Ce poti să mănânci sănătos cu 10 lei: mâncare rapidă din linte la conserve

Beneficii consum linte
Beneficii consum linte

Tu știai cum poți mânca sănătos cu doar 10 lei? Iată preparatele rapide din linte la conservă.

Foarte multe persoane nu sunt obișnuite cu lintea și nu au idee cum să o prepare, însă nici nu știu știu cât de sănătos este acest aliment, dar și în cât de multe combinații poate fi consumat. Lintea este bogată în proteine și are o mulțime de beneficii pentru sănătate, așa că în zilele de post sau atunci când vrei să iei liber de la carne, lintea poate înlocui produsul de origine animală.

Iată și o rețetă cunoscută cu linte la conservă, pe care o poți prepara foarte ușor.

Rețetă de mâncare cu linte la conservă

Citește și: Ce alimente conțin proteine și de ce sunt importante pentru femei

Beneficii consum linte
Beneficii consum linte[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Rețete Ușoare și Delicioase pentru Zilele Ocupate

Lintea poate fi preparată în foarte multe forme, de post sau cu cârnați, cu legume sau sos de roșii, cel mai des fiind folosită cea verde uscată, însă puteți alege și varietățile de linte portocalie sau neagră, deoarece aceasta se gătește foarte rapid. Preparatul despre care veți afla acum poate fi făcut foarte ușor din linte la conservă, astfel că nu mai trebuie să pierdeți timpul pentru a o fierbe.

Lintea, spre deosebire de fasole, fierbe mult mai repede, așa că nu vă va face probleme nici dacă este cumpărată fără a fi fiartă înainte. Un preparat foarte delicios din linte este mâncarea de linte de post sau cu cârnați, care poate fi făcută foarte ușor, în două formă, în funcție de preferințe.

Ingrediente:

  • 300 g linte uscată sau 2 conserve de linte gata fiartă (a câte 400 g fiecare).
  • 2 linguri de ulei
  • 2-3 cepe mici roșii sau albe
  • 5-7 căței de usturoi
  • 1 morcov mediu
  • 1 ardei rosu kapia sau gras (optional)
  • sare, piper
  • jumătate de linguriță de chimen
  • 1 linguriță de boia dulce
  • 1 vârf de cuțit de zahăr
  • 250 ml suc de rosii la sticlă (nu bulion)
  • 4-6 cârnați afumați (opțional)

Mod de preparare:

Cântăriți înainte cantitatea de care aveți nevoie și spălați totul în mai multe ape reci. Puneți lintea într-o oală împreună cu apă rece cât să acopere totul, apoi adăugați o linguriță de sare. Lăsați-o să ajungă la fierbere timp de 12-14 minute. Lintea nu trebuie să se sfărâme, așa că aveți grijă la acest aspect. După ce a fiert, strecurați totul și lăsați lintea la scurs.

Dacă vă folosiți de linte la conservă, acești pași pot fi evitați, deoarece este de ajuns să clătiți totul în mai multe ape. Pregătiți ceapa, usturoiul, ardei și morcov, pasați doi căței de usturoi spre final. Tăiați toate legumele bucățele, iar morcovii tăiați rondele, iar dacă faceți linte cu cârnați, atunci mai întâi prăjiți cârnații și continuat să adăugați legumele ulterior. Alegeți o cratiță cât mai largă pentru a pune la călit legumele, însă ardeiul îl veți adăuga ultimul, pentru a nu se arde.
Lăsați la foc mediu timp de 2-3 minute, asta după ce ați presărat și puțin ulei pe ele. Spre final adăugați cubulețele de ardei și mai căliți totul timp de câteva minute. Legumele trebuie să devină sticloase, fără să se rumenească. Adăugați o lingură de boia dulce precum și sucul de roșii. Lăsați sosul la fiert timp de 15 minute, până când morcovul se înmoaie, apoi adăugați vârful de cuțit de zahăr ca să echilibrez aciditatea roșiilor.
Adăugați lintea și mai lăsați-o timp de 5-7 minute, iar acum puteți să vă serviți, atât cu legume, cât și cu cârnați.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Ce beneficii are lintea

Beneficii consum linte
Beneficii consum linte[Sursa foto: freepik]

Lintea face parte din familia leguminoaselor și este considerată una dintre cele mai bogate surse de proteine alături de soia, fasole și mazăre. Aceasta este o sursă excelentă de minerale, precum fosforul, fierul, zincul și magneziul. Cei care doresc să scadă în greutate trebuie să consume linte, deoarece aduce în organism minerale importante, vitamine din complexul B, proteine complete fără aport de grăsimi. Lintea crește nivelul de energie din organism, de asemenea, fibrele solubile formează o substanță ca un gel în tractul digestiv, favorizând tranzitul și secreția biliară. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

9 alimente pe care trebuie să le consumi când te simți rău. Meniu pentru vindecare!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies