Află din rândurile de mai jos ce nu trebuie să faci niciodată în încercarea de a te împăca cu fostul partener de viață!
În zilele noastre, multe relații de cuplu ajung să nu mai funcționeze și pur și simplu să se destrame. Cu toate astea, deși majoritatea o consideră o alegere greșită, unii parteneri aleg să își acorde o a doua șansă. Descoperă în rândurile următoare care sunt lucrurile importante de evitat, atunci când vrei să aibă loc marea împăcare!
Auto-reflecție- începe prin a te analiza pe tine însuți și relația anterioară
Auto-reflecția se clasează pe primul loc atunci când are loc procesul de înțelegere a acțiunilor care tocmai s-au întâmplat în relația anterioară și, totodată, identificarea motivelor care au provocat despărțirea. Acestea pot fi nenumărate, poate fi vorba de comunicarea ineficientă sau rezolvarea parțială a problemelor. Este important ca fiecare persoană să aibă parte de momentul de reflecție înainte de a luat o astfel de decizie, și să se gândească la interesele și obiectivele pe care le au.
Comunicare deschisă- începe prin a discuta sincer cu fostul partener despre sentimentele tale și despre dorința ta de a vă împăca
De asemenea, comunicarea stă la baza unei împăcări cu un fost partener de viață, pentru a reflecta asupra propriilor sentimente și dorințe. Aceștia trebuie să înțeleagă de ce își doresc să se împace. Ei trebuie să fie sinceri cu sentimentele și dorințele lor, și mai ales să discute despre cum se simt, să asculte și să înțeleagă punctul de vedere al celuilalt. Cu toate astea, dacă nu a fost să fie, amândoi trebuie să își respecte alegerile și limitele celuilalt, fără a insista în cazul în care nu este reciprocitate în dorința de împăcare.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Reflectare asupra schimbărilor- Gândește-te la modul în care tu și fostul partener ați putea evolua și crește individual
Mai mult decât atât, reflectarea asupra schimbărilor este un aspect important în încercarea de împăcare cu fostul partener.
Luați lucrurile încet
Aceștia nu trebuie să se grăbească sau să forțeze lucrurile, deoarece împăcările de acest tip au nevoie de timp, efort și încredere din partea ambelor persoane implicate. Relația trebuie să se dezvolte natural, astfel că este nevoie de multă comunicare eficientă și sinceră despre problemele nerezolvate din trecut. De cele mai multe ori, ignorarea problemelor din trecut ar putea duce la reapariția conflictelor pe viitor.
Păstrați așteptările realiste
Cu toate astea, fiecare persoană trebuie să aibă așteptări realiste, deoarece împăcările nu înseamnă mereu revenirea la relația exactă pe care o aveau înainte de separare. Oamenii și circumstanțele se schimbă și se dezvoltă constant, astfel că fiecare ar trebui să fie pregătit să se adapteze schimbărilor din relația de cuplu.
De asemenea, partenerii nu trebuie să se bazeze doar pe promisiuni fără a vedea schimbări clare în comportamentul și acțiunile respectivei persoane. În momentul în care încrederea a fost afectată în urma despărțirii anterioare, aceasta are nevoie de destul de mult timp pentru a fi reconstruită. Așadar, niciunul nu ar trebui să se aștepte ca totul să fie la fel ca prima dată, însă în cazul în care amândoi au evoluat și au învățat cum ar trebui să procedeze pentru ca relația să funcționeze, există posibilitatea unei conexiuni reușite și fericite.