Ce reteta traditionala va gati Jojo pentru masa de Paste

Ce reteta traditionala va gati Jojo pentru masa de Paste

Pentru masa de Paste, Catalina Grama (Jojo), fosta participanta la emisiunea Masterchef, ne recomanda tocanita de miel, o delicioasa reteta traditionala pe care a gatit-o in compania unui nou ajutor in bucataria ei.

 

"Imi place tare mult sa incerc retete si metode de preparare cat mai diferite, asa ca am gatit tocanita de miel in compania unui prieten nou: multicookerul cu presiune", marturiseste Jojo.
Iata cat de usor se poate prepara aceasta reteta:
Ingrediente
1200 g pulpa de miel
150 g ceapa verde
150 ml vin alb
5 catei de usturoi
50 g sos de usturoi tkemali sau orice alt sos de usturoi
1 legatura de ierburi proaspete: patrunjel, coriandru, tarhon
1 g boia
10 g sare
Mod de preparare
1. Se taie mielul in bucati de cate 50 g fiecare.
2. Se maruntesc ceapa verde si ierburile. Se taie cateii de usturoi in jumatati.
3. Se face sosul de usturoi: o capatana de usturoi maruntita, ulei de masline, sare si zeama de la o jumatate de lamaie mixate.
4. Se pune in vasul de gatit un strat de cubulete de carne, se condimenteaza cu sare, se adauga putin usturoi si ierburi. Se pun straturi alternative de carne si verdeata.
5. Se toarna sosul de usturoi si vinul peste carne dupa care se adauga boia.
6. Se prepara in modul STEW/ Tocana, timpul de preparare- 1ora si 30 de minute.
7. Se toarna preparatul fierbinte in boluri adanci.
Recomandarea lui Jojo: "Tocanita de miel se poate servi si cu o garnitura de orez sau cartofi copti, pentru ca si acestea se prepara rapid la multicookerul Oursson si au un gust delicios".

" Imi place tare mult sa incerc retete si metode de preparare cat mai diferite, asa ca am gatit tocanita de miel in compania unui prieten nou: multicookerul cu presiune", marturiseste Jojo.

Iata cat de usor se poate prepara aceasta reteta:

Ingrediente
1200 g pulpa de miel
150 g ceapa verde
150 ml vin alb
5 catei de usturoi
50 g sos de usturoi tkemali sau orice alt sos de usturoi
1 legatura de ierburi proaspete: patrunjel, coriandru, tarhon
1 g boia
10 g sare

Mod de preparare

1. Se taie mielul in bucati de cate 50 g fiecare.

2. Se maruntesc ceapa verde si ierburile. Se taie cateii de usturoi in jumatati.

3. Se face sosul de usturoi: o capatana de usturoi maruntita, ulei de masline, sare si zeama de la o jumatate de lamaie mixate.

4. Se pune in vasul de gatit un strat de cubulete de carne, se condimenteaza cu sare, se adauga putin usturoi si ierburi. Se pun straturi alternative de carne si verdeata.

5. Se toarna sosul de usturoi si vinul peste carne dupa care se adauga boia.

6. Se prepara in modul Tocana, timpul de preparare- 1 ora si 30 de minute.

7. Se toarna preparatul fierbinte in boluri adanci.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro



Recomandarea lui Jojo:" Tocanita de miel se poate servi si cu o garnitura de orez sau cartofi copti, pentru ca si acestea se prepara rapid la multicookerul Oursson si au un gust delicios".

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte