Ce nu este bine sa faci in timpul postului negru de Craciun

Ce nu este bine sa faci in timpul postului negru de Craciun
Ce nu este bine sa faci in timpul postului negru de Craciun

Postul negru, un obicei pe care cei mai devotati enoriasi il pastreaza in perioada marilor posture, inseamna abtinerea de la mancare si de la bautura, fiind o curatare a trupului si a sufletului.

Este o zi de cainta, in care trebuie sa nu te lasi atins de suparari si sa renunti la patimi precum invidia si lacomia, considerate adevarate boli ale sufletului. Postul negru trebuie tinut cu milostenie, ceea ce inseamna ca trebuie sa dai de pomana in ziua respective, potrivit Realitatea.

Este o zi in care trebuie sa renunti la energiile negative si sa fii mai bun, sa nu te certi sis a nu jignesti pe nimeni.

Parintele Argatu spunea,in lucrarile sale,ca nu trebuie sa dormi pe timpul zilei de post negru,pentru ca il vei bucura pe Satana, care va crede ca ai vrut sa treci mai usor peste aceasta zi, ca sa nu mai simti osteneala si greutatea ei.

In cazul in care simti ca vei ceda, poti lua o bucata de anafura si sa bei putina apa sfintita. Daca o persoana nu poate sa tina postul negru timp de 24 de ore,se poate opri la ora 15.00,18.00

sau 21.00, potrivit invataturilor Sfantului Parinte Ilarion Argatu.

De asemenea, este foarte important sa nu te lauzi cu aceasta practica.

Cele mai multe persoane tin post negru in Vinerea Mare, care mai este cunoscuta drept Vinerea Neagra si Vinerea Patimilor. Este unsemn de recunostinta pentru Iisus Hristos, care a fost rastignit pentru ierarea pacatelor oamenilor, mai adauga sursa citata.

Sursa: StirileKanalD.ro



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Glazura de post sanatoasa, fara zahar, oua, unt sau margarina

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies