Ce să faci dacă te-ai ars la mână. "În general folosim unguente sau geluri, iar dacă avem o aloe în casă este bine să fie o plantă matură”

Ce să faci dacă te-ai ars la mână.
Ce să faci dacă te-ai ars la mână. "În general folosim unguente sau geluri, iar dacă avem o aloe în casă este bine să fie o plantă matură”

Ce trebuie să faci dacă te-ai ars la mână? Iată pașii!

Dacă petreceți mult timp în bucătărie zi de zi, trebuie să știți cum să reacționați în situații de urgență.

De exemplu, dacă uleiul încins sare din tigaie sau atingeți o oală fierbinte, nu trebuie să vă panicați. În doar doi pași simpli, puteți scăpa de usturime și nu vă veți confrunta cu cicatrici.

În primul rând, trebuie să țineți rana sub jetul de apă rece și ulterior, să puneți miere pe arsură.

Puteți să folosiți și ceai de mușețel, de soc sau de lavandă, ulei de sunătoare sau de cătină, întrucât au efect antiinflamator și calmează usturimea.

Ce sa faci daca te-ai ars la mână

Ce să faci dacă te-ai ars la mână

 

Citeste si: Piele uscată pe talpa piciorului. De ce apare și cum poți să o tratezi

„În momentul in care noi punem mierea, mierea trage apa, nemaiformandu-se acea bașică care ne doare, când se sparge, se poate suprainfecta”, spune Cristina Mateescu, preşedinte Comisia Ştiinţifică de Apiterapie a Apimondia.

Citeste si: Beneficiile amestecului de miere si scortisoara, doza naturala de sanatate

Aloe vera, remediu eficient în tratarea arsurilor

„Are proprietăţi calmante, antiinflamatorii, antiseptice, stimulează refacerea celulelor dermului.

În general folosim unguente sau geluri, iar dacă avem o aloe în casă este bine să fie o plantă matură”, spune Ruxandra Constantina, medic de familie cu competenţă în apifitoterapie.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

În cazul în care vă confruntați cu o rană superficială, cel mai potrivit remediu este tot mierea.

Trebuie să spălați rana înainte de toate și să aplicați un strat subțire de miere, de cel puțin trei ori pe zi.

remedii arsuri

Citeste si: DESCOPERĂ: Cum tratezi eficient și rapid arsurile

„Dacă sângerează, putem să aplicăm plante care opresc sângerarea, cum este extractul de urzică, traista ciobanului”, afirmă Ruxandra Constantina, medic de familie cu competenţă în apifitoterapie.

Aceste plante pot fi preparate sub formă de infuzie, în care se vor înmuia comprese, ce vor fi aplicate local, pe rană. Totodată, pentru a calma zona afectată, poate fi folosită crema de gălbenele.

„La fel, să nu uităm de tinctura de propolis, propolisul este un antibiotic natural foarte puternic”, spune Ruxandra Constantina, medic de familie cu competenţă în apifitoterapie.

Citeste si: CITEȘTE: 6 măști pentru creșterea părului pe care le poți face acasă

De asemenea, dacă ați rămas cu vânătăi după ce ați încercat să mutați diverse obiecte de mobilier prin casă, remediul perfect este arnica, fie sub formă de tinctură, fie sub formă de gel.

„Putem aplica la locul vânătăii şi foi de varză, cartofi raşi, pătrunjel tocat”, afirmă Ruxandra Constantina, medic de familie cu competenţă în apifitoterapie.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEȘTE: Fructele perfecte pentru tenul gras. Care sunt cele mai bune soluții pentru o piele strălucitoare

Ce trebuie să facem în cazul unei înţepături de albină sau de ţânţar

„Ar trebui prima dată să aplicăm o frunză de brusture, de pătlagină, să frecăm locul cu sare, să aplicăm câteva picături de suc de lămâie şi foarte bune sunt uleiurile esenţiale: uleiul esenţial de muşeţel, de lavandă, de mentă, câteva picături diluate în apă şi aplicate sub formă de compresă”, spune Ruxandra Constantina, medic de familie cu competenţă în apifitoterapie.

De asemenea, puteți aplica orice unguent pe bază de propolis, întrucât va fi redusă astfel inflamaţia provocată de înţepătură.

Citeste si: DESCOPERĂ: Alergia la ambrozie. Află totul despre buruiana care face ochii să lăcrimeze

Ce să NU faceți!

În mod eronat, gospodinele aplică adesea anumite soluții din bucătărie, care pot să agraveze usturimea. Nu trebuie să folosiți, în astfel de situații, oțet, sare, muștar, brânză de vaci, ulei de măsline sau alte unguente care pot agrava situația.

De asemenea, nu trebuie să folosiți gheața în caz de arsuri.

Citeste si: Ceaiul de mușețel pentru păr. Cum să îl prepari și cum să îl aplici pentru cele mai bune rezultate

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Anestezia epidurală și riscul crescut de autism. "Știm că bebelușii născuți prin cezariană au o rată mai crescută de autism"

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Gagea și Moldo o pun la zid pe Criss, după ce a mărturisit, de față cu Teodora, că îl place pe Robi: „Pentru mine nu e omenesc așa ceva”

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies