De ce trebuie să ții cont în această seară.
Românii au foarte multe tradiții și superstiții în ceea ce privește Ajunul Crăciunului, iar nu mulți știu faptul că se spune că Moș Crăciun este frate geamăn cu Moș Ajun. Acesta este cel care a poruncit să primească flăcăii colaci, să se meargă cu colindatul și să se dăruiască florinți de la părinți.
De pe vremuri, se zice că în noaptea de Ajun nu e bine să dormi pe paie, pentru că în această noapte, boii vorbesc între ei despe Hristos.
Tradiții și obiceiuri
Confirm tradiției, se spune că în momentul mașterii, Maica Domnului i-a cerut ajutorul lui Moș Ajun, dar acesta considerându-se prea sărac, a trimis-o la fratele lui, Moș Crăciun care era mai înstărit și a lăsat-o să nască în statului său.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Tradiții și obiceiuri pentru Ajunul Crăciunului! Ce NU ai voie să faci astăzi
În unele zone ale țării, se spune că dacă în noaptea de Ajun fetele vor lăsa afară peste noapte câte puțin din toate felurile de mâncare gătite, ursitul acestora va veni și va gusta, iar ele
vor putea să-l vadă. Această seară este una plină de tradiții și obiceiuri, multe dintre ele păstrându-se până in ziua de astăzi, atât la sat cât și la oraș.Ce trebuie să facă gospodinele în această seară
Alte obiceiuri sunt:
Pentru a avea noroc în viață, nu trebuie să mănânci nimic în ajunul Crăciunului.
Crescătorii de albine nu trebuie să dea nimic din casă in ziua ajunului pentru că altfel nu le va merge bine albinelor.
Gospodinele trebuie să fiarbă pentru masa de Ajun toate bucatele, astfel încât să le ajungă și anul următor.
În ajunul Crăciunului este bine pentru copii să mănânce bostan, astfel vor fi sănătoși tot anul.