Anumite persoane doresc să slăbească, altele să se îngrașe, dar mai sunt și cele care pur și simplu nu au poftă de mâncare.
Aflați din rândurile următoare care sunt cauzele pentru care nu aveți poftă de mâncare, dar și ce puteți face pentru a vă bucura iar de mâncare așa cum obișnuiați să o faceți.
Cauzele lipsei de poftă de mâncare
În primul și-n primul rând, trebuie să conștientizați faptul că apetitul scăzut nu este o boală în sine, ci doar un simptom.
Citeste si: CITEȘTE: Cum să oprești pofta de mâncare
De ce anume are nevoie organismul pentru poftă de mâncare
Pentru a vă recăpăta iar pofta de mâncare pe care o aveați înainte, organismul vostru are nevoie să asimileze vitamine și minerale, precum: calciu, magneziu, vitamina A, vitamina B, vitamina E, zinc și cupru.
În plus, dacă nu știați acest lucru până acum, chiar și drojdia de bere vă poate ajuta în ceea ce privește pofta de mâncare. Puteți începe cu o jumătate de linguriță, iar apoi treptat, puteți crește cantitatea cu până la o linguriță pe zi.
Datorită drojdiei de bere, organismul vostru va avea parte de mulți nutrienți și vitamina B. Astfel, vă ajută să vă creșteți apetitul.Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Gustările sunt și ele importante, dacă ne dorim să creștem pofta de mâncare. Puteți consuma avocado, budincă de banane cu soia, lapte bătut, pui sau ton, băuturi de fructe, arahide, unt de arahide sau pâine din cereale.
Toate acestea oferă organismului nostru doza de proteine și acizi grași esențiali de care avem nevoie.În plus, pentru a obține atât proteine, cât și caloriile necesare corpului vostru, puteți consuma zilnic 200 de mililitri de lapte degresat, lapte de soia sau lapte de migdale. Iar în ceea ce privește pâinea, se recomandă să consumați pâine din cereale integrale.
Citeste si: CITEȘTE: Top 10 alimente care te ajută să slăbești
Ce să faci pentru poftă de mâncare
Dacă vă doriți să utilizați un tratament natural, pe bază de plante, puteți consuma semințe de fenicul, rădăcină de ghimbir, ginseng, gotu kola, frunze de papaya, frunze de mentă sau fructe de palmier pitic.
De asemenea, pentru a avea o alimentație sănătoasă și corectă, se recomandă să încercați să mâncați mai des, dar în cantități mai mici.
De reținut este faptul că nu trebuie să beți apă înainte de masă. Dacă sunteți adepții sportului sau chiar dacă nu, mișcarea vă poate ajuta să aveți iar poftă de mâncare. Însă nu vă gândiți că trebuie să realizați exerciții epuizante, dacă optați pentru un mers pe jos este de ajuns pentru a crește apetitul și totodată pentru a asimila mai bine nutrienții.
În cazul în care observați că după toate acestea nu aveți niciun rezultat, iar pofta de mâncare nu s-a întors, se recomandă să vizitați un medic specialist, pentru a afla exact care este cauza acestor probleme care determină un apetit scăzut.
Citeste si: Metode care te ajută să slăbești fără să ții o dietă strictă
Alte recomandări pentru creșterea poftei de mâncare
- Nu sări peste nicio masă și încearcă să mănânci la aceleași ore.
- Fă puțină mișcare, sport, însă nu te epuiza total.
- Plimbă-te în aer liber, alături de alte persoane.
- Urmărește o emisiune culinară sau citește o carte de bucate. Atunci când vei vedea ceva gătit, creierul îți va transmite și ție senzația de foame.
- Mănâncă puțin și des.
- Gândește-te mereu la ce ai poftă să mănânci.
- Ia câte o linguriță de miere în fiecare dimineață.
- Bea câte o cană de ceai de mentă sau de tei, redau pofta de mâncare.
- Gătește cu ierburi aromate, au un mare efect în redarea apetitului.
- Mergi la un medic nutriționist, dacă niciunul dintre aceste variante nu funcționează și în cazul tău.