Ce pastile nu trebuie să luați înainte de vaccinul anti COVID-19! Care pot fi efectele?

e pastile nu trebuie să luați înainte de vaccinul anti COVID-19
Ce pastile nu trebuie să luați înainte de vaccinul anti COVID-19! Care pot fi efectele?

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite transmit un avertisment cu privire la medicamentele care trebuie evitate înainte de vaccin.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor avertizează că înainte de a primi serul de imunizare este necesar să respectăm câteva reguli simple. Mulți români au tendința de a apela la analgezice pentru a diminua efectele adverse care pot apărea după administrarea vaccinului.

Directorul Grupului de cercetare a vaccinurilor de la Clinica Mayo din Rochester, dr. Gregory Poland, a explicat că este posibil ca administrarea unui analgezic înainte de imunizare să ducă la o „scădere a răspunsului la anticorpi”

Șansele ca răspunsul imun să fie diminuat nu sunt studiate în profunzime, însă Poland susține că mai bine suportați efectele secundare ale vaccinului decât să riscați o diminuare a efectului.

„După administrarea vaccinului, dacă cineva dezvoltă simptome pe care vrea să le trateze, este bine, dar niciodată înainte”, a spus el.

„Acum, aceasta este chiar o recomandare a Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor”.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Există însă și excepții. Persoanele care iau în mod normal analgezice, precum și cei care suferă de migrene, trebuie să își ia medicamentele. 

e pastile nu trebuie să luați înainte de vaccinul anti COVID-19

„Luați medicamentul, decât să ajungeți la o migrenă puternică și să mergeți la urgență pentru a primi o terapie mult mai puternică sau mai scumpă", a spus Poland.

El a menționat, de asemenea, că efectele secundare ale vaccinului pot fi diferite în funcție de faza în care vă aflați, după a doua doză fiind, de obicei, mai grave.

„Vă spun că după prima doză m-a durut doar puțin brațul. După a doua doză însă, am avut o durere moderată a brațului și am avut patru ore de tremurături, frisoane cu febră.  Am

luat un antiinflamator, m-am culcat, m-am trezit a doua zi mult mai bine, iar până după-amiază mi-am revenit total ".

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite avertizează, de asemenea, să nu fie adiministrate antihistaminice înainte de a primi vaccinul COVID-19, „deoarece ar putea masca debutul sau dezvoltarea reacțiilor alergice", a adăugat dr. Gregory Poland, potrivit webmd.com.

 

 

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies