Majoritatea părinților sunt de părere că peștele nu este un aliment sănătos pentru copii. Însă știați că acest lucru nu este tocmai adevărat?
Aflați din rândurile următoare care este considerat cel mai bun pește pentru copii, dar și care sunt beneficiile acestuia.
Care este considerat cel mai bun pe ște pentru copii
Deși peștele este deseori eliminat din alimentația copiilor, se pare că acesta este un aliment bogat în nutrienți esențiali. Cu toate acestea, este nevoie ca sortimentul de pește să fie ales cu grijă și gătit cât mai sănătos pentru copii.
Motivul pentru care mulți părinți consideră că peștele trebuie să fie eliminat din alimentația celor mici, ține de faptul că iau în vedere riscul de contaminare cu mercur. Cu toate acestea, peștele este un aliment sigur pentru copii. De reținut este faptul că atâta vreme cât alegi un sortiment de pește potrivit și îl gătești cât mai sănătos, atunci consumul său nu va aduce decât beneficii pentru sănătatea celor mici care sunt în plin proces de dezvoltare.
Citeste si: „Sunt cea mai mare cheltuitoare din familie”. La ce vârstă a câștigat chef Patrizia Paglieri primii săi bani
Peștele este un aliment bogat în proteine, fier și alte minerale (acizi grași Omega-3).
Citeste si: Rețetă delicioasă de spaghete carbonara. "O rețetă foarte bună și extrem de simplă!”
Cum poți să pregătești pe ște rapid și delicios
Deseori, părinții sunt tentați să le pregătească celor mici, pește pane sau sub formă de fish-fingers, pentru că sunt de părere că aceștia vor accepta mai ușor peștele, dacă este servit într-o astfel de manieră. Cu toate acestea, ar fi mai bine ca cel mic să fie protejat de prăjeli, care nu sunt sănătoase.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pentru ca cel mic să considere mâncarea cât mai atractivă, poți utiliza nenumărate trucuri, precum servirea peștelui gătit la cuptor, alături de legume tăiate în diverse forme sau figuri simpatice pentru acesta. O altă variantă pe care o poți folosi, în cazul în care copilașul este puțin mai mare, este prin intermediul unei lipii, în care vei înfășura peștele, alături de legumele alese.
De asemenea, cele mai bune metode de pregătire a paștelui pentru copii sunt la cuptor, la abur, fiert și pe grill.
Citeste si: Cheat day: ce se întâmplă când trișezi în timpul unei diete
Rețet ă de Păstrăv cu legume la cuptor
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : păstrăv, o ceapă, un ardei gras, 1-2 roșii (cubulețe) și o jumătate de lămâie.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a curăța peștele și a-l condimenta cu foarte puțină sare. Apoi separat, vom tăia o ceapă, un ardei gras și 1-2 roșii, cubulețe, dar și jumătatea unei coji de lămâie, mărunt. Tava de cuptor se va unge cu ulei de măsline, în care veți așeza peștele și legumele, atât în pește, cât și pe lângă acesta. Se introduce la cuptor, timp de aproximativ 30 de minute.
Citeste si: 4 salate de crudități pentru slăbit. Le vei adora
Rețet ă de Somn la cuptor
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: un somn, ulei de măsline, sare iodată, piper proaspăt măcinat, rozmarin, sos de soia și vin alb sec.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a curăța somnul de intestine, iar cu ajutorul unui burete de sârmă, se freacă bine pielea acestuia. Apoi îl veți asezona cu sare, piper, rozmarin, sos de soia și ulei de măsline, moment în care îl veți pune într-o tavă mai mare, pentru a-l introduce neacoperit la cuptor, timp de aproximativ 30 de minute, la foc mediu. După acest interval de timp, adăugați vinul, acoperiți-l și lăsați-l la înăbușit, la foc mic, pentru aproximativ 15 minute. Se poate servi alături de orez și legume.
Rețetă de Somon Teriyaki
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: un file de somon, 2-3 linguri de sos Teriyaki, o linguriță de miere, o linguriță de ulei de măsline și câteva semințe de susan.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a amesteca sosul Teriyaki cu mierea și cu uleiul de măsline, într-o farfurie adâncă. Apoi se pune fileul de somon în acest amestec, pentru a sta la marinat pentru cel puțin o oră. După trecerea acestui timp îl veți pune într-un vas termorezistent, în care îl veți acoperi cu sosul în care a stat, iar deasupa veți presăra semințele de susan. Se introduce la cuptorul încins, pentru aproximativ 10-20 de minute. Se poate servi alături de orez simplu, alb, fiert.
Citeste si: Ce se mănâncă de Rusalii. Care sunt tradițiile culinare