Ce poți să pui în chiftele pentru a înlocui pâinea. Gospodinele adevărate cunosc acest truc

Ce poți să pui în chiftele pentru a înlocui pâinea. Gospodinele adevărate cunosc acest truc
Ce poți să pui în chiftele pentru a înlocui pâinea. Gospodinele adevărate cunosc acest truc

Pâinea este un aliment extrem de popular în România și este consumată în diverse combinații. Unii români o includ în compoziția chiftelelor. Cu toate acestea, se știe că pâinea are o conținut caloric ridicat. Dacă dorești să eviți consumul de pâine, există alternative variate, cel puțin în ceea ce privește pregătirea chiftelelor.

Indiferent de eveniment sau sărbătoare, pâinea reprezintă un element esențial pe mesele din România. Oamenii o consumă fie ca atare, fie în asociere cu diverse feluri de mâncare. De asemenea, există obiceiul de a adăuga pâine în compoziția chiftelelor, fapt care conferă textură și consistență acestora.

Ce poți să pui în chiftele pentru a înlocui pâinea

Potrivit lor, adăugarea de pâine în compoziția chiftelelor duce la obținerea unei texturi pufoase și gust delicios.

Totuși, nu există certitudini în privința veridicității acestui aspect. Un fapt sigur este că pâinea are o conținut caloric semnificativ.

Un alt element pe care îl poți utiliza în loc de pâine în compoziția chiftelelor este amidonul. Îl poți adăuga într-o proporție de 20 de grame la fiecare 0,5 kg de carne tocată. De asemenea, dovlecelul poate reprezenta o alternativă eficientă la pâine. Acesta adaugă savoare chiftelelor și le conferă o textură mai suculentă, îmbunătățind astfel experiența gustativă.

Citește și: Ce trebuie să pui lângă castraveți dacă îți dorești o recoltă bogată. Vei avea parte de o surpriză plăcută

Rețetă de chifteluțe de post

Ingrediente

-350 de grame de varză albă

-170 de grame de morcovi

-140 de grame de ceapă

-trei linguri de griș

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

--trei linguri de fulgi de ovăz

260 de grame de cartofi

-sare

-piper

-pesmet

-o lingură de amidon

-ulei de floarea soarelui (ulei de măsline)

Mod de preparare

În primă fază, este necesar să se curețe și să se spele în mod adecvat cartofii, urmând ca aceștia să fie fierți în coajă. În paralel, varza trebuie să fie tăiată în bucăți mai mari și apoi pusă în apă clocotită pentru a se înmuia timp de aproximativ cinci minute.

Morcovii trebuie curățați, clătiți cu atenție și rasați cu ajutorul unei răzătoare mai groase. Coaja cepei trebuie înlăturată și aceasta trebuie tăiată în cuburi mici.

Morcovii și ceapa trebuie călite în ulei până când devin moi. În același timp, varza trebuie scursă și clătită cu apă rece după ce a fost trecută prin strecurătoare. În etapa următoare, toate legumele se adaugă în robotul de bucătărie.

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

După ce cartofii au fost fierți și curățați de coajă, aceștia trebuie să fie rasați cu o răzătoare de mărime medie. O lingură de amidon, griș, fulgi de ovăz, sare și piper trebuie adăugate la cartofii rasați. Această compoziție se amestecă cu legumele păstate și apoi este lăsată să se odihnească timp de aproximativ jumătate de oră.

Apoi, se poate trece la formarea chiftelelor.

Acestea sunt trecute prin pesmet și apoi prăjite în ulei, pe ambele părți, până devin aurii și rumenite. Așadar, acum poți începe procesul de pregătire și să te bucuri de rezultatul final!

Citește și: Ce trebuie să consume femeile pentru a fi complet hidratate. Băutura care hidratează mai bine decât apa!

 

 

 

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Supă cremă de ciuperci de post. Aromă și nutriție în fiecare lingură!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies