Ce presupune procedura de divorț. „S-au rupt niște lucruri în relațiile de familie”

Ce presupune procedura de divorț
Ce presupune procedura de divorț

Contractul de căsătorie are anumite limite, iar persoanele care sunt implicate trebuie să le respecte, deoarece, dacă vor fi încălcate, iar în instanță se va constata că tu ești vinovat vei fi nevoit să plătești o anumită sumă de bani.

Dacă nu știi în ce constă mai exact o procedură amplă de divorț, ei bine, mai jos ai toate informațiile necesare. Iată ce presupune și ce trebuie să știi!

Citeste si: Când se maturizează o femeie vs. când se maturizează un bărbat. „Ar trebui să aibă loc un ritual de inițiere.”

Ce presupune procedura de divorț
Ce presupune procedura de divorț[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum apare sentimentul de singurătate în cuplu. „Majoritatea cuplurilor sunt în general certați, sunt singuri în relație”

Ce presupune procedura de divorț

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre ceea ce presupune procedura de divorț și despre cum foarte multe persoane pleacă pe drumul căsătoriei cu gândul să divorțeze din moment ce pot obține ceva din căsătoria respectivă.

„Foarte mulți pleacă pe drumul căsătoriei cu gândul să divorțeze din moment ce poți să obții ceva din acea căsătorie.

Dacă vorbim de iubire, oamenii pleacă pe drumul căsătoriei cu niște principii sănătoase, dar există și această parte a societății care nu gândește chiar așa. Cert este că divorțul în România a devenit așa mai intens mai ales după pandemie. Acolo s-au rupt niște lucruri în relațiile de familie”, a declarat avocatul.

Divorțul se poate rezolva în mai multe feluri, există partea amiabilă, unde se merge la notarul public, dar se poate divorța și la starea civilă, în fața ofițerului de stare civilă.

Până acum doi ani, persoanele puteau să facă o tranzacție la mediator, dar acest lucru a fost declarat ilegal.

„Nu știu dacă pentru că am stat prea mult în casă sau pentru că am început să ne descoperim mai bine, dar ceva ne-a călcat pe bătături. Un divorț se poate rezolva în mai multe feluri. Există partea amiabilă, unde mergem frumos până la notarul public și nu numai, putem să divorțăm și la starea civilă, în fața ofițerului de stare civilă.

Sau dacă există pretenții financiare unul de la celălalt va trebui să mergem în instanța de judecată. Până acum vreo 2 ani de zile, puteai să faci o tranzacție și la mediator, dar această chestiune a fost declarată ilegală și au rămas cele 2 variante, calea amiabilă sau în instanța de judecată”, a mai declarat avocatul.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Motivul pentru care doi oameni aleg să divorțeze este unul foarte important, deoarece în codul de procedură civilă, care reglementează modurile de desfacere a căsătoriei, dacă este culpa lui sau a ei, se pot cere anumite daune.

„Motivul divorțului este unul foarte important pentru că în codul de procedură civilă, care până la urmă reglementează modurile de desfacere a căsătoriei, dacă este culpa lui sau a ei exclusivă poți să ceri niște daune.

Contractul de căsătorie are niște limite. Dacă încalci acel contract și se constată în instanță că tu ești vinovat exclusiv ai de plătit niște bani cu privire la desfacerea căsătoriei și partajul aferent. În instanță trebuie să ai dovezi clare că celălalt este de vină”, a mai spus Adrian Cuculis.

Citeste si: Cum ne învățăm copilul să aibă un stil de viaţă sănătos. „Copiii învață din exemple”

Ce presupune procedura de divorț
Ce presupune procedura de divorț[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum să ai o relație bună cu socrii. ”Soacra și nora sunt două femei care iubesc același bărbat.”

De ce sunt martorii importanți

Martorii sunt foarte importanți, deoarece pot susține violențele din cadrul familiei, dacă acestea există, dar sunt foarte multe situații în care relația se deformează pur și simplu, iar căsătoria se desface prin intermediul culpei comune.

„Martorii sunt foarte importanți. Majoritatea familiilor au prieteni care vin pe la ei și de cele mai multe ori aceștia devin martori în desfacerea căsătoriei și pot susține inclusiv violențele din cadrul familiei, dacă există. Sunt și foarte multe situații în care relația se deformează pur și simplu și se desface căsătoria prin culpa comună”, a spus avocatul Adrian Cuculis.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Din păcate, în momentul actual, incidența cazurilor de violență domestică a crescut foarte tare, iar în acel moment un polițist poate emite un ordin de protecție pentru a-l evacua pe cel care este nevinovat.

Pe lângă aceste aspecte, femeile care nu au un loc de muncă și nu au venit cu nimic în căsătoria respectivă, dar au grijă de copii și de casă, vor beneficia de un procent de 15-20% din bunuri.

 „Din nefericire, incidența cazurilor de violență domestică a crescut foarte tare. Atunci un polițist poate emite un ordin de protecție și să-l evacueze pe cel vinovat. La partaj, tot ce se dobândește pe timpul căsătoriei trebuie împărțit jumate jumate. Doamnele care nu au un loc de muncă și nu au venit cu nimic în acea căsătorie, dar au grijă de casă și de copii, vor beneficia de un procent de 15-20% din bunuri. În anumite cazuri, o bucată din moștenirea partenerului îți poate revenii și ție. Din 2011, în România există posibilitatea ca fiecare dintre soți să meargă și să semneze un contract prenupțial. Acestea se poate face și după momentul încheierii căsătoriei”, a mai adăugat avocatul.

Citeste si: „Nu cred că fericirea stă într-o hârtie.” Motivul pentru care Lili Sandu nu se căsătorește cu Silviu Țolu

Ce presupune procedura de divorț
Ce presupune procedura de divorț[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum să-ți crești cercul de prieteni. 5 sfaturi care te vor ajuta sa ai mai mulți oameni în jurul tau



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cum ne învățăm copilul să aibă un stil de viaţă sănătos. „Copiii învață din exemple”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies