Va vom arata cea mai usoara reteta de prajitura cu frisca si crema.
Ingrediente
aluat:
Făină de 250 g
100 g zahăr pudră
50 g margarină pentru prajituri
1 ou+ 1 gălbenuș de ou
1 lingura miere
esnta de rom
1 lingurita amoniac alimentar stins cu putina zeama de lamaie
Citeste si: Prajitura Regina Maria: reteta veche din caietele strabunicelor
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
crema:
1 litru de lapte
2 plicuri budinca de vanilie
2 linkuri făină
3 gălbenușuri de ou,
20 g unt
150 g zahăr pudră
2 plicuri zahăr vanilat.
4 ml de frisca
Citeste si: Reteta delicioasa: prajitura cu mere, pentru lenesi, gata in doar cateva minute
Mod de preparare
Frământați bine toate ingredientele aluatului. Aluatul il împărțim în două părți. Se întind doua foi care se coc pe o hârtie de copt, pe spatele unei tavi de 25 × 35 cm la 180 de grade timp de 5-10 minute.
Pentru cremă, amestecați praful de budincă cu făina, apoi adăugați gălbenușurile de ou și laptele, fierbeti crema pana se ingroasa. Untul se amestecă spuma cu zaharul și se adaugă la budinca răcită.