Ce nu ştii despre prieteniile dintre adulţi şi de ce acestea eşuează spontan

Ce nu ştii despre prieteniile dintre adulţi şi de ce acestea eşuează spontan
Ce nu ştii despre prieteniile dintre adulţi şi de ce acestea eşuează spontan

Cei mai multi oameni, odata ce au devenit adulti, au mai putini prieteni decat pe vremea adolescentei

Ce nu stii despre prieteniile dintre adulti si de ce acestea esueaza spontan. Cei mai multi oameni, odata ce au devenit adulti, au mai putini prieteni decat pe vremea adolescentei. Muti dintre acestia si-ar dori sa fie inconjurati de mai multi oameni, insa, din diverse motive, nu reusesc sa mentina relatiile cu cei din jur. Simti cumva ca te regasesti in aceasta situatie? Iata cateva idei noi despre relatii:

Nu trebuie sa vorbiti zilnic pentru a fi prietene bune

In adolescenta, probabil ca erai obisnnuita sa vorbesti zilnic, ori chiar sa te vezi zilnic cu prietenele tale. Aveati aceleasi activitati, probabil locuiati in aceeasi zona ori mergeati la aceeasi scoala, acelasi liceu. In plus, fiecare dintre voi avea mai mult timp liber. Acum, sunteti persoane adulte, cu responsabilitati si programul vostru este foarte incarcat. Nu mai sunteti mereu disponibile una pentru alta.

Chiar daca nu vorbiti zilnic si nu va vedeti saptamanal, asta nu inseamna ca nu mai sunteti prietene bune.

Ce nu stii despre prieteniile dintre adulti si de ce acestea esueaza spontan
Ce nu stii despre prieteniile dintre adulti si de ce acestea esueaza spontan[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Prieteniile intre adulti necesita eforturi de ambele parti

Prieteniile din copilarie implica o conventie tacita ca sunteti cele mai bune prietene, indiferent de ce se intammpla.

Insa, odata ajunse la maturitate, posibil ca uneori sa te simti tradata daca prietena ta nu te suna ori nu depune efort ca sa mentina relatia. Ei bine, orice relatie de prietenie matura necesita, intr-adevar, eforturi constante de ambele parti. Este normal sa nu puteti interactiona des, insa puteti oricand sa va organizati si, eventual, sa iesiti o zi pe luna in care sa povestiti diverse la o cafea, fara a avea constrangeri de timp.

Citeste si: Semne că nu ar trebui să regreţi că aţi ajuns la despărţire

Comunicarea este cheia

Orice prietenie, in special cea intre persoanne mature, presupune o regula de baza, si anume, comunicarea, asta indiferent de situatie. Comunicarea usureaza orice fel de relatie, regleaza tensiunile si consolideaza apropierea dintre persoane.

Prieteniile presupun mai mult decat pasiuni comune si iesiri in oras

Prieteniile superficiale deseori se destrama de la sine, insaexista legaturi speciale care rezista de zeci de ani. Ce anume face diferenta? Profunzimea acestora. O prietenie care se bazeaza exclusiv pe interese comune, iesiri in oras si glume este mult mai fragila decat o prietenie care se bazeaza pe cunoasterea profunda a celeilalte persoane, cat si conexiunea emotionala.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce și-a dorit Andreea Esca prima dată când a rămas însărcinată și care este relația cu cei doi copii în prezent. „Cred că din educația vremurilor respective.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies