Ce reprezintă sărbătoarea de Crăciun

Ce reprezintă sărbatoarea de Crăciun

Luna decembrie reprezintă cea mai importantă lună din an, perioada în care oamenii se bucură de atmosfera călduroasă a familiei și a prietenilor.

Deși pentru majoritatea românilor Crăciunul este cea mai importantă sărbătoare, mulți uită care este semnificația acestei zile. În cadrul unei emisiuni, preotul Gabriel Cazacu a explicat care este semnificația acestei sărbători, dar și ce ar trebui să fie important pentru creștini.

Cât de importantă este partea spirituală

Ce înseamnă Crăciunul, pentru creștini [Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum decorăm masa de sărbători

Sărbătorile de iarnă sunt momentele în care oamenii se strâng alături de familie și prieteni, axându-se în special pe cadouri, decorațiuni, mâncare și băutură.

Din nefericire, majoritatea uită cu adevărat de semnificația Crăciunului și se bazează doar pe activități de suprafață. Preotul a subliniat faptul că este extrem de important ca în această perioadă, să fim mai buni sufletește, să înlăturăm răutățile și să încercăm să fim cât mai calzi, optimiști, prietenoși și săritori. De asemenea, nu doar ziua de 25 decembrie este foarte importantă, ci și cea de 24 decembrie, mai exact Ajunul Crăciunului. Aceasta este ziua în care cei care au ținut postul Crăciunului se pot bucura de preparatele de sărbătoare, alături de cei dragi.

„Este important ca această sărbătoare să ne găsească curați la suflet, eliberați de toată răutatea și de toate patimiile pe care le-am adunat în acest an. În Ajunul Crăciunului se așterne o liniște importantă, pentru că așteptăm ca la noapte, pruncul Iisus să se nască.

Cine a fost la Bethlehem, știe că este un loc foarte important, că steaua Crăciunului luminează în această noapte.” ,a povestit preotul.

Conectarea prin rugăciune

Pe lângă post, fapte și gânduri bune, Gabriel Cazacu a subliniat că rugăciunea joacă un rol esențial, în special pentru această perioadă a anului. Creștinuu nu trebuie să uite semnificația profundă a acestei sărbători, și anume nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. De aceea, este recomandat ca în ziua de Crăciun să mergem și la biserică, pentru a îi mulțumi lui Dumnezeu pentru minunea adusă pe lume.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

„În sufletele noastre, în casele noastre, peste tot în jurul nostru este o emoție specială, pe care toți o simțim. Ne conectăm prin rugăciune.”, a povestit preotul.

Postul de Crăciun

Care este semnificația Crăciunului  [Sursa foto: pexels]

Citește și: Sfaturi pentru masa de Crăciun

O mulțime de creștini țin postul de Crăciun. Fie că aleg să urmeze acest post câteva zile sau chiar pe toată durata, este esențial de înțeles că acest post nu are legătură doar cu mâncarea, ci și cu partea noastră emoțională. Așadar, în perioada în care postim trebuie să ne eliberăm de energia negativă, încercând să fim cât se poate de buni cu persoanele din jurul nostru. Așadar, bârfa, invidia, răutatea, înșelăciunea sunt câteva din comportamentele interzise în perioada postului.

Familia, cea mai importantă de Crăciun

Cât de important este Crăciunul [Sursa foto: pexels]

Citește și: Top 11 cele mai bune filme lansate în anul 2024, conform IMDb! Genuri variate pentru toți cinefilii- kanald.ro

Citește și: Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon- stirilekanald.ro

Citește și: Ce cadouri poți oferi colegilor de Secret Santa în anul 2022

Atunci când ne gândim la Crăciun, ne gândim instantaneu la familie. Cu ajutorul acestei zile speciale, chiar și cei care sunt la distanță, ajung să petreacăt timp special cu familia, de sărbători. Cadourile reprezintă o componentă substanțială a Crăciunului. Totuși, este important să facem cadouri cu drag și bucurie, nu doar din obligație. Mai mult, este ocazia perfectă să îi facem pe cei apropiați fericiți, oferindu-le cadouri cu adevărat speciale, care să le bucure inima.

„Ajunul Crăciunului aduce în casele noastre liniște, pace, împăcare, îi aduce pe cei plecați de acasă, în jurul mesei părintești și împreună în pace, cu bucurie și liniște, nepregătim de sărbătoare. Să nu uitați să faceți un dar important unui om important din viața dvs, să nu mâncăm prea mult și să știm cu ponderație să ne bucurăm de acest moment important.”, a declarat preotul.

Așa cum recomandă și medicii, preotul a sugerat să fim echilibrați și să fim atenți la cantități, evitând exagerarea prin mâncare sau băutură.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cum decorăm masa de sărbători

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Cum își lasă amprenta rănile copilăriei asupra personalității unui om

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere