Ce să faci dacă fondul de ten îşi schimbă radical culoarea după aplicare

Ce să faci dacă fondul de ten îşi schimbă radical culoarea după aplicare
Ce să faci dacă fondul de ten îşi schimbă radical culoarea după aplicare

Fondul de ten este un produs make-up esențial pentru orice machiaj pe care vrei să-l realizezi, fie acesta de zi sau de seară.

De aceea nu trebuie să lipsească din nicio trusă de fard! Datorită lui, tenul tău va avea un aspect îngrijit, gata să înfrunte orice provocare ce-ți apare în cale și îți va oferi încrederea și energia de care ai nevoie!

Dacă îți dorești un machiaj rezistent și de calitate, alege fondul de ten de pe sephora.ro. Cu toate acestea, dacă nuanța acestuia se schimbă după aplicare, atunci consultă sfaturile următoare pentru a găsi soluția potrivită nevoilor tale!

Alege cremele de zi și de seară potrivite

Rutina de curățare, îngrijire și demachiere atât ziua, dar și seara, este extrem de importantă pentru sănătatea, elasticitatea și aspectul estetic plăcut al feței tale. 

Folosește cremele potrivite tenului tău înainte de a aplica produsele esențiale pentru machiaj: tenul gras are nevoie de o cremă matifiantă, pe când cel uscat necesită o cremă bogată în ingrediente ce hidratează.

Investește într-o bază de machiaj

Majoritatea tipurilor de ten au nevoie de o îngrijire de profunzime înainte de a aplica produsele de make-up. Printre acestea se află și primer-ul, sau baza de machiaj. Datorită acesteia, tenul tău va fi hidratat corespunzător, însă este foarte important să alegi articolul în funcție de pielea ta: normală, mixtă, cu tendințe de îngrășare, acneice, uscată sau deshidratată.

De cele mai multe ori, nefolosirea unei baze de machiaj este întocmai motivul pentru care culoarea fondului tău de ten se schimbă la contactul cu pielea. Primer-ul este folosit drept o barieră între ph-ul și uleiurile naturale ale feței și ingredientele folosite în produsul cosmetic.

Nu folosești nuanța de ten potrivită

Alegerea fondului de ten necesită o atenție sporită! În primul rând, este important să cunoști tonul pielii tale; acesta își va schimba nuanța în funcție de anotimp, dar și de expunerea la soare. Totodată, trebuie să cunoști cu precizie subtonul. Acesta poate fi: rece, cald sau neutru.

Subtonul cald necesită un fond de ten în nuanțe aurii, galbene și potrivite culorii pielii: deschise, neutre sau închise. Subtonul rece se înroșește repede la expunerea directă la soare, așa că este indicat să alegi un fond de ten cu textură ușoară, în nuanțe reci pentru ca chipul tău să nu aibă un aspect aglomerat. Subtonul neutru poate fi pus în evidență prin nuanțe de roz, fairy, porcelain.

În cazul în care alegi o nuanță greșită, atunci culoarea fondului de ten va fi, adesea, mai închisă la culoare decât ți-ai fi dorit, iar acest lucru se va observa foarte bine la granița dintre pielea acoperită cu machiaj și cea nemachiată: adică în zona urechilor și la gât.

Folosești prea mult produs

Chiar dacă ți-ai găsit culoarea ideală pentru tenul tău, este important să nu aplici mai multe straturi de produs. Dacă vei face acest lucru, atunci culoarea finală va fi mai închisă decât cea din flacon, iar pielea ta va avea un aspect încărcat. Folosește o cantitate egală pe întregul chip, iar în cazul în care mai există zone roșii, cu coșuri sau puncte negre, atunci este indicat să folosești un corector.

Uiți de soluția de fixare pentru machiaj

După ce ai realizat machiajul dorit, folosește un spray de fixare. Flaconul trebuie agitat ușor înainte de pulverizare și folosit la o distanță de 10-15 cm de față. Acest produs va fixa machiajul întocmai așa cum l-ai aplicat, iar persistența lui va fi de durată.

Pentru un ten feminin, elegant și fără imperfecțiuni cauzate de machiaj, este esențial să alegi cu grijă fondul de ten potrivit, pentru ca acesta să nu își schimbe radical culoarea după aplicare și pielea ta să-și mențină aspectul frumos.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Secretul pentru un chec pufos. Ai nevoie de câteva ingrediente!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jucătorii echipei naționale, gest inedit pentru gazde. Ce au făcut tricolorii după eliminarea de la EURO 2024 - FOTO

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies