Află din rândurile următoare ce poți face cu carnea rămasă de la grătar, astfel încât să împiedici risipa alimentară.
Carnea pe grătar este delicioasă imediat după ce s-a făcut, servită cu un sos bun și poate cu o porție
Descoperă din rândurile următoare câteva rețete ușoare și gustoase din resturi de friptură.
Ce poți face cu carnea rămasă de la grătar
Citește și: Cât se ține peștele la cuptor în folie. Trucuri și sfaturi pentru o masă delicioasă
Citește și: 4 idei de cină la cuptor. Ce poți să gătești seara, cu efort minim
Există numeroase modalități prin care poți refolosi carnea rămasă de la grătar. În primul rând, aceasta poate fi cu ușurință refolosită în procesul de preparare al unui sandviș.
De asemenea, o altă alternativă de a refolosi carnea rămasă de la grătar este introducerea acesteia în cadrul unei omlete. După ce ați bătut ouăle, adăugați și bucățelele tăiate mici de carne la grătar, dar și alte ingrediente, cum ar fi ceapă, ardei, măsline, cașcaval. Fiți creativi și folosiți ingredientele pe care le mai aveți prin frigider, astfel încât să evitați risipa alimentară.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Salata cu carne rămasă de la grătar este, de asemenea, o alternativă delicioasă pentru o masă de sare. Tot ce trebuie să faceți este să tăiați carnea în bucăți mici și să o adăugați în salată.
O altă modalitate de a refolosi carnea rămasă de la grătar, este să o puneți în tigaie și să o reîncălziți puțin, alături de sos și alte legume. Ulterior, serviți-o cu o porție de orez.
Rețetă din resturi de friptură de porc
O rețetă delicioasă prin intermediul căreia poți să refolosești resturile de friptură de porc este pizza cu carne de grătar.
Ingrediente:
- un blat de pizza;
- sos pentru pizza (ketchup, sos de roșii sau alte alternative, în funcție de preferințe);
- mozzarella rasă;
- resturi de friptură de porc;
- ciuperci;
- măsline;
- ceapă;
- ardei.
Mod de preparare:
Primul pas în procesul de preparare constă în punerea sosului uniform pe blatul de pizza.
Ulterior, presărați mozzarella rasă peste sosul de pizza. Apoi, tăiați friptura de porc în bucățele mici și distribuiți-le uniform peste mozzarella.
După ce ați adăugat carnea de porc, adăugați opțional legumele pe care le vreți sau pe care le aveți la dispoziție, cum ar fi ciupercile, ardei, ceapa sau măslinele.
Încălziți cuptorul la 220 de grade și lăsați pizza să se rumenească la cuptor, timp de aproximativ 15-20 de minute. Poftă bună!
Chiftele din resturi de friptură
Chiftelele din resturi de friptură constituie un preparat delicios și simplu de făcut, prin intermediul căruia poți să reutilizezi carnea de pe grătar.
Ingrediente:
- resturile de la friptură;
- un ou;
- 3 linguri de pesmet;
- 2 căței de usturoi;
- o ceapă;
- o legătură de mărar proaspăt;
- sare și piper după gust.
Mod de preparare:
Prima dată trebuie să transformăm friptura în carne tocată. Astfel, cu ajutorul unei mașini de tocat carne sau a unui robot de bucătărie, transformați friptura în carne tocată. Ulterior, într-un bol se amestecă oul, carnea, pesmetul, usturoiul pisat, ceapa tocată mărunt și mărarul tocat. Se condimentează după gust cu sare și piper și se amestecă bine, până când obțineți o compoziție omogenă.
Se formează chiftelele după mărimea dorită, iar apoi se prăjesc în baie de ulei. Se scot pe un șervețel, pentru a elimina excesul de ulei, iar apoi vor fi servite calde alături de diverse garnituri sau sosuri. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.