Maicutele de la manastiri respecta cu strictete posturile. Acolo se consuma in permanent mancare sanatoasa, dar cu precadere in post.
Daca nu stii ce sa mai gatesti de post, inspira-te din retetele acestora.
Maicutele respecta toate dezlegarile. Astfel, in zilele in care este dezlegare la peste acestea consuma doar peste. De asemenea, uleiul se consuma cu multa chibzuinta in post, fiind zile in care mancarea se face fara ulei.
La manastire nu exista zi in care sa nu se consume ciorba sau supa de legume.
Maicutele profita din plin de beneficiile legumelor de sezon precum: spanac, leurda, untisor, loboda si urzici. Din acestea se realizeaza mancaruri sau salate.
La desert se servesc compoturi, dar si mere si struguri pastrati in beci de toamna trecuta. Se mai consuma gogosi de post si placinte cu nuca, gem si mere. De asemenea maicutele consuma mere coapte, umplute cu nuca si indulcite cu miere. Se mai consuma taitei tavaliti prin nuca si indulciti cu miere.
sursa: acasa.ro