Ce plante rezistă cel mai mult fără apă. Aspectul acestora este uimitor

Ce plante rezistă cel mai mult fără apă. Aspectul acestora este uimitor
Ce plante rezistă cel mai mult fără apă. Aspectul acestora este uimitor

Plantele care nu necesită multă apă sunt din ce în ce mai populare printre cei care vor să aibă plante frumoase în locuință, dar nu au timp să le îngrijească.

Unele plante notabile pot să supraviețuiască în medii aride și să aducă o frumusețe și eleganță aparte în peisajul natural sau în interiorul apartamentelor.

Aceste plante nu numai că adaugă frumusețe și eleganță în peisajul natural, ci oferă și un exemplu important despre cum natura găsește soluții ingenioase pentru a supraviețui în condiții dificile.

Citește și: Ingredientul secret pe care trebuie să îl pui la rădăcina trandafirilor, pentru a crește de mai multe ori pe an. Grădinarii pricepuți știu acest truc

Ce plante rezistă cel mai mult fără apă.
Ce plante rezistă cel mai mult fără apă.[Sursa foto: freepik]

Ce plante rezistă cel mai mult fără apă

Cactusul

Nu mai este un secret pentru nimeni că una dintre cele mai rezistente plante la apă este cactusul. Aceasta se adaptează foarte ușor în mediile din deșert, iar tulpina suculentă îi permite să stocheze apa.

Cactusul are frunze reduse la spini, ceea ce reduce pierderea de apă prin transpirație.

Variațiile de formă și dimensiune ale acestuia îl fac o plantă fascinantă și decorativă, adăugând un farmec aparte în grădini și pe pervaz.

Copacul banilor

Potosul, denumit și copacul banilor, are frunze lucioase și cărnoase care pot stoca apă. Această adaptare îi permite să supraviețuiască în perioadele de secetă, când resursele de apă sunt limitate.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Potosul este o alegere populară pentru plantele de interior, aducând un strop de prospețime verde în case și birouri.

Crinul păcii

Spathiphyllum sau Crinul păcii este o altă plantă care are o mare rezistență la secetă. Aceasta iese în evidență datorită frunzelor sale verzi cu o nuanță intensă și florile albe elegante.

Cu toate că este de preferat ca aceasta să stea în solul umed, poate supraviețui și în medii uscate.

Nu doar frumusețea ei este cea care îi uimește pe oameni, dar și capacitatea sa de a curăța aerul.

Ce plante rezistă cel mai mult fără apă.
Ce plante rezistă cel mai mult fără apă.[Sursa foto: freepik]

Alte plante care rezistă fără apă

Aloe Vera

Aloe Vera are diverse proprietăți medicinale, iar capacitatea sa de a rezista în absența apei este foarte mare. Gelul din frunzele ei au proprietăți de hidratare, dar și de calmare pentru

Datorită beneficiilor sale de a stoca apa în frunze și rădăcini, aloe vera poate supraviețui fără probleme în condiții de secetă.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Limba soacrei

Spada Sfântului Gheorghe sau Limba soacrei este o plantă care fură multe priviri. Frunzele acesteia sunt în formă de săgeată și poate supraviețui în medii secetoase. Nu are nevoie de foarte multă apă pentru a crește.

Limba soacrei este o plantă impresionantă, iar în orice încăpere va fi pusă, va reuși să atragă privirile tuturor celor care vor fi prezenți.

Monstera

Monstera este știută de foarte multe persoane, datorită aspectului exotic cu care se prezintă. Ea are o rezistență mare, iar condițiile de umiditate redusă nu sunt un obstacol pentru ea, deoarece nu are nevoie de cantități mari de apă.

Ce plante rezistă cel mai mult fără apă.
Ce plante rezistă cel mai mult fără apă.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Leacuri bătrânești pentru transpirație. Învață de la bătrâni remediile naturale și tradiționale pentru combaterea transpirației!



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

3 tratamente alternative pentru infecțiile urinare

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies