Ce poți face cu o coajă de banană dacă te mușcă un țânțar?

Ce poți face cu o coajă de banană dacă te mușcă un țânțar?
Ce poți face cu o coajă de banană dacă te mușcă un țânțar?

Află din rândurile următoare cum poți să tratezi mușcăturile de țânțar cu ajutorul unei coji de banană.

Serile călduroase de vară în natură sunt cu siguranță inegalabile. Cu toate acestea, țânțarii sunt prezenți și ei pentru a se bucura de serile de vară, iar acest lucru poate reprezenta un mare inconvenient. Adesea ajungem să ne luptăm cu aceste insecte enervante, care pe lângă faptul că ne cauzează mici umflături și mâncărimi, pot chiar transmite și anumite boli. De aceea, este important să ne protejăm de ei.

Cu toate acestea, dacă ajungem să fim mușcați, trebuie să folosim loțiuni adecvate, menite să trateze înțepăturile. Dacă nu aveți la îndemână astfel de loțiuni din farmacie, trebuie să știți că puteți folosi și ingrediente naturale, perfecte pentru tratarea mușcăturilor de țânțari.

Cum poți folosi o coajă de banană în tratarea mușcăturilor de țânțari?

Citește și: Secrete naturale pentru a ține țânțarii la distanță. Descoperă puterea plantelor!

Ce poți face cu o coajă de banană dacă te mușcă un țânțar?
Ce poți face cu o coajă de banană dacă te mușcă un țânțar?[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Cum să scapi de înțepăturile țânțarilor. Efectele neștiute ale uleiurilor esențiale

Unul dintre cele mai eficiente tratamente naturale în tratarea mâncărimii cauzate de mușcăturile de țânțari este coaja de banană. Aceasta conține anumite uleiuri naturale, care au efecte spectaculoase asupra mușcăturilor de țânțari.

Astfel, pot reprezenta un tratament natural pentru micile bubițe care se creează după ce ești mușcat de un țânțar și ameliorează semnificativ senzația de mâncărime. Tot ce trebuie să faci este să freci coaja de banană cu pulpa în jos pe mușcătura de țânțar, iar acestea se vor estompa treptat, iar mâncărimea va dispărea.

Alte ingrediente naturale pentru tratarea mușcăturilor de țânțari

Ce poți face cu o coajă de banană dacă te mușcă un țânțar?
Ce poți face cu o coajă de banană dacă te mușcă un țânțar?[Sursa foto: freepik]

Dacă nu ai la îndemână coajă de banană, trebuie să știi că mai există și alte ingrediente naturale care sunt perfecte pentru mușcăturile de țânțari. Printre acestea se numără fulgii de ovăz, gheața zdrobită, mierea, aloe vera, bicarbonat de sodiu, ceapă, cimbru, ulei de mentă, ceai de mușețel și usturoi.

Totodată, este important de precizat ca atunci când ești mușcat de un țânțar, să eviți scărpinarea în locul respectiv. Oricât de mult ai avea nevoie să te scarpini, trebuie să știi că acest lucru nu face decât să înrăutățească senzația de

mâncărime. Astfel, în schimb, poți să aplici unul dintre ingredientele menționate anterior și să aștepți ca senzația de mâncărime să dispară.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum elimini mirosul de mâncare din casă. Care sunt cele mai utile trucuri

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de pandișpan cu prune a bunicii Gherghina de pe TikTok: „Atenție, să aveți grijă să îl tăiați rece! Nu vă dați seama cât de delicios și cât de moale este.”

Simge Selçuk, actrița care joacă rolul Nebahat în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online! Iată la ce schimbare spectaculoasă de look a recurs celebra actriță 

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies