Ce pericol există în carnea de pui. ”Toxinele se găsesc și în pui și în pește, pe unele nici măcar nu le cunoaștem.”

Ce pericol există în carnea de pui

S-a înregistrat o creștere a consumului de carne de pui în ultimii ani, la nivel mondial. Majoritatea persoanelor sunt de părere că includerea acestui produs în meniul zilnic aduce numeroase beneficii, însă, carnea albă poate fi și nocivă.

Bogdan Pascu, medic specialist endocrinolog, a fost invitat în cadrul unei emisiuni TV, pentru a oferi mai multe detalii despre puiul cu hormoni, și cât de periculos este dacă e consumat în cantități mari. Acesta a recomandat să se consume carnea regulat, însă nu zilnic, pentru a nu se ajunge la o pubertate precoce.

“Orice aliment în principiu trebuie să îl consumăm regulat, nu la nivelul în care trebuie să-l consumam zilnic. Puiul consumat în mod normal odată la două trei zile, nu poate să producă pubertate precoce. Nu se poate acumula într-o cantitate atât de mare astfel încât să producă această pubertate precoce”,

a spus specialistul.

Cât de mult este recomandată să se consume carnea de pui

Carnea de pui nu trebuie consumată într-o cantitate extrem de mare, pentru a nu se ajunge la pubertatea precoce. Oamenii trebuie să jongleze între carnea de pui, de porc, de vită, pentru a nu se mânca zilnic același aliment. Așadar, specialistul a recomandat în cadrul emisiunii consumul cât mai diversificat, și consumat în mod normal o dată la 2-3 zile.

Citeste si: Ce înseamnă endometrioza. „Cauza infertilității este endometrioza”

Ce pericol există în carnea de pui [Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ce stil de viață are Ilinca Vandici. „Știu exact câte ore nu mănânc”

”Orice aliment în principiu trebuie să îl consumăm regulat, nu la nivelul în care trebuie să-l consumam zilnic.

Puiul consumat în mod normal o dată la 2-3 zile, nu poate să producă pubertate precoce. Nu se poate acumula într-o cantitate atât de mare astfel încât să producă această pubertate precoce. În general trebuie să consumăm orice tip de carne, aleatoriu. Astăzi mănânc pui, mâine mănânc vită, poimâine mănânc porc, deoarece nu trebuie să mănânc zilnic același aliment. Toxinele se găsesc și în pui și în pește, pe unele nici măcar nu le cunoaștem. Ca să prevenim acumularea în organism de orice agent patogen, orice disruptor endocrin, trebuie să evităm consumul zilnic”, a precizat el.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Semne de pubertate precoce

Pubertatea precoce poate fi declanșată de hormonii de creștere care se regăsesc în carne și în produse lactate. Cu toate astea, puiul nu are hormoni de creștere, și numai consumului lui in exces poate dăuna sănătății. Este dificil de stabilit care este motivul specific al apariției hormonilor de creștere din produsele alimentare asupra dezvoltării fetelor. Așadar, este recomandat mersul la un medic endocrinolog, pentru a-și da seama cât de rapid este progresul de pubertate, și ce impact poate avea supra copilului.

Citeste si: Ce condimente se dau la carnea de pui şi la carnea de porc. Trucurile pe care orice gospodină trebuie să le ştie

Ce pericol există în carnea de pui [Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Trucuri simple care te scapă de balonare. “Flora e dată peste cap”

“Fetele, în principiu, dacă ne referim la vârsta la care ar trebui să ne îngrijorăm, este de 8 ani. Atunci discutăm de pubertate precoce. Primul semn este creșterea în volum a sânilor, fiind un motiv de a monitoriza, dacă discutăm între 8 și 9 ani este o zonă gri. Cel mai bine ar fi să monitorizeze un medic endocrinolog, pentru a-și da seama cat de rapid progresivă este acea pubertate, ce impact are pubertatea precoce asupra copilului. Ce se întâmplă, de fapt, este o maturizare rapidă a oaselor, iar talia finala a fetei va fi mai mică decât cea pe care o previzionăm. Trecerea aceasta a unei fetițe de la adolescentă la femeie provoacă anumite modificări și la nivel psihologic”,  a specificat el.

Ce sunt disruptorii endocrini

Disruptorii endocrini sunt preparatele pe bază de soia, diferite spray-uri pe baz- de lavandă, fito-estrogeni care se găsesc în cosmetice, creme, și chiar șampoane. Toate aceste lucruri pot modifica secrețiile hormonale, producând pubertatea precoce în rândul fetelor.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

“Disruptorii endocrini sunt anumite substanțe, foarte multe, cam 5400 de substanțe momentul de față identificate, care sunt considerate substanțe care interacționează cu sistemul endocrin. Ele pot modifica secrețiile hormonale, producând această pubertate precoce. Este vorba despre o chestie repetitivă, spre exemplu mănânc acest soia în fiecare zi timp de șase luni de zile, sau orice aliment bogat în soia. Sunt foarte multe cosmetice care conțin anumiți disruptori endocrini, și mai avem anumite spray-uri pe bază de lavandă care poate produce acest lucru.

Citeste si: 3 Rețete de mâncare pe care le poți face folosind gorgonzola

Ce pericol există în carnea de pui [Sursa foto: pexels]

Citeste si: Cu ce se mănâncă peștele. Alimentul este adesea recomandat de medicii specialiști

În încheiere, specialistul a demolat mitul cum că carnea de pui conține hormoni care declanșează în mod sigur pubertatea precoce sau obezitatea. Fetițele de 8 ani pot prezenta creșterea sânilor, însă nu din cauza obezității, fiind o falsă creștere a nivelului sânilor, aceasta numindu-se adipomastie sau lipomastie.

“Puiul nu este 100% cel care declanșează pubertatea precoce, dar asocierea există clar pentru obezitate și pubertate precoce, de multe ori fiind și o falsă interpretare. Fetele cu țesut adipos în zona mamară pot avea o falsă dezvoltare. De cele mai multe ori, fetițe de 8 ani cu obezitate se prezintă pentru creșterea sânilor, nu pentru obezitate, aceea fiind o falsă creșterea sânilor care se numește adipomastie sau lipomastie, și este un depozit de nivel adipos la nivelul sânului.”



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce condimente se dau la carnea de pui şi la carnea de porc. Trucurile pe care orice gospodină trebuie să le ştie

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat