Ce s-a întâmplat cu bunicul din Ucraina surprins în timp ce își legăna nepoata în vârstă de câteva luni: „Am legănat-o și pentru ca ea să nu vadă niciodată ceea ce am văzut eu”

Bunicul din Ucraina
Bunicul din Ucraina si nepoata

Imaginile cu bunicul din Ucraina au făcut înconjurul lumii. Ce s-a întâmplat cu acesta și cu micuța.

La câteva zile după ce o imagine cu un bunic din Ucraina care își ține nepoțica în brațe a făcut înconjurul lumii și i-a înduioșat pe toți s-a aflat ce s-a întâmplat cu bărbatul, dar și cu micuța.

Bunicul refugiat a plecat dintr-un sat din estul țării alături de nepoțica sa de numai câteva luni și a ajuns într-un centru de refugiați din Zaporojie, acolo unde a fost surprins cu micuța în brațe.

În vârstă de 84 de ani, bătrânul a fost filmat în timp ce își leagănă nepoțica pentru a adormi și are grijă de ea, iar imaginile au făcut înconjurul lumii.

Bunicul din Ucraina
Bunicul din Ucraina a induiosat o lume intreaga[Sursa foto: captura video TikTok]

Citeste si: Ucraina şi Rusia încheie un acord de principiu în vederea evacuării civililor de la Mariupol, anunţă Guvernul ucrainean


UNICEF Ucraina a postat un video emoționant cu acest bunic și s-a aflat apoi cine este.

Publicația TSN a aflat că îl cheamă Valentin Platov, are 84 de ani și este din satul Stepove, aflat la 50 de kilometri de Zaporojie. Acesta plecare din centrul de refugiați și în orașele din apropiere nu era de găsit, așa că toată lumea s-a gândit la tot ce este mai rău.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

@unicef_ukraine Children in Ukraine need peace NOW! #stopthewar #children #ukraine #війнавукраїні #unicef ♬ Тихенько мовчати- Clavier

„Am acceptat să plec doar pentru a-mi duce familia în siguranță”

„Acasă aveam o vie, aveam capre, găini, o grădină mare, aveam de toate.

Le-am lăsat în urmă. Nu mă gândeam că va fi un război aici”, a spus bătrânelul Valentin despre decizia importantă pe care a luat-o. Atunci când a început războiul, s-a gândit că nu se va întâmpla nimic, el și familia sa fiind civili, dar și-a dat seama că trebuie să plece cât mai repede pentru siguranța tuturor.

Citeste si: Cum arată uzina Azovstal din Mariupol, unde s-ar adăposti zeci de copii și femei de atacurile armatei ruse

Fiind unicul șofer din familie, bunicul n-a avut de ales și a plecat cu cei dragi de acasă imediat după ce situația a devenit din ce în ce mai gravă. „Am acceptat să plec doar pentru a-mi duce familia în siguranță”, a spus Valentin Platov, conform sur sei citate.
Acesta a fost nevoit să conducă mai mult de 1000 de kilometri. Mai mult, „am folosit pentru prima oară navigația mașinii”, GPS-ul necesar pentru a ajunge în partea opusă a țării, a mai dezvăluit acesta, potrivit TSN.

Bunic din Ucraina
Bunic din Ucraina despre cum si-a salvat familia[Sursa foto: captura video]


Cât despre locul în care au ajuns, inițial a fost vorba despre Zaporojie, într-o tabără de refugiați unde au primit de mâncare și adăpost.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

„Un copil e un copil. Trebuie să fie legănat ca să poată să doarmă. Am legănat-o și pentru ca ea să nu vadă niciodată ceea ce am văzut eu”, a spus bărbatul despre grija pe care i-o poartă nepoatei sale.

 

Familia Platov își dorește acum să reia viața în orașul din vestul Ucrainei unde s-au adăpostit.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Impresionant! Un bătrân din Ucraina a ajuns în România încălțat doar cu o pereche veche de papuci: „Pentru ce să mai trăiesc, pentru ce?”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies