Ce nu este bine să faci în a doua zi de Crăciun

Ce nu este bine să faci în a doua zi de Crăciun
Ce nu este bine să faci în a doua zi de Crăciun

Nașterea Domnului sau Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători ale creștinilor ortodocși. În fiecare an, pe data de 25 decembrie, este sărbătorită și este marcată cu cruce roșie.

Crăciunul durează trei zile, iar atunci când vine vorba despre această sărbătoare există foarte multe tradiții și obiceiuri. Unele dintre ele vizează chiar și a doua zi de Crăciun. Iată care sunt cele mai răspândite tradiții și obiceiuri în a doua zi de Crăciun.

Citește și: Mesaje de Ajun şi Crăciun 2022. “Sărbătorile Crăciunului şi Anului Nou să vă aducă tot ce-i mai bun pe lume, multă iubire, fericire şi prosperitate!"

Soboroul Maicii Domnul este celebrat pe 26 decembrie

Soborul Maicii Domnului este sărbătorit de creștini în a doua zi de Crăciun. Creștinii ortodocși, care își doresc să aibă un an norocos și prosper, respectă cu sfințenie tradițiile și obiceiurile care au loc în această zi.

Potrivit tradițiilor, nașii trebuie să își viziteze finii, pentru a avea parte de noroc în anul 2023.

Tradiții și obiceiuri în a doua zi de Crăciun

Tot pe 26 decembrie, potrivit datinilor, și rudele mai îndepărtate, dar și cele prin alianță, se vor aduna pentru a sărbători împreună, momente liniștite și de neuitat.

Rudele care se află departe vor primi mesaje și felicitări de Crăciun. Chiar dacă de cele mai multe ori, cu voia sau fără voia noastră avem tendința să vorbim urât să bârfim sau uneltim, în această zi aceste lucruri sunt complet interzise, dacă nu ne dorim să avem parte de pierderi.

Ce nu este bine să faci în a doua zi de Crăciun
Ce nu este bine să faci în a doua zi de Crăciun[Sursa foto: Pexels.com]

Datini în a doua zi de Crăciun

În această zi este interzisă munca, deoarece pe parcursul anului ce urmează nu vei mai avea nicio zi liberă. Din bătrâni se spune că apa va fi folosită pentru vindecarea rănilor, iar din acest motiv gospodinele trebuie să evite spălatul rufelor.

Este important să știți că nu se toarce și nu se coase în casele în care există fete care nu s-au măritat încă, deoarece acestea vor rămâne singure tot restul vieții.

În semn de bucurie și recunoștință față de tinerețe, la sate, pe data de 26 decembrie, fetele și flăcăii joacă.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Pe ce dată se serbează Moșii de Vară 2022. Ce semnifică această sărbătoare

Alte tradiții și obiceiuri în ziua de 26 decembrie

Potrivit tradițiilor și obiceiurilor, în anumite zone din România, pe data de 26 decembrie se merge cu colacii la nași. Există anumite lucruri pe care trebuie să le cuprindă ,,colacul”. Iată care sunt acestea:

-șapte pâini.

-două sticle cu ţuică.

-trei sticle de vin.

-un cocoş.

-trei pui.

-o coastă de porc.

-şapte cârnați trandafiri.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

-alte mărunţişuri.

În momentul în care ați ajuns la casa nașilor, finul sărută de trei ori mâna nașei, iar pe naș îl îmbrățișează, adresându-i următoarele cuvinte: „De la noi puțin, de la Dumnezeu mult”.

Ce să faci și ce să nu faci de Soborul Maicii Domnului

Sărbătoarea Crăciunului sau Nașterea Domnului este o sărbătoare a familiei, după cu afirma și părintele Vasile Ioana, el consideră că bucuria pe care o trăim în seara de Crăciun este Nașterea Lui Iisus în noi.

„Hristos să fie în noi, să se nască în noi. S-a născut într-o peșteră smerită ca să ne arate că se poate naște în fiecare inimă. Dacă s-ar fi născut într-un palat, am fi avut toți complexul acesta: băi, Iisus este doar pentru unii mari. Iisus s-a născut într-o peșteră, într-o margine de sat, în smerenie ca să ne arate că El poate să vină în orice inimă. (…) El se naște în fiecare inimă și uite bucuria pe care o trăim noi în seara de Crăciun este, de fapt, Nașterea Lui în noi. Pentru că în cei care s-au împărtășit dimineață la Liturghie s-a născut Hristos în ei și tot postul ăsta am curățat peștera și acum simțim o mare bucurie. Pentru că Dumnezeu face ospăț mare de bucurie. Pentru acest moment unic în care îngerii cântau Slavă lui Dumnezeu, păstorii îmbrăcați în haine tradiționale și se bucurau de Nașterea lui Iisus. (…) Veneau toți cu darul la Iisus ca la Împăratul Inimilor. Nu împărat politic, nu împărat a zonei sociale, ci împărat al inimii care a adus pe lume iubirea, iertarea și pacea. Ce dar mare este acesta, să iubești! Și ce poate să fie mai frumos decât să iubești în familie, pentru că această sărbătoare este supranumită și sărbătoarea familiei”, a afirmat părintele Vasile Ioana.

Ce nu este bine să faci în a doua zi de Crăciun
Ce nu este bine să faci în a doua zi de Crăciun[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Săptămâna patimilor. Tot ce trebuie să știi despre Săptămâna Mare. Tradiții și obiceiuri pe care trebuie să le respecți

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce se mănâncă de Sfântul Dumitru 2022

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies