai voie să faci de Acoperământul Maicii Domnului[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Acoperământul Maicii Domnului

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

În popor sărbătoarea portă și denumirea de Pocroave, denumire care vine din limba slavă, de la cuvântul „pocrov”, care înseamnă acoperământ al pământului cu brumă sau cu zăpadă.

În această zi sfântă, credincioșii trebuie să țină cont că sunt câteva lucruri pe care nu ar trebui să le facă dacă vor să le meargă bine tot anul.

Nu se mănâncă de dulce

Există în calendarul creștin ortodocs mai multe sărbători dedicate atât Maicii Domnului, Mântuitorului, Sfintei Cruci sau anumitor Sfinți care nu permit să se consume mâncare din produse animale în ziua respectivă.

Astfel, cu ocazia sărbătorii Acoperământului Maicii Domnului, credincioșii vor avea o zi dedicată postului și rugăciunii.

Biserica Ortodoxă a rânduit însă dezlegare la pește, credincioșii putând să consume acest aliment.

Nu se face treabă în gospodărie

La fel ca în cazul celorlalte zile de sărbătoare, dar și zilelor de duminică, Dumnezeu a rânduit ca acestea să fie adresate strict rugăciunii. Astfel, credincioșilor le este interzis să facă orice treabă casnică. Nu aveți voie să spălați, să călcați, să coaseți sau să faceți orice altă treabă în gospodărie. Această zi constituie o zi de odihnă pe care trebuie să o dedicați rugăciunii și Maicii Domnului.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Se spune că cei care nu respectă această regulă atrag asupra lor energii negative și riscă să fie pedepsiți sau ceva rău să se îndrepte asupra lor.

Nu se tunde părul

Chiar dacă este privită mai mult ca o superstiție, majoritatea credincioșilor refuză să își taie părul în ziua sfântă a Acoperământului Maicii Domnului. Se spune că părul tăiat care este ars sau aruncat poate fi folosit de persoanele care vor să-ți facă rău cu scopul de a-ți face farmece.

Rugăciune pe care e bine să o rostești de Acoperământul Maicii Domnului

Ce nu ai voie să faci de Acoperământul Maicii Domnului
Ce nu ai voie să faci de Acoperământul Maicii Domnului[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Când este Sfânta Parascheva în 2022

În ziua sfântă a Acoperământului Maicii Domnului, credincioșii se duc la sfânta biserică și rostesc rugăciuni de cinstire pentru Maica Sfântă. De asemenea, aduc bucate de pomană atât pentru sufletul celor adormiți care se află sub protecția Maicii Domnului.

Această rugăciune este bine să o rostiți de Acoperământul Maicii Domnului pentru ca Sfânta Fecioară să vă ajute și să aveți parte de noroc: „Acoperă-ne pe noi cu Acoperământul tău, Preasfântă Fecioară, în ziua răutăţilor noastre. Acoperă-ne în toate zilele noastre și, mai ales în ziua cea rea, când sufletul de trup se va despărţi, de faţă să ne stai întru ajutor şi să ne acoperi pe noi de duhurile cele rele din văzduh, de sub cer şi din ziua înfricoşătoarei judecăţi. Să ne acoperi pe noi întru ascunsul Acoperământului tău”.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Tradiții și obiceiuri de Acoperământul Maicii Domnului

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies