Ce să mănânci seara înainte de culcare

Ce să mănânci seara înainte de culcare
Ce să mănânci seara înainte de culcare

Iată ce ar trebui să mănânci seara înainte de culcare, pentru a nu face excese. Ce mâncăm ca să nu ne îngrășăm și pentru a dormi bine.

Masa de seară este extrem de importantă, fie că vorbim despre o persoană care are probleme cu greutate sau de o persoană are o greutate normală pentru vârsta și înălțimea sa. Iată ce să consumi seara înainte de culcare pentru a avea un somn liniștit și pentru a nu crește în greutate.

Studiile au arătat că masa de seară este importantă, așa că nu trebuie ratată ori omisă, însă există câteva reguli pentru a nu crește în greutate.

Ce să mănânci seara înainte de culcare

ce mancam ca sa nu ne ingrasam
ce mancam ca sa nu ne ingrasam, potrivit specialistilor[Sursa foto: PixaBay]

În primul rând, seara nu se consumă fructe, așa cum am scris și în articolul anterior, deoarece fructoza din ele se transformă în țesut adipos și acest lucru nu este dorit.

În al doilea rând, atunci când vine vorba despre cină, alimentele trebuie alese cu mare atenție, pentru a nu crea disconfort în timpul nopții.

Citeste si: CITEȘTE: Ce să mănânci seara pentru a slăbi

Ce  mâncăm ca să nu ne îngrășăm

Așadar, cartofii, mazărea, fasolea, varza și alte alimente care fermentează și balonează ar trebui consumate la primele mese ale zilei.

Asigură-te că masa de seară este una echilibrată, care să conțină proteine, carbohidrați bogați în fibre, dar și grăsimi sănătoase și legume, deoarece acestea te vor ajuta să te simți sătul până a doua zi.

Friptura de vită, peștele, carnea de pui sunt doar câteva dintre alimentele pe care le poți consuma la cină, alături de o salată generoasă, pe care să o amesteci cu puțină zeamă de lămâie și cu puțină sare.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

ce sa mananci seara inainte de culcare
ce sa mananci seara inainte de culcare ca sa slabesti[Sursa foto: PixaBay]

Și salata de ton este recomandată pentru cină, fiind o sursă excelentă de proteine și vitamine. Folosește o conservă cu ton în suc propriu, adaugă salată verde, câteva măsline, puțin avocado și vei avea parte de o cină sățioasă.

Include în alimentația ta și dovlecelul, păstârnacul, cartofii dulci, linte sau quinoa, căci carbohidrații complecși pe care îi conțin îți oferă energie și starea de sațietate.

ce sa mananci pentru somn
Iata ce sa mananci pentru somn [Sursa foto: PixaBay]

Evită pentru masa de seară băuturile carbogazoase, ceaiul negru, cafeaua și ciocolata, căci poți avea o noapte agitată din cauza lor. În schimb, poți consuma ceai de tei, de lavandă sau mușețel pentru relaxare.

Citeste si: CITEȘTE: Ce se mănâncă de post miercurea și vinerea

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro


Și nutriționistul Mihaela Bilic este de părere că trebuie să avem mare grijă la ceea ce consumăm la cină, pentru a nu face un abuz alimentar.

„Dacă e vorba de o a treia masă din zi, adică de ceea ce numim CINĂ, care să conțină o cantitate moderată de alimente, mâncată cu 3 ore înainte de a ne culca, într-o stare de echilibru emoțional și fără să înfulecăm, atunci se numește că am mâncat de foame și e normal.

Dacă însă vorbim de mâncatul după 10 seara, când știm sigur că am luat deja cina și doar ne plictisim, sau ne simțim singuri sau suntem doar triști, atunci înseamnă calmare și e normal și asta. Mâncarea trebuie să ne producă plăcere și o stare de bine, dacă ne interzicem și ne simțim vinovați pentru asta, atunci negăm ecuația după care ne-a construit Natura, negăm instinctul și chiar viața- pentru că fără puținul bine din mâncare, ne-ar fi foarte greu și foarte rău. Bineînțeles, dacă nu găsim altă sursă de bine, nealimentară…dar asta e o altă discuție.

ce sa mananci inainte de culcare ca sa slabesti
Iata ce sa mananci inainte de culcare ca sa slabesti [Sursa foto: PixaBay]

Mai există situația în care amânăm și nu mâncăm aproape nimic toată ziua. Atunci masa de seară va fi nu numai binevenită, dar și binemeritată. Cu condiția să nu fim atât de hămesiți încât să mâncăm la o masă cât pentru trei.

Nu mâncatul rapid, lacom este periculos pentru siluetă, ci starea emoțională în care ne aflăm. Mâncatul compulsiv e beleaua, pentru că aici nu mai e vorba de mâncare, ci de un mecanism psihologic de evitare, de o incapacitate de a face față la greutățile vieții de zi cu zi”, a scris Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cu ce se mănâncă jumările

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies