Ce poți să faci dacă te strâng pantofii. Metode banale ca să lărgești pantofii fără a-i distruge

ce faci daca te strang pantofii
Ce faci dacă te strâng pantofii

Achiziționarea unei perechi de pantofi este o bucurie pentru orice doamnă. Cu toate acestea, unii pantofi ne pot provoca răni sau să fie incomozi, mai ales la prima purtare. Află din acest articol ce poți face dacă te strânge încălțămintea, dar și alte metode banale pentru a lărgi pantofii, fără să îi distrugi.

 

Pantofii reprezintă viciul multor femei, în special cei cu toc. Se întâmplă ca atunci când ne cumpărăm o pereche de pantofi, prima purtare să nu fie una comodă și să fie nevoie să îi lărgim. Din fericire, există mai multe metode simple și eficiente pentru a lărgi pantofii, fără a-i deteriora. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt aceste metode simple, la care poate apela oricine.

Ce să faci dacă te strâng pantofii

Citește și: 5 ținute casual de vară pentru femei și încălțămintea ideală. Merită încercate în 2024!

largirea pantofilor
Lărgirea pantofilor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să arăți scump cu un buget redus

Chiar dacă ai achiziționat o pereche de pantofi numărul tău, este posibil să te jeneze după ce îi porți, chiar dacă nu ai realizat acest lucru în magazin, în momentul în care i-ai probat.

Totuși, există câteva metode pe care să le aplici cu ușurință, chiar la tine acasă. Iată ce trebuie să faci:

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Poartă pantofii prin casă

Purtarea pantofilor prin casă pentru perioade scurte de timp este o metodă simplă, pentru a le permite pantofilor să se muleze pe forma piciorului tău.

Acest lucru poate ajuta materialul să se relaxeze și să se întindă în mod natural.

Metoda congelatorului

O metodă inedită și utilă poate fi aceea de a umple două pungi de plastic sigilabile cu apă, ca mai apoi să le introduci în pantofi. Lasă pantofii peste noapte în congelator și pe măsură ce apa îngheață, aceasta se va dilata și va întinde materialul pantofilor.

Ulterior, aceștia trebuie lăsațu să se dezghețe, înainte să scoți pungile.

Șosete groase

Un truc foarte vechi este acela de a purta șosete groase în timp ce mergi cu pantofii prin casă. În acest mod, ajuți pielea să se mai lase și vei reuși să te simți mai comod în pantofii pe care abia i-ai achiziționat.

Spray special pentru lărgirea pantofilor

În zilele noastre, există soluții la aproape orice problemă. De aceea, în multe magazine de încălțăminte există spray-uri pecial concepute pentru a întinde pantofii. Aplică spray-ul pe zonele problematice și poartă pantofii pentru a-i lărgi în mod uniform.

Cu ce se înmoaie pielea pantofilor 

ma strang pantofii
ma strang pantofii[Sursa foto: freepik]

Pentru a înmuia pielea pantofilor există diverse trucuri și soluții.

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Vaselină

Orice om ar trebui să aibă vaselină în casă, deoarece este un produs care te poate ajuta în multe situații. Aceasta poate fi de folos chiar și pentru a înmuia pielea rigidă a pantofilor. Tot ce trebuie să faci este să aplici un strat subțire de vaselină pe zonele care te strâng, apoi să lași pantofii să o absoarbă peste noapte. Înainte de a purta perechea de încălțăminte, asigură-te că ai șters excesul de vaselină.

Ulei natural

Uleiurile naturale sunt utile în diverse scopuri. Fie că vorbim de uleiul de cocos, de măsline sau ricin, acestea te pot ajuta să înmoi pielea pantofilor tăi. Aplică o cantitate mică de ulei pe o dischetă și masează ușor pielea pantofilor. Ulterior, lasă pantofii să absoarbă uleiul peste noapte.

Cum alegi pantofii potriviți 

trucuri pentru pantofi stramti
Trucuri pentru pantofi strâmți[Sursa foto: freepik]

Pantofii nu trebuie să fie doar frumoși, ci și comozi. Acesta ar trebui să fie principalul criteriu pe baza căruia să îți alegi încălțămintea. Pentru a alege pantofii potriviți, trebuie nu doar să îți știi numărul de la pantofi, ci și măsurătoarea exactă. Este recomandat să îți măsori picioarele la sfârșitul zilei, când acestea sunt ușor umflate, pentru a te asigura că alegi mărimea corectă. De asemenea, alegerea materialelor este esențială. Pantofii din piele naturală sau materiale flexibile sunt mai predispuși să se muleze pe forma piciorului tău în timp, oferind un confort sporit. Evită pantofii din materiale sintetice rigide,  care pot provoca disconfort. De asemenea, cel mai important aspect este să probezi pantofii întotdeauna, înainte de a îi achiziționa.

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce culori nu se poartă la nuntă. Nuanțele pe care e de preferat să le eviți, conform unor vechi superstiții

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Simge Selçuk, actrița care joacă rolul Nebahat în serialul Totul pentru familia mea, apariție uluitoare în mediul online! Iată la ce schimbare spectaculoasă de look a recurs celebra actriță 

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies