Ce poți să vizitezi în SINAIA. "Neașteptată, antrenantă, romantică, frumoasă Sinaia. Abia aștept să mă întorc."

ce sa faci in sinaia
Ce poți să vizitezi în SINAIA. "Neașteptată, antrenantă, romantică, frumoasă Sinaia. Abia aștept să mă întorc."

Atunci când plecați într-o nouă călătorie, nu știți întotdeauna ce locuri ați putea vizita. Însă odată ajunși în Sinaia, veți avea destule locuri de vizitat.

Aflați din rândurile următoare care sunt variantele cu privire la vizitele în orașul Sinaia. Fie că este vorba de un castel, un muzeu, o mănăstire sau fie că este vorba de o biserică, de un parc natural, aveți nenumărate opțiuni din care puteți alege.

Ce să vizitezi în Sinaia

Castele și Muzee în Sinaia

Muzeul Orașului Sinaia  – acesta este cel mai nou muzeu care se află pe Valea Prahovei și este deschis în castelul Stirbey. Acesta fiind cea mai veche reședință de vacanță din întreaga stațiune.

Castelul Peleș  – acesta este pe departe cunoscut ca fiind vedeta orașului, fiind unul dintre cele mai frumoase și vizitate locuri din România, ba chiar din Europa.

Acest castel a fost înființat în perioada 1873-1914. De-a lungul timpului au avut loc nenumărate îmbunătățiri, precum încălzirea centrală, dar și plafonul de sticlă mobil.

O jurnalistă a scris pe blog-ul personal câteva impresii despre Castelul Peleș: ”Cum de nu am știut de acest loc înainte? De ce nu a fost România o destinație prioritară pentru noi, în loc de un capriciu? Neașteptată, antrenantă, romantică, frumoasă Sinaia.

Abia aștept să mă întorc.”, a adăugat femeia, în articolul intitulat ”Sinaia, Pearl of the Carpathians”.

Cazinoul din Sinaia  – acesta reprezintă un alt loc simbol al acestui oraș. A fost construit chiar într-un timp record și în locul primei vile existente din întreaga stațiune, cea înălțată chiar de prințul Dimitrie Ghica. În acest cazino veți putea regăsi galerii de artă și diverse evenimente care țin de domeniul artei, aici având loc și Festivalul Sinaia Forever.

castelul peles

Citeste si: CITEȘTE: Lista de cumpărături pentru Paște

Casa Memorială „George Enescu”  – această casă a fost construită încă din anii 1923-1926, iar inițial a fost denumită „Vila Luminiș”. În anul 1947 a fost donată statului român, iar de atunci poate să fie vizitată de către toate persoanele care ajung în acest oraș. Casa se găsește în cartierul Cumpătu, strada Yehudi Menuhin, numărul doi.

Muzeul Mănăstirii Sinaia  – acest muzeu se află chiar în incinta Mănăstirii Sinaia, acolo unde puteți găsi peste 500 de volume de carte veche, tablouri și icoane, dar și obiecte de mobilier vechi și diverse obiecte care țin de arta bisericească. Muzeul Mănăstirii Sinaia este primul muzeu de artă religioasă din România.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Gările Regale  – prima gară regală a fost construită în anul 1886, în timpul regelui Carol I, iar cea de a două, a fost construită la comanda regelui Carol al doilea, în anul 1940. O impresionantă frescă murală, realizată de Dimitrie Știrbei, se află în salonul de primire și aceste gări regale.

Alte case și muzee care se află în Sinaia și le puteți vizita sunt: Muzeul Rezervației Naturale Bucegi, Casa lui Nicolae Iorga, Muzeul de Trenulețe Sinaia, Domeniile Barbu Știrbei, Vila Negoiu – Casa Take Ionescu, Vila Retezat – Casa

Anastasie Simu, Casa de Vânătoare Foișor, Vila Salamandra – Casa Jean Baptiste Linche și Economatul din Sinaia.

ce sa vizitezi in sinaia

Citeste si: Cristina Şişcanu, mesaj dur pe reţelele de socializare: "Pe bune, ăsta e ajutor?"

 

Mănăstiri și biserici în Sinaia

Mănăstirea Sinaia  – de la această mănăstire provine și numele stațiunii, iar în plus mănăstirea a fost și ea numită după muntele Sinai. Aceasta a fost ctitorită în 1690 și reprezintă unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult din Valea Prahovei. Tot aici veți găsi și Biserica Veche „Adormirea Maicii Domnului”, Paraclisul „Schimbarea la Față”, Biserica Nouă „Sfânta Treime”, dar și cavoul lui Tache Ionescu.

Biserica Catolică „Preasfânta Inima a lui Iisus”  – această biserică a fost înființată încă din anul 1883, iar cea actuală a fost construită în anul 1939. Este localizata în centrul orașului Sinaia, pe Aleea Poștei, numărul cinci.

Schitul Sfânta Ana  – localizat la Cota 1400, acest Schit are la bază un schit mai vechi, provenit tocmai din secolul al XV-lea. Acest loc minunat se află într-o poieniță, la 500 de metri de Cota 1400.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

cazinoul de la sinaia

Citeste si: CITEȘTE: Cine este DAN ȘUCU. Biografie: data nașterii, vârstă, afacere, divorț, căsătorie, copii

 

Parcuri și alte elemente de cadru natural

Parcul Ghica –  aici veți putea găsi statuile unor foarte importanți oameni din cultură, printre care se regăsesc și Mihai Eminescu, Ion Creangă, Nicolae Bălcescu, A. Pușkin, P. I. Ceaicovki, dar și bustul actorului Iancu Brezeanu. Acest parc este localizat în centrul orașului Sinaia.

Pe lângă acest parc principal din Sinaia, se mai pot regăsi și alte parcuri și elemente care fac parte dintr-un cadru natural. Acestea sunt: Baba din Vanturis, rezervația botanică Poiana cu Narcise, rezervația botanică și zoologică Arinisul de la Sinaia, Peștera Ialomicioarei și Mănăstirea Ialomiței.

De asemenea, din Sinaia pot începe și nenumărate trasee montane spre Vârful cu Dor, Valea Izvorul Dorului, Cheile Zănoagei, Vârful Omu, Crucea de pe Caraiman, Jepii Mari, Jepii Mici și stâncile Franz Joseph. Totodată, persoanele care sunt pasionate de schi pot regăsi nenumărate pârtii în Sinaia: Valea Soarelui, Valea Dorului, Malaxa, Vânturile, Poiana Stânii, Furnica, Popicărie, Vanturis, Târle, Scândurari, Papagal, Lăptici, Valea Dorului și Cota 2000.

partie sinaia

Citeste si: CITEȘTE: Evenimente care duc la depresie şi cum te poţi vindeca



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cine este JOE BIDEN. În 1966, președintele a fost marcat de o tragediei în care și-a pierdut soția și fiica

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies