Ce poți face dacă te doare urechea. Tinctura de propolis ajută la eliminarea durerii de la nivelul urechii

Ce poti face daca te doare urechea
Ce poti face daca te doare urechea

Durerea de urechi, cunoscută și ca otalgie, apare în special din cauza aerului rece și poate fi însoțită, în anumite cazuri, de durerea facială. Află cum se manifestă aceasta problemă și ce poți face dacă te doare urechea.

Durerea de ureche este o problemă generală, mai ales la persoanele mai în vârstă, însă trebuie să știi că se poate rezolva atât cu ajutorul remediilor naturiste, cât și cu medicamente speciale. Dacă nu ai la îndemână pastile pentru durerile de ureche, îți recomandăm câteva produse naturale pe care cu siguranță le ai deja în casă. Citește ce poți face dacă te doare urechea și ce produse poți folosi pentru a rezolva problema în cel mai scurt timp.

Citeste si: Infecțiile respiratorii superioare la bebeluși sunt stresante pentru părinți

Ce poti face daca te doare urechea
Ce poti face daca te doare urechea[Sursa foto: Pexels]

Ce poți face dacă te doare urechea

Sunt multe metode simple prin care poți elimina durerea de la nivelul urechii, însă dacă aceasta nu dispare în următoarele 24 de ore, trebuie neapărat să consulți un medic. Această afecțiune poate fi uneori primul semn al unei tumori de la nivelul capului și gâtului.

1. Exercițiile pentru gât

În foarte multe cazuri, durerile de urechi sunt cauzate de tensiunea mușchilor din jurul canalului auditiv, exercitând astfel presiune în toată zona. Câteva exerciții simple pentru gât pot ameliora disconfortul, deci trebuie să rotești ușor gâtul și capul, rădicând umerii până aproape de urechi. Repetă aceste mișcări pe tot parcursul zilei.

2. Căldura uscătorului de păr

Mai întâi trebuie să faci o baie fierbinte, iar mai apoi să folosești uscătorul la temperatură mică și la distanță de urechea cu probleme. Continuă procesul timp de aproximativ 5 minute și ai grijă să nu pui foarte aproape de cap dispozitivul fiindcă există riscul să te arzi. Dacă durerea persistă mai mult de 24 de ore, este recomndat să consulți un medic.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: PREGĂTEȘTE: 4 tratamente naturale pentru unghii rezistente, pe care le poți face acasă

Ce poti face daca te doare urechea
Ce poti face daca te doare urechea[Sursa foto: Pexels]

3. Uleiul din arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai are proprietăți antiseptice, antifungice și antiinflamatorii. Câteva picături de ulei fierbinte pe zi poate reduce semnificativ durerile de urechi. Este foarte important ca înainte de a fi folosit direct în interiorul urechii, să îl testezi pe piele pentru a verifica posibilitatea apariției unei alergii.

De asemenea, se recomandă diluarea uleiului din arbore de ceai cu uleiul de măsline sau uleiul de migdale, între 3 și 5 picături la 1 ml de ulei.

4. Usturoiul

Usturoiul este bogat în alicină, substanță foarte bună pentru tratarea bacteriilor și a infecțiilor care pot cauza durerea urechii. mai mult decât atât, usturoiul crud este benefic și reduce durerea, însă, dacă este consumat în timpul unui tratament cu antibiotic, poate anula efectul acestora.

5. Pungi cu gheață

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

O pungă cu gheață ținută la ureche poate reduce o posibilă inflamație. Ținută timp de 20 de minute lângă urechea cu probleme, gheața poate ajuta la amorțirea durerii sau la reducerea posibilei inflamații.

Citeste si: CITEȘTE: Care e cel mai sănătos lapte vegetal. Perfect pentru post și nu numai

Ce poti face daca te doare urechea
Ce poti face daca te doare urechea[Sursa foto: PixaBay]

Ce poți face dacă te doare urechea- Tinctură de propolis și suc de lămâie

Folosită cu mii de ani în urmă, tinctura de propolis este și va fi pentru mult timp unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru o varietate de probleme de sănătate. Produsul apicol are nu mai puțin de 300 de compuși naturali și anume 50% rășină, 30% ceară de albine, 10% uleiuri esențiale și 5% polen.

Datorită beneficiilor sale multiple, tinctura de propolis ajută la eliminarea durerii de la nivelul urechii. Tot ce trebuie să faci este să pui câte o picătură de tinctură de propolis în fiecare ureche, de 2 ori pe zi, timp de aproximativ o săpătmână.

De asemenea, și sucul de lămâie este un remediu natural bun. Trebuie să pui câte o picătură de suc de lămâie în fiecare ureche, seara, până când problema dispare.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce poți face dacă te doare măseaua. Ce remedii naturale puteți utiliza pentru a ameliora durerea de măsea

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies