Ce patesti cand dormi in pielea goala? Raspunsul te va uimi!

Ce patesti cand dormi in pielea goala? Raspunsul te va uimi!
Ce patesti cand dormi in pielea goala? Raspunsul te va uimi!

Daca dormitul in pielea goala vi se pare ciudat sau tabu, probabil nu ati incercat sau nu stiti ca are niste beneficii pozitive asupra corpului omenesc.

 

Controleaza nivelul cortizolului
Unul dintre cele mai importante beneficii ale dormitului in pielea goala este faptul ca permite corpului sa se raceasca noaptea, si astfel sa mentina niveluri sanatoase de cortizol. Cortizolul este un hormon al stressului. Nivelurile crescute ale acestui hormon duc la hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, diverse imbalansuri, o scadere a imunitatii si cresterea apetitului. Nivelurile cortizolului sunt de regula la pragul inferior in cadrul somnului profund (in mod normal intre 10 seara si 2 dimineata).
Dar dupa acea perioada, incep sa creasca si sa pregateasca organismul pentru restul zilei – sa iti permita sa te simti revigorat si odihnit cand te trezesti dimineata. Problemele apar atunci cand corpul nu are timp  sa se incarce (datorita unui program de somn incurcat sau in caz de somn insuficient). Este de asemenea foarte posibil sa ai o pofta foarte puternica de dulciuri – plus este mai posibil sa mananci mai mult decat trebuie.
Vrei sa scapi de ‘sort’? O solutie posibila este sa dormi in pielea goala si sa te odihnesti cum trebuie.
Citeste continuarea pe Kfetele.ro.

Controleaza nivelul cortizolului

Unul dintre cele mai importante beneficii ale dormitului in pielea goala este faptul ca permite corpului sa se raceasca noaptea, si astfel sa mentina niveluri sanatoase de cortizol. Cortizolul este un hormon al stressului.

Nivelurile crescute ale acestui hormon duc la hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, diverse imbalansuri, o scadere a imunitatii si cresterea apetitului. Nivelurile cortizolului sunt de regula la pragul inferior in cadrul somnului profund (in mod normal intre 10 seara si 2 dimineata). Dar dupa acea perioada, incep sa creasca si sa pregateasca organismul pentru restul zilei – sa iti permita sa te simti revigorat si odihnit cand te trezesti dimineata. Problemele apar atunci cand corpul nu are timp  sa se incarce (datorita unui program de somn incurcat sau in caz de somn insuficient).
Este de asemenea foarte posibil sa ai o pofta foarte puternica de dulciuri – plus este mai posibil sa mananci mai mult decat trebuie. Vrei sa scapi de ‘sort’? O solutie posibila este sa dormi in pielea goala si sa te odihnesti cum trebuie.

Citeste continuarea pe AndreiLaslau.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Pentru că i s-a cerut, Andreea Bănică pune în aplicare! Vedeta a pregătit o rețetă delicioasă de varză călită cu ciolan. "Bag toată compoziția la cuptor să se rumenească pentru 20-25 de minute!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies