Avocado este printre singurele alimente de care poti fi sigur ca nu au fost modificate genetic si nu contine chimicale.
L-am manca la orice ora din zi. L-am pune in salate pentru ca stim ce textura cremoasa confera. Acest fruct este una dintre cele mai bune surse de grasimi sanatoase. Ajuta la reducerea nivelului de colesterol, iar orice mancare consumata impreuna cu acest fruct devine mai sanatoasa pentru ca acesta ajuta la absorbtia nutrientilor din alimente.
Este fructul perfect, dar este o problema. Este legata de aspectul lui dupa ca a fost taiat si lasat in frigider.
Iata care sunt cele mai eficiente remedii care impiedica acest fruct sa se faca maro. In ordinea eficientei:
- Ceapa taiata bucatele este de departe cel mai eficient truc. Adauga bucati de ceapa pe fundul unei caserole si pune avocado deasupra cu partea taiata in sus ca sa nu ia gust de ceapa. Inchide caserola si pune-o in frigider. Culoarea lui va ramane aproape intacta cel putin 3 zile.
- Sucul de lamaie. Unge partea taiata cu suc de lamaie si pune-l intr-o caserola in frigider.
- Daca nu ai nici ceapa, nici lamaie, pune avocado int-o punga de plastic si scoate tot aerul inainte sa o inchizi.
- Uleiul de masline isi face treaba destul de bine. La fel, trebuie sa ungi partea taiata si sa-l pui in caserola.
Alege
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Sursa: frunzaverde.ro