Cei mai multi oameni, odata ce au devenit adulti, au mai putini prieteni decat pe vremea adolescentei
Ce nu stii despre prieteniile dintre adulti si de ce acestea esueaza spontan. Cei mai multi oameni, odata ce au devenit adulti, au mai putini prieteni decat pe vremea adolescentei. Muti dintre acestia si-ar dori sa fie inconjurati de mai multi oameni, insa, din diverse motive, nu reusesc sa mentina relatiile cu cei din jur. Simti cumva ca te regasesti in aceasta situatie? Iata cateva idei noi despre relatii:
Nu trebuie sa vorbiti zilnic pentru a fi prietene bune
In adolescenta, probabil ca erai obisnnuita sa vorbesti zilnic, ori chiar sa te vezi zilnic cu prietenele tale. Aveati aceleasi activitati, probabil locuiati in aceeasi zona ori mergeati la aceeasi scoala, acelasi liceu. In plus, fiecare dintre voi avea mai mult timp liber. Acum, sunteti persoane adulte, cu responsabilitati si programul vostru este foarte incarcat. Nu mai sunteti mereu disponibile una pentru alta.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Prieteniile intre adulti necesita eforturi de ambele parti
Prieteniile din copilarie implica o conventie tacita ca sunteti cele mai bune prietene, indiferent de ce se intammpla.
Insa, odata ajunse la maturitate, posibil ca uneori sa te simti tradata daca prietena ta nu te suna ori nu depune efort ca sa mentina relatia. Ei bine, orice relatie de prietenie matura necesita, intr-adevar, eforturi constante de ambele parti. Este normal sa nu puteti interactiona des, insa puteti oricand sa va organizati si, eventual, sa iesiti o zi pe luna in care sa povestiti diverse la o cafea, fara a avea constrangeri de timp.Citeste si: Semne că nu ar trebui să regreţi că aţi ajuns la despărţire
Comunicarea este cheia
Orice prietenie, in special cea intre persoanne mature, presupune o regula de baza, si anume, comunicarea, asta indiferent de situatie. Comunicarea usureaza orice fel de relatie, regleaza tensiunile si consolideaza apropierea dintre persoane.
Prieteniile presupun mai mult decat pasiuni comune si iesiri in oras
Prieteniile superficiale deseori se destrama de la sine, insaexista legaturi speciale care rezista de zeci de ani. Ce anume face diferenta? Profunzimea acestora. O prietenie care se bazeaza exclusiv pe interese comune, iesiri in oras si glume este mult mai fragila decat o prietenie care se bazeaza pe cunoasterea profunda a celeilalte persoane, cat si conexiunea emotionala.