Iată câteva idei de rețete savuroase și hrănitoare pe care le poți prepara astăzi, chiar la tine în bucătărie.
Ce să gătești azi la micul dejun
Gri ș cu lapte
Turnați lapte într-un vas special alături de zahăr brun și când observați că începe să fiarbă, adăugați griș, amestecând energic. Când observați că mix-ul a început să capete consistență, lăsați focul la minim și continuați să amestecați. Pentru un mic dejun sănătos și hrănitor, adăugați fructe proaspete, după preferințe.
Citeste si: Care sunt cele mai răcoritoare moduri de a prepara cafeaua pe timpul verii. Idei de frappe-uri
Terci de ovăz cu nucă
Puneți apă și ovăz într-un vas și lăsați-le pe foc aproximativ 3 minute. La final, adăugați nuci, banane și puțină scorțișoară pentru un mic dejun aromat și gustos.
Clătite din făină integrală
Bateți 2 ouă și adăugați o lingură de ulei de măsline și o cană cu lapte, apoi amestecați până obțineți un amestec omogen.
Citeste si: AFLĂ: Câte calorii are un ou fiert. Ingrașă sau nu?
Ce să gătești azi la prânz
Ciorbă rădăuțeană
Ingrediente
650 g carne de pui
2 morcovi
2 cepe
1/2 telina
2 rădăcini de păstârnac
1 ardei rosu sare
3 gălbenușuri
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
250 g smântână
6-7 căței de usturoi
2 linguri de oțet boabe de piper apa
1 legătură pătrunjel
1 legătură leuștean (opțional)
MOD DE PREPARARE
Puneți carnea în apă rece cu sare pe foc și când observați că a atins punctul de fierbere, luați spuma care se formează deasupra. Curățați și tăiați legumele(ardei, țelină, ceapă, morcov, păstârnac). După ce ați fiert carnea, trebuie să aruncați apa din oală și să o înlocuiți cu apă rece, în care veți adăuga din nou carnea alături de legume și piper boabe. Lăsați amestecul la fiert timp de 50 de minute, apoi scoateți din oală carnea și legumele. Zeama se va strecura și va fi reintrodusă în oală, unde o veți drege cu ingredientul secret, smântâna. În prealabil, smântâna trebuie amestecată cu gălbenușurile de ou, ca mai apoi amestecul să fie turnat peste zeamă. Tăiați mărunt carnea de pui, de preferat în fâșii, apoi adăugați-o în zeamă. Adăugați morcov fiert pentru a da culoare și câțiva căței de usturoi tăiați mărunt. După gust, puteți adăuga pătrunjel, leuștean și oțet. Lăsați ciorba la fiert până dă în clocot. Preparatul este gata!
Citeste si: DESCOPERĂ: 4 reţete cu avocado pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai
Paste Alfredo cu pui si cârnați
Ingrediente
3 linguri de ulei de măsline
3 căței de usturoi
124 g de cârnați rumeniți
2 bucăți de piept de pui
1 lingură de ameste de condimente cajun
480 ml de smântână pentru gătit
400 g de paste penne
110 g de parmezan
10 g pătrunjel tocat (opțional)
Citeste si: Rețeta de pancakes pufoase. Cum faci cele mai bune clătite americane
MOD DE PREPARARE
1.Puneți câteva picături de ulei într-o cratiță și rumeniți cățeii de usturoi, pe care i-ați tocat în prealabil.
2.Adăugați în tigaie cârnații și pieptul de pui și condimentați în funcție de preferințele dumneavoastră.
3.Adăugați smântâna și amestecați energic până observați că amestecul a început să fiarbă. La final, încorporați pastele fierte în prealabil.
4.Amestecați continuu și la final, adăugați parmezan și pătrunjnel tocat pentru un plus de savoare. Opriți focul atunci când observați că s-a topit întreaga cantitate de parmezan.
Citeste si: Top 10 alimente afrodisiace pentrru bărbați și femei care cresc apetitul sexual